Overnames zijn goed voor de consument - Stelling van de dag

Article
vrijdag, 02 juli 2021 om 18:00
whatsapp image 2021 06 13 at 190642f1623604236
De laatste tijd nemen Microsoft en Sony flink wat studio's over, waar niet iedereen blij mee is. In de Stelling van de dag beargumenteren we waarom die overnames juist goed zijn voor de industrie.
Microsoft en Sony zijn de laatste tijd lekker bezig met het vergroten van hun portfolio. Zo heeft Microsoft natuurlijk Bethesda overgenomen en Sony heeft eerder deze week Housemarque aan de PlayStation Studios-familie toegevoegd. Niet iedereen is alleen blij met de overnames, want dat betekent dat meer games exclusief zullen worden en daardoor minder keuze-vrijheid.
Toch denken wij dat de voordelen die een overname met zich meebrengt aan het einde van de streep gunstiger is voor de consument. We zien de laatste jaren namelijk geen horror-overnames meer zoals die van Rare, Westwoord Studios en Visceral. Waar met name EA en Xbox voor de komst van Phil Spencer voor verantwoordelijk zijn geweest.
Zo genieten de studio's die recent zijn overgenomen door Sony en Microsoft van de voordelen en resources die de grote uitgevers bieden. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige games van Guerilla Games, alle titels die in ontwikkeling zijn bij Obisdian Entertainment en de enorme boost die Ninja Theory en Double Fine hebben gekregen. Er is iets minder keuzevrijheid, maar de kwaliteit en kwantiteit van de games gaat sterk omhoog!

Overnames zijn goed voor de consument - Stelling van de dag

Hoe denk jij over overnames door grote uitgevers? Laat het ons weten in de reacties hieronder en bespreek het ook live met ons op Twitch! We zijn maandag weer vanaf 19:00 uur live en dus kun je lekker met de chat en hosts de discussie aangaan.

Een dagelijkse stelling

Iedere dag brengt XGN een gloednieuwe stelling naar buiten, waar jij, de lezer uitgebreid je mening over kunt laten horen. We zijn benieuwd naar wat je denkt, dus schroom niet om van je te laten horen. Het gesprek kun je natuurlijk nog verder met ons voeren door ons vragen te stellen in de XGN Cast. Daarvoor hoef je alleen maar te mailen naar [email protected]. Verder kun je via de livestreams iedere maandag, dinsdag en donderdag natuurlijk ook lekker met ons kletsen en gamen!
Check hieronder de eerdere stellingen en laat je mening horen!

Populair Nieuws