Zo werken alle modi in de Showdown Series in Red Dead Online

  Soms zijn er van die momenten dat je je revolver wil legen in de borst van een andere speler in Red Dead Online. Daarvoor is de Showdown Series de perfecte playlist, maar al die verschillende modi kunnen flink verwarrend zijn. Daarom leggen we je in deze special uit hoe alle soorten wedstrijden werken.

  Shootout

  We beginnen de laatste met de meest klassieke modus, want Shootout is hetzelfde als het welbekende deathmatch. Scoor zoveel mogelijk kills en wie er aan het einde van de tijd bovenaan staat wint het potje. Deze modus is zowel te spelen in teamverband als free-for-all.

  Spoils of War

  Ook Spoils of War zal voor veel mensen die bekend zijn met multiplayer games een bekende modus zijn. Hierin worden twee teams tegenover elkaar gezet en is het de bedoeling om een tas vol met goud en andere waardevolle spullen terug te brengen naar het kamp. Deze modus is vergelijkbaar met Capture the Flag in andere online titels.

  Gun Rush

  De populariteit van Battle Royale heeft ook het Wilde Westen bereikt. In Gun Rush worden de spelers aan de rand van de map losgelaten, zonder wapens op zak. Des te meer je naar het midden van de map gaat, des te sterker de wapens zijn die je kan vinden, maar ook het aantal spelers zal daar om die reden groter zijn. De winnaar is degene die als laatste levend overeind blijft staan.

  Make it Count

  De volgende modus volgt dezelfde regels als Gun Rush. De spelers die als laatste in leven is, zal als winnaar worden uitgeroepen. Maar in tegenstelling tot de andere modus kan je geen scala aan wapens vinden. Je zal je tegenstanders moeten verslaan met een boog, een handjevol pijlen en werpmessen. Een goede aim is een vereiste in Make it Count.

  Hostile Territory

  In het Wilde Westen moest er veel land veroverd worden op de Indianen en dat is precies waar Hostile Territory om draait. Deze keer zijn alleen niet de indianen het slachtoffers, maar de spelers van het andere team. Er zijn vijf zones waar je de controle over moet zien te krijgen. Des te meer zones in jouw handen zijn, des te meer punten je zal scoren. Weet je alle vijf zones tegelijkertijd te controleren, dan win je meteen de match.

  Most Wanted

  Scherpschutters kunnen hun ei perfect kwijt in Most Wanted. Deze modus is een free-for-all vuurgevecht, waarbij je punten krijgt voor elke kill. Dood je alleen iemand die hoog op de ranglijst staat, dan krijg je een flinke bonus en zal je zelf stijgen op de lijst en een doelwit worden. De bloederige balans wordt aan het einde opgemaakt en de speler met de meeste punten zal als winnaar worden uitgeroepen.

  Name Your Weapon

  Je vaardigheden met de wat meer obscure wapens worden beloond in Name Your Weapon. Deze modus is in teams of in free-for-all te spelen en je zal punten moeten scoren om aan het einde bovenaan de ranglijst te staan. Dood je andere speler met ‘lastige’ wapens, dan scoor je meer punten. Een repeater of revolver heeft namelijk een multiplier van respectievelijk 1 en 2, terwijl een tomahawk het zesvoudige aantal punten oplevert.

  Up in Smoke

  De modus Up in Smoke is speciaal gemaakt voor liefhebbers van de terroristen in Counter-Strike. Twee teams worden tegenover elkaar gezet en moeten een explosief pakket naar één van de kampen van de tegenstander brengen en daar laten ontploffen. Het team dat als eerste alle kampen van de vijandelijke partij heeft vernietigd zal als winnaar worden gekroond.

  Overrun

  Net zoals in Hostile Territory moet er weer land veroverd worden in Overrun. Deze keer gaat het alleen niet om specifieke zones, maar zullen teams het grootste gedeelte van de map in hun kleur moeten veranderen door middel van kampvuren. Wie aan het einde van de tijd beslag heeft gelegd op de meeste vierkante meters wint de wedstrijd.

  Plunder

  De laatste modus die in de Showdown Series te vinden is in Red Dead Online is Plunder. In de modus moeten teams zoveel mogelijk resources vinden in de wildernis en terugbrengen naar hun kamp. Pas alleen wel goed op, want spelers van het vijandelijke team kunnen de spullen ook stelen uit jouw kamp. Het team dat aan het einde de grootste verzameling heeft opgestapeld kan zich uitroepen tot de winnaar.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.