Zo kan jij alcohol stoken als een Moonshiner in Red Dead Online

  Houd je er wel van om eens diep in het glaasje te kijken? Kan je bovendien niet ophouden met het delen van die hobby met anderen? Dan is een carrière als Moonshiner in Red Dead Online jou op het lijf geschreven.

  Eerder dit jaar werden de Bounty Hunter, Collector en Trader toegevoegd aan Red Dead Online middels de Frontier Pursuits update. Het was al duidelijk dat er later meer rollen bij zouden komen en met de introductie van de Moonshiner is dat nu werkelijkheid geworden.

  Zo kom je aan je Moonshine Shack

  Om een lucratieve carrière als Moonshiner te starten is er een eis waar je aan moet voldoen, in tegenstelling tot de andere rollen. Eerst moet je namelijk Rank 5 zijn als Trader of succesvol een missie hebben voltooid waarbij je je huiden verkoopt aan een geïnteresseerde partij. Heb je de Trader-rol nog niet vrijgespeeld en wil je geen vijftien goudstaven uitgeven om alleen toegang te krijgen tot de Moonshiner, dan is er ook de mogelijkheid om vijf goudstaven te besteden en het hele gedoe over te slaan.

  Voldoe je eenmaal aan de eisen, dan zal Cripps je introduceren aan Maggie Fike, die zich bevindt in haar huis bij Emerald Ranch. De stugge vrouw is een ervaren bootlegger, maar is hardhandig uit de wereld gewerkt door de concurrentie. Ze biedt aan om samen een nieuw bedrijf op te zetten en jouw vaardigheden met een revolver en haar connecties te combineren. Als je de deal accepteert, en de bijbehorende 25 goudstaven betaalt, kan je kiezen waar je jouw Moonshine Shack wil neerzetten en kan het feest beginnen.

  Wat kan je doen als Moonshiner?

  De Moonshine Shack ziet eruit als een simpel huis in de wildernis van de frontier. Zet je alleen een stap naar binnen en begeef je je naar de kelder, dan zal je zien wat er werkelijk plaatsvindt. Ten minste, wanneer je je spullen en hardware hebt bemachtigd in de eerste missie.

  In de duistere omgeving zal je de dranken stoken voor dorstige kopers, maar daarvoor heb je wel ingrediënten nodig. Net zoals de Trader zal je dus op zoek moeten gaan naar de benodigde spullen, voordat je op pad kan om jouw spullen te verkopen. Timing en voldoen aan de vraag is ook een belangrijke vaardigheid om te hebben als Moonshiner als je de laatste dollar uit de alcohol wil persen. Een koets vol kostbare spullen is bovendien een gewild doelwit, dus sta altijd paraat om je eigendom te verdedigen.

  Naarmate je klimt door de rangen heb je de mogelijkheid om andere dranken te stoken en je aanbod te vergroten. Bovendien kan je het ook een stuk gezelliger maken in de Shack. De kelder heeft genoeg ruimte voor een dansvloer, een band en natuurlijk een bar. Daar kan je je brouwsels direct verkopen aan dorstige cowboys of natuurlijk zelf even van de koopwaar genieten.

  Tussen dit alles door moet er ook nog eens afgerekend worden met de concurrentie. Maggie wil maar al te graag wraak nemen op de bandieten die haar bijna het leven hebben ontnomen. Je kan zelf de nieuwe Story Missions op je nemen of natuurlijk de hulp inroepen van je Posse en in co-op de bootleggers neermaaien. Het leven van een Moonshiner verveelt nooit.

  Wat krijg je als Moonshiner?

  Alle missies die je voor Maggie Fike uitvoert en succesvolle tripjes die je afrondt met jouw koets vol gestookte goederen, zorgen voor ervaringspunten richting je rang als Moonshiner. Net zoals de andere rollen kan je veel nieuwe spullen en features vrijspelen op weg naar Rank 20. Bij elke vijf levels kom je terecht in een nieuwe tier, waarbij je weer toegang krijgt tot betere of luxere spullen.

  De spullen die je vrijspeelt met Unlock Tokens blijven ook niet beperkt tot kleding. Uiteraard is het belangrijk om goed gekleed je onderneming te vertegenwoordigen, maar een nieuw wapen als de Flammable Moonshine Jug of de krachtige Navy Revolver zijn vaak iets effectiever tegenover de concurrentie. Misschien nog wel het belangrijkste zijn de nieuwe dansjes die je op den duur vrijspeelt. Niks beter om een succesvolle missie af te ronden met een Cheerful Dance.

  Ben jij al begonnen met het Moonshiner-avontuur in Red Dead Online? Of ga je je eerste focussen op de andere rollen? Laat het ons weten in de comments!

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.