Red Dead Online Frontier Pursuits verandert vandaag veel aan het Wilde Westen

  De eerste grote update voor het online gedeelte van Red Dead Redemption 2 wordt vandaag uitgebracht. De zogeheten Red Dead Online Frontier Pursuits update introduceert niet alleen nieuwe specialistische rollen en missies, maar gooit ook een hoop systemen op de schop.

  Frontier Pursuits is de grootste update voor Red Dead Online tot nu toe. Waar spelers het meeste naar kunnen uitkijken, is de toevoeging van drie rollen, te weten de Bounty Hunter, Trader en Collector. Deze specialistische banen zullen een hoop nieuwe mogelijkheden toevoegen aan de wereld van Red Dead Online.

  Als Bounty Hunter ga je op zoek individuen die de wet hebben overtreden, voor een mooie som geld uiteraard. Eerst moet je aan een licentie zien te komen, maar wanneer het zover is kan je bounties aannemen via borden bij de sheriff, postkantoren of stations. Heb je het doelwit eenmaal gevonden, dan kan je een kogel door het hoofd van de desbetreffende persoon jagen of je kan hem of haar levend afleveren, voor een flinke bonus. Als je eenmaal een Bounty Hunter van statuur bent, dan kun je zelfs gaan jagen op andere spelers. Je wordt voor de moeite bovendien goed beloond. Niet alleen met geld, maar ook met nuttige voorwerpen als een sterkere lasso of een bola.

  Liefhebbers van de vrije markt kunnen ondertussen aan de slag als Trader. Zet een zakendeal op met Cripps en voor je het weet ben je bezig om het mooiste bont en de meest soepele huiden te verkopen voor de hoogste prijs. Uiteraard moet je eerst op jacht gaan om die handelswaren te verzamelen of je moet iets minder legale manieren vinden. Naast een zeer volle portemonnee wordt je als Trader ook beloond in de vorm van een speciaal mes, een grotere huifkar en een hond aan je zijde.

  De derde rol die wordt toegevoegd is die van de Collector, perfect voor spelers die zich aangetrokken voelen door alles dat glimt of er antiek uitziet. Je moet reizen naar de uithoeken van het Wilde Westen, op zoek naar waardevolle spullen. Op verzoek van een rijke klant of simpelweg uit persoonlijke interesse. Sommige voorwerpen zullen open en bloot liggen, terwijl andere spullen weer diep in de grond begraven liggen. Voor je harde werk krijg je een speciale schep cadeau en daarnaast onder andere ook een lamp voor je paard en een metaaldetector.

  Red Dead Online Frontier Pursuits

  Nieuwe activiteiten in Red Dead Online Frontier Pursuits

  Met de nieuwe rollen die met de update worden toegevoegd, zijn er ook speciale activiteiten die daarbij komen kijken. Elke rol heeft zijn eigen missies om te voltooien en de wereld wordt ook gevuld met Free Roam Activities die speciaal gemaakt zijn voor een specifieke baan. Bounty Hunters moeten bijvoorbeeld zorgen dat ze zoveel mogelijk gevangenen te pakken krijgen na een uitbraak, terwijl Traders een trein moeten verdedigen die gevuld is met hun eigen goederen.

  Daarnaast zullen spelers dankzij Red Dead Online Frontier Pursuits dagelijkse uitdagingen voor hun kiezen krijgen, die toegespitst zijn op één of meerdere rollen die ze hebben. Je bent namelijk niet gelimiteerd aan één baan, want de bezige bijen onder ons kunnen drie specialismes tegelijkertijd trainen.

  Red Dead Online Frontier Pursuits

  Nog veel meer veranderingen in de update

  Naast de toevoegingen van rollen en missies, zal Frontier Pursuits ook een groot aantal veranderingen en aanpassingen teweeg brengen. Zo worden er nieuwe wapens, paarden en ability cards toegevoegd en spelers die niet tevreden zijn met hun personage kunnen eenmaal gratis het uiterlijk veranderen. Daarna zal er een kleine bijdrage verbonden zijn aan de plastische chirurgie.

  Rockstar is bovendien flink bezig geweest om de bewegingen van de karakters een stuk soepeler te maken. In de singleplayer campagne had de ontwikkelaar een bepaald gewicht en bewegingen voor protagonist Arthur Morgan voor ogen, maar in Red Dead Online zullen spelers in het vervolg een stuk sneller en soepeler bewegen.

  Bewegingen te voet zijn verbeterd en het mikken en herladen van wapens zal sneller zijn. Bepaalde animaties als looten en vastbinden zijn ook versneld. De cameravoering is ook iets aangepast. Het beeld is nu meer gericht op combat en het zal voor spelers daardoor makkelijker zijn om tegenstanders in hun vizier te krijgen.

  Meer balans door Red Dead Online Frontier Pursuits

  Wat betreft de balans heeft Rockstar ook een aantal veranderingen doorgevoerd. In PvP-modi is het momenteel van groot belang om te mikken op het hoofd van je tegenstanders, maar na de Frontier Pursuits update zal dat minder belangrijk worden. Kogels in de borst zullen in het vervolg namelijk meer schade aanrichten, terwijl schoten in het hoofd iets minder effectief zijn. De defensieve speelstijl is nu ook aantrekkelijker gemaakt, dankzij een damage resistance wanneer je geraakt wordt door een andere speler. Bovendien zal Red Dead Online voortaan onthouden of je de offensieve of defensieve speelstijl prefereert.

  Tot slot kunnen spelers voor een bepaalde tijd gratis kleding en accessoires vrijspelen, dankzij de Wheeler, Rawson & Co. Club. Van 10 september tot en met 13 november mogen spelers alle bonussen die ze vrijspelen permanent houden, terwijl spelers met goudstaven op zak The Outlaw Pass kunnen aanschaffen, om nog meer exclusieve kleding en accessoires vrij te spelen.

  Heb jij zin gekregen om weer het Wilde Westen van Red Dead Online in te duiken dankzij de vele veranderingen van Frontier Pursuits? Of heeft het je juist aangespoord om de online modus te gaan gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.