'Bobby Kotick wilde nieuwssites kopen om ophef te verminderen'

News
woensdag, 19 januari 2022 om 14:30
De Wall Street Journal is met een verhaal gekomen dat Bobby Kotick, de baas van Activision Blizzard, van plan was bekende gaming nieuwssites over te nemen.. Zo hoopte hij mensen te overtuigen dat de ophef rond Activision Blizzard onterecht is.
Door het grote nieuws dat Microsoft Activision Blizzard over gaat nemen, vergeet je bijna wat voor problemen het bedrijf heeft. Een grote groep werknemers klagen over de werkcultuur en er lopen ook rechtszaken tegen het bedrijf. Nu zou Kotick een plan hebben gehad om ervoor te zorgen dat het bedrijf positiever in het nieuws zou komen.

Hoe wilde Kotick van de ophef af komen?

Om Activision Blizzard weer in een positief daglicht te zetten, wilde Kotick een aantal nieuwssites die zich focussen op games komen. Volgens The Wall Street Journal zou het gaan om Kotaku en PC Gamer. Het zou alleen gaan om een idee van Kotick en er wordt niet gezegd dat er ook besprekingen zijn geweest over een mogelijke overname.
Of nu na de overname door Microsoft Kotick zijn plan doorzet is onbekend. Gezien de problemen waar het bedrijf in zit is het begrijpelijk dat Kotick een beter beeld wil neerzetten van het Activision Blizzard, maar of het opkopen van nieuwssites een goede oplossing is lijkt onwaarschijnlijk.
Het lijkt er ook niet op dat Kotick weg zal gaan bij Activision Blizzard, in ieder geval niet totdat de overname van Activision Blizzard door Microsoft is voltooid in juni 2023. Tot die tijd blijft Kotick namelijk de baas van Activision Blizzard.