De nieuwe Call to Arms modus voor Red Dead Online uitgelegd!

Article
woensdag, 11 augustus 2021 om 16:30
image005f1628677671
Met de meest recente update voor Red Dead Online heeft Rockstar een nieuwe modus toegevoegd genaamd Call to Arms. Maar wat houdt de modus precies in en hoe kan je eraan meedoen? Dat leggen we je in deze special haarfijn uit!

Overleven in de Call to Arms modus

In Red Dead Online zijn er genoeg PvP-modi om te mee te vermaken in de Showdown Series, maar op het gebied van co-op zijn er niet veel mogelijkheden als je op zoek bent naar een uitdagende, competitieve modus. Daar is nu alleen verandering in gekomen. Rockstar heeft met de nieuwe update namelijk Call to Arms aan Red Dead Online toegevoegd.
In Call to Arms moeten spelers, alleen of in een team tot en met vier spelers, het opnemen tegen golven aan vijanden. Daarvoor heeft Rockstar vijf verschillende locaties geselecteerd, te weten Blackwater, Fort Mercer, Valentine, Strawberry en de MacFarlane Ranch. De verschillende arena’s zorgen niet alleen voor verschillende tactieken, er zijn ook vijanden die alleen op bepaalde locaties zullen verschijnen. Zo zullen er door de straten van Valentine honden rennen die het voorzien hebben op jouw keel. Wees dus voor elke map voorbereid op wat je allemaal kan verwachten.
Naarmate je verder komt in Call to Arms, zal natuurlijk ook de moeilijkheidsgraad omhoog gaan. Voor elke locatie zijn er tien waves aan vijanden, waarbij elke golf meer vijanden zal loslaten op de spelers en ook sterkere tegenstanders introduceert. Zo zullen de vijanden met machetes al snel voor nachtmerries zorgen bij veel spelers. Speel je met een team, dan is het dus belangrijk om goed te communiceren, zodat gevaarlijke tegenstanders zo snel mogelijk uitgeschakeld kunnen worden en ammo kan worden bespaard - in de survival modus zal je namelijk slim moeten omgaan met je kogels en andere resources.
Spelen met andere spelers heeft ook een ander voordeel ten opzichte van Call to Arms solo proberen te spelen. Als er namelijk slechts één speler de wave weet te overleven, dan zullen de gevallen teamgenoten aan het begin van de volgende ronde weer opstaan. Daarmee is de kans dus veel groter dan je alle tien de golven kan overleven.
red dead online 8 3 2021 call to arms 1f1628677784

Telegram op zak houden

Wil je meedoen aan de Call to Arms modus, dan zal je eerst naar je eigen kamp moeten gaan of een postkantoor. In tegenstelling tot veel andere modi kan je Call to Arms namelijk niet terugvinden in het gebruikelijke menu met onder andere de Showdown Series.
Om deel te nemen aan de gloednieuwe modus zal je een telegram van de mysterieuze ‘J’, die we kennen van de Telegram Missions uit Red Dead Online, moeten accepteren. Heb je eenmaal de brief op zak, dan kan je Call to Arms op dezelfde manier starten als de Telegram missies: ga naar je documenten, selecteer Telegrams en kies vervolgens voor Call to Arms. Vervolgens zie je een lijst met de vijf verschillende locaties die nu aan de game zijn toegevoegd.
Wanneer je eenmaal een potje hebt gespeeld in Call to Arms is de modus wel op een makkelijkere manier te starten. Wil je namelijk meteen in een match springen, dan kan je Call to Arms ook selecteren via het main menu.
red dead online shotgunf1642585624

Rijk worden in de nieuwe modus

Ben je niet zo erg van de uitdagende modi en wil je liever op een rustige manier de wereld van Red Dead Online verkennen, dan is het alsnog aan te raden om een paar potjes Call to Arms te spelen - met name in de eerste week. Momenteel is de nieuwe modus namelijk een perfecte manier om goudstaven, dollars én ervaringspunten bij elkaar te sprokkelen. Je krijgt namelijk de eerste week drie keer zoveel beloningen dan normaal.
Maar ook na de actie-periode zal het zeker lonen om je kunsten met je revolvers en geweren te laten zien in Call to Arms. De rewards zijn namelijk zeker niet verkeerd. Lukt het je momenteel om de laatste wave in Call to Arms te overleven, dan krijg je maar liefst drie goudstaven, bijna duizend dollar en ruim 7000 XP. Volgende week zal je voor een succesvolle run dus alsnog één goudstaaf, ruim driehonderd dollar en bijna 2500 XP krijgen.
Rockstar heeft zelf ook door dat Call to Arms een ideale manier is om dollar en goud te farmen in Red Dead Online en daarom heeft de ontwikkelaar daar alvast een klein stokje voor gestoken. Wanneer je namelijk een potje hebt gespeeld, zal er een cooldown zijn van 45 minuten voordat je je volgende match kan spelen. Wil je dus even flink cashen met Call to Arms, dan is het handig om na een potje meteen een timer te zetten, zodat je precies weet wanneer het tijd is voor de volgende poging.
Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.