Modders voegen Mexico toe aan Red Dead Redemption 2

News
dinsdag, 28 september 2021 om 9:00
2021 09 27 red dead redemption 2f1632766252
Red Dead Redemption 2 heeft een gigantisch grote map. Maar onderaan de map ligt een land dat wij niet kunnen bereiken: Mexico. Het land bestaat wel in de game en modders zijn nu bezig het toegankelijk te maken.
Buiten de grenzen van de Red Dead Redemption 2 (RDR2) map die wij kennen, zijn er in de echte wereld natuurlijk ook nog gewoon andere landen zoals Mexico. Sommige RDR2-spelers is het wel eens gebeurd dat ze tijdens het spelen terechtkwamen in een deel van de game-map dat Mexico voorstelt. Eigenlijk hoor je daar niet te kunnen komen, maar dat het kan staat vast.
Velen gaan er vanuit dat Rockstar Mexico ooit officieel toe zal voegen aan de map van RDR2, of in ieder geval Red Dead Online. Want waarom zouden ze niet? De map zit immers al in de game! Maar de game is nu drie jaar oud en de meeste spelers hebben Mexico nog nooit gezien. Maar zoals veel games heeft RDR2 een modding community. Veel RDR2-modders zijn bezig geweest iets nieuws toe te voegen aan Mexico.

Hoe breid je RDR2 uit met Mexico?

De modder Siemreaper heeft collega's bij elkaar geroepen bij Nexus Mods, een website waar allerlei mods op te verkrijgen zijn, om één groot Mexico modpack te maken. Om het modpack te gebruiken heb je twee dingen nodig: Lenny’s Mod Loader en Script Hook RDR2. Uiteraard zijn mods alleen te gebruiken op PC, niet op consoles. Het Modpack verzamelt werk van de modders RedMaxBR, SergeantJoe, AClassySliceOfToast en DuPz0r. Vooral RedMaxBR heeft hard gewerkt aan meerdere nederzettingen voor Mexico.
Een bezoek aan Mexico was in Red Dead Redemption 1 een belangrijk onderdeel van het verhaal. Het is daarom geen wonder dat veel spelers het land graag zouden bezoeken in RDR2.