10 handige tips voor beginners in Red Dead Online

  De open wereld van Red Dead Online zit vol met mogelijkheden, maar kan misschien intimiderend overkomen voor de beginnende speler. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om het avontuur iets makkelijker te maken.

  Character Creation

  Uiteraard begint het allemaal bij het creëren van je eigen cowboy of cowgirl. In de Character Creation kan je vrijwel alles aanpassen, van het kapsel en gezicht tot aan je lichaamsbouw.

  Zorg er bij het maken van je karakter wel voor dat je er tevreden mee bent, want wanneer je eenmaal start met je personage kan je niet meer terug. Het enige wat je na afloop kan aanpassen is je kapsel, gezichtsbeharing en gebit bij de barbier. Het Wilde Westen heeft helaas nog geen plastisch chirurgen.

  Speel de Story Missions

  Net zoals in de singleplayer-variant van Red Dead Redemption 2 heeft Red Dead Online story missions, die een ander verhaal vertelt. Misschien ben je Red Dead Online ingedoken zodat je geen verhaalmissies hoeft te spelen, maar het is zeker aan te raden om de campagne te doorlopen.

  Het verhaal is namelijk de beste manier om ervaringspunten en dollars te verdienen. Op die manier level je in een gestaag tempo, zodat je sneller toegang krijgt tot nieuwe wapens en paarden. De eerste paar verhaalmissies vormen bovendien een tutorial, waarbij een aantal belangrijke elementen in Red Dead Online worden uitgelegd.

  Vorm een posse

  Het Wilde Westen is een gevaarlijk oord. Niet alleen vanwege de vele roofdieren die op je loeren of de bandieten die je willen overvallen, maar ook door andere spelers. Je weet immers nooit of de speler die aan komt rijden je wil helpen of van plan is om je te doorzeven met kogels.

  We raden je dan ook aan om een groep trouwe vrienden om je heen te verzamelen, je eigen posse. Je kan een tijdelijke bende oprichten, die maximaal vier spelers kan tellen. Anderzijds is het ook mogelijk om een permanente bende te starten. Het voordeel daarvan is dat er zeven leden in kunnen zitten en je er een eigen naam aan kunt geven. Het vormen van een permanente posse kost alleen wel 200 dollar.

  Speel offensief of defensief

  Een andere manier om minder last te hebben van vuurgevaarlijke medespelers is door bewust te kiezen voor de offensieve of defensieve speelstijl. De offensieve speelstijl komt praktisch gezien neer op de 'normale' stand. Spelers kunnen daarmee gewoon op elkaar jagen alsof de ander een simpele outlaw is.

  Ben je daar geen fan van, dan kun je beter kiezen voor de defensieve speelstijl. Die optie kun je aanvinken in de instellingen en biedt een aantal voordelen ten opzichte van agressieve medespelers. Ten eerste kunnen ze geen lock-on op je gebruiken en ontvang je minder schade. Daarnaast is het ook niet mogelijk om geëxecuteerd te worden, getackled of gevangen worden door een lasso.

  Bovendien doen headshots ook geen critical damage. Het komt er dus op neer dat je nagenoeg ongestoord je gang kan gaan in Red Dead Online, zonder last te hebben van griefers. Let wel op, want wanneer je zelf het vuur opent op een andere speler, zal je automatisch worden omgezet naar de offensieve speelstijl.

  Zorg dat je genoeg kogels bij je draagt

  Een cowboy zonder kogels gaat niet veel uithalen in de harde wereld van het Wilde Westen, tenzij je iedereen te lijf wil gaan met een mes. Het is dan ook enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg kogels op zak hebt, zodat je niet ineens een klikkend geluid hoort wanneer je de trekker overhaalt.

  Deze tip telt niet alleen voor de open wereld, maar ook voor de andere modi in Red Dead Online. Ben je bijvoorbeeld een Story Mission, dan zal je namelijk niet plotseling een magische voorraad aan kogels aantreffen. De voorraad die je bij je draagt geldt voor alle activiteiten. Verbras dan ook niet al je geld aan de pokertafel, want voor je het weet heb je niet eens genoeg geld om kogels te kopen.

  Word een echte jager

  Een goede manier om geld te besparen én te verdienen is door zelf te gaan jagen op dieren in Red Dead Online. Daarmee verzamel je vlees waarmee je jezelf kan voeden, wat weer een bezoekje aan de General Store scheelt en de nodige dollars. De huiden die je daarnaast kan salvagen van het dier leveren een lekker zakcentje op.

  Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk goederen kan verzamelen, is het zaak om het dier zo schoon mogelijk neer te leggen. Een flink schot van een shotgun bevordert immers niet de kwaliteit van de huid en veel succes met het hagel uit je vlees peuteren. De beste manier om te jagen is dan ook met een pijl en boog of door een dier te vangen met je lasso en vervolgens om te brengen met een mes.

  Altijd op het hoofd mikken

  Wij hoeven waarschijnlijk weinig spelers uit te leggen dat je in een shooter zoveel mogelijk moet mikken op het hoofd van een tegenstander. Dat is in Red Dead Online natuurlijk ook het geval, want het zal een stuk meer schade aanrichten dan een kogel in één van de ledematen of in het torso. Er komt daarnaast een ander voordeel bij kijken. Voor elke vijand die je omlegt door middel van een headshot ontvang je namelijk meer ervaringspunten. Een win-win-situatie dus!

  Kogels ontwijken met een mooie snoekduik

  In de diverse vuurgevechten waarin je terechtkomt in Red Dead Online zullen normaliter de kogels om je oren vliegen. Het is dan ook geen overbodige luxe om een veilig plekje te zoeken achter cover, zodat je een stuk moeilijker te raken bent. Helaas is er niet in elke situatie een goed voorwerp om je achter te verschuilen of sta je middenin een open gebied.

  Gelukkig is er de mogelijkheid om een dive uit te voeren, zodat je de afstand tussen jezelf en cover flink kan verminderen. Het is bovendien ook een goede manier om een kogelregen stijlvol te ontwijken en niet in elkaar te zakken als een pudding. Zorg er dus voor dat je de dive onder een goede knop hebt zitten en schroom niet om erop te rammen in een hectische situatie.

  Kies een rol uit

  Wanneer je genoeg goudstaven bij elkaar hebt gespaard, vijftien in totaal, kun je één van de drie rollen vrijspelen in Red Dead Online. Lees je goed in over de mogelijkheden van de rollen en kies er vervolgens eentje uit, want ze voegen een hoop gameplay-elementen aan de online wereld toe. Kies jij voor het actievolle bestaan van een Bounty Hunter of toch meer van het rustige bestaan van een Trader of Collector?

  Niet alleen krijg je er een extra ‘baan’ bij, maar het is bovendien een goede manier om geld in het laatje te krijgen. Door in rang te stijgen van de rollen kan je daarnaast nieuwe voorwerpen vrijspelen, van betere skinning knives tot aan zeer stijlvolle kleding. Des te sneller je een rol vrijspeelt, des te sneller je toegang krijgt tot alle toffe mogelijkheden.

  Check de wekelijkse updates

  Rockstar is druk bezig om de wereld van Red Dead Online levendig te houden en dat doet de ontwikkelaar onder andere door wekelijkse updates. Hiermee worden onder andere nieuwe kledingstukken aan de catalogus toegevoegd, maar elke week zijn er ook tijdelijke bonussen waar je van kan profiteren.

  Met de updates worden er bijvoorbeeld bepaalde kogels in de aanbieding gegooid of wordt er een activiteit in het zonnetje gezet. Twee keer zoveel ervaringspunten in een Showdown Serie is niet iets om je neus voor op te halen. Bepaalde weken wordt er zelfs een speciale activiteit toegevoegd, die voor een korte tijd speelbaar is. Check dus elke week de updates om te zien waar je van kan profiteren of genieten in Red Dead Online.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.