Returnal ontwikkelaar Housemarque voegt zich aan PlayStation Studios toe

News
dinsdag, 29 juni 2021 om 13:30
returnal 5f1624964320
Zojuist is bekendgemaakt dat Super Stardust, Dead Nation en Returnal ontwikkelaar Housemarque het nieuwste lid is van PlayStation Studios. We kunnen nu verwachten dat de ontwikkelaar zonder financiële zorgen games kunnen blijven ontwikkelen die exclusief naar de PlayStation-consoles komen, waar Returnal de nieuwste game is die Housemarque heeft uitgebracht exclusief voor de PS5.
In een nieuwe tweet van PlayStation is bekendgemaakt dat de Returnal ontwikkelaar deel uitmaakt van PlayStation Studios, waardoor het bedrijf nu onder deze familie valt en hiervoor games kan blijven maken met een stabiele toekomst. In een nieuwe blogpost is er op de detail ingegaan, waar het hoofd van PlayStation Studios Hermen Hulst enthousiast is met de nieuwe samenwerking met Housemarque en dat de ontwikkelaar met Returnal heeft bewezen dat het bedrijf een geweldige visie heeft.
Co-oprichter van Housemarque Ilari Kuittinen geeft in de blogpost aan dat ze enthousiast zijn om lid te zijn van de PlayStation Studios familie, waar ze een stabiele toekomst krijgen en genoeg kansen in handbereik hebben om nieuwe games te ontwikkelen en met nieuwe methodes te experimenteren. Ook geeft Kuittinen aan dat het bedrijf kan groeien in de game-industrie en dingen kunnen creëren zonder beperkingen.
Bekijk hieronder de aankondiging:

Voegt Bluepoint games zich ook toe aan PlayStation Studios

Naast dat er aangekondigd is dat Returnal ontwikkelaar Housemarque zich toegevoegd heeft aan PlayStation Studios, lijkt het erop dat Bluepoint Games ook een nieuw lid is van dit bedrijf. Ook werd ontdekt dat Sony Japan een foto heeft getweet met een foto van Bluepoint, waar het nieuws staat dat Housemarque het nieuwste lid is van de familie. Alhoewel dit niet officieel aangekondigd is, lijkt het erop dat naast de Returnal ontwikkelaar ook Bluepoint zich heeft toegevoegd aan PlayStation Studios.
Wat vind jij ervan dat Housemarque nu onder PlayStation valt? Laat het weten in de reacties!