The Mandalorian recap - Chapter 16: The Rescue

Article
maandag, 21 december 2020 om 13:00
The Mandalorian zet een reddingsactie op om Grogu terug te halen. Maar er zijn wat complicaties in het plan. We lopen de nieuwe ontwikkelingen van de seizoensfinale nog eens langs in deze recap van Chapter 16: The Rescue.

Een waardevolle shuttle

Slave I zit een keizerlijke Lambda-shuttle die dokter Pershing vervoert achterna. Al snel maakt Boba Fett de shuttle onklaar zodat Din en Cara aan boord kunnen. Din vraagt Pershing of Grogu nog leeft en de dokter bevestigt dat.
Maar één van de piloten neemt Pershing onder schot en schiet zijn copiloot dood wanneer die probeert voor zijn vrijheid te onderhandelen. De nog levende piloot vertelt dat dokter Pershing als kloontechnicus veel waard is voor de New Republic en dat het een fout zou zijn hem te doden. De piloot, die ooit op één van de Death Stars gestationeerd was daagt Cara uit over Alderaan, maar Cara schiet hem in het gezicht.
mandalorian chapter 16 din djarin boba fettf1608482685

Hulp

Niet lang daarna spoort Dins gezelschap Bo-Katan en Koska Reeves op. Din vraagt Bo-Katan om hulp, maar Bo-Katan is geen premiejager en heeft geen interesse. Als ze hoort dat Moff Gideon Grogu heeft lijkt ze enige interesse te tonen, maar ze denkt niet dat ze de Moff ooit zullen vinden.
Boba ziet niet in waarom ze hulp nodig hebben van Koska en Bo-Katan, wat een wat verhitte woordenwisseling met Koska veroorzaakt. Bo-Katan onderbreekt zodat Din kan vertellen dat hij al weet waar Gideon is en dat als Bo-Katan hem helpt ze Gideons kruiser mag houden om Mandalore te heroveren. Net als Din eerder in het seizoen is Boba Fett sceptisch dat Mandalore het heroveren waard is. Bo-Katan haalt naar hem uit en beweert dat hij als kloon zijn harnas onwaardig is.
De ruzie escaleert enigszins en Boba en Koska vechten zelfs even, maar Bo-Katan roept ze tot de orde. Ze is bereid om Din te helpen bij zijn reddingsactie, maar alleen als ze inderdaad de kruiser mag houden, Gideon aan haar wordt overgelaten en Din nog eens nadenkt over het aanbod zich bij haar aan te sluiten. Din stemt in, aangezien het redden van Grogu zijn enige prioriteit is.
mandalorian chapter 16 boba fettf1608482807

Een simpel plan

Nadat Pershing het gezelschap vertelt over de Dark Troopers bedenkt Bo-Katan een plan. Aan boord van de gestolen shuttle zullen ze een noodlanding maken in de lanceringsbuis van de kruiser, om te voorkomen dat er al te veel TIEs gelanceerd kunnen worden. Daarna vechten Bo-Katan, Koska, Cara en Fennec zich richting de brug. Met die afleiding kan Din bijna ongehinderd naar Grogu’s cel wandelen. Onderweg komt hij langs de Dark Troopers, die hij uit moet schakelen voor ze volledig op kunnen starten.
Aanvankelijk gaat alles volgens plan: de shuttle wordt ‘achternagezeten’ door Slave I en stuurt een noodsignaal naar de kruiser. Hij landt in de lanceringsbuis voordat er al te veel fighters gelanceerd kunnen worden. Terwijl Boba Fett weer vertrekt gaan Bo-Katan, Koska, Cara en Fennec richting de brug.
Din kan vrijwel ongehinderd richting Grogu’s cel lopen, maar bij de tussenstop om de Dark Troopers uit te schakelen ontstaan er complicaties. Hij is net te laat om te voorkomen dat de troopers helemaal opstarten en voor hij alle troopers op kan sluiten ontsnapt er één. De meeste wapens die Din heeft halen weinig uit tegen de Dark Trooper en als hij geen Beskar harnas had gehad was Din er geweest.
mandalorian chapter 15 moff gideonf1607902699

The Rescue

Met zijn vlammenwerper weet Din de Dark Trooper een beetje te vertragen en uiteindelijk sloopt hij de droid door zijn beskar speer door een zwakke plek te steken. Din zorgt ervoor dat de andere troopers de ruimte in gezogen worden en daarna vervolgt hij zijn weg naar Grogu. Maar aangekomen in de cel is daar de tweede complicatie: Gideon is niet op de brug, zoals iedereen gedacht had, maar in Grogu’s cel.
Gideon houdt het Darksaber gevaarlijk dicht bij Grogu en eist dat Din zijn blaster laat vallen. Hij vertelt Din dat wie het Darksaber in handen heeft, recht heeft op de troon van Mandalore. Van Din mag Gideon het zwaard houden als hij Grogu maar vrij laat en wonderbaarlijk genoeg stemt Gideon daarmee in. Met de toon van iemand die al die tijd verkeerd begrepen is legt hij uit dat hij alleen maar Grogu’s bloed wilde bestuderen en dat hij daar nu mee klaar is.
Maar het is een list: zodra Din Grogu op wil pakken haalt Gideon uit met het Darksaber. Din heeft natuurlijk zijn Beskar speer en kan het Darksaber dus blokkeren. Na een kort maar hevig duel weet Din Gideon te ontwapenen en hij neemt hem mee naar de brug.
mandalorian chapter 10 x wingsf1605019927

De overwinning?

Met Gideon in de boeien, Grogu onder zijn arm en het Darksaber in zijn hand ontmoet Din de anderen op de brug. Maar dat laatste is een probleem voor Bo-Katan, aangezien zij het Darksaber had willen winnen in een duel met Gideon. Nu is het van Din en aangezien het niet het zwaard op zich, maar het verhaal erachter is dat macht geeft kan Bo-Katan zich niet de rechtmatige eigenaar noemen als ze het zonder ervor te vechten van Din overneemt (al deed ze dat wel toen Sabine Wren het aan haar overdroeg in Star Wars Rebels).
Gideon had wellicht gehoopt dat Bo-Katan zich terplekke tegen Din zou keren, maar voor het zover kan komen gebeurt er iets anders. De Dark Troopers kunnen vliegen en zijn terug op het schip. Dins gezelschap sluit de deuren van de brug en nu iedereen is afgeleid bedekt Gideon een blaster met zijn cape.
mandalorian baby yoda the childf1603460072

Eén X-Wing

Dan vliegt er één enkele X-Wing langs. De piloot identificeert zich niet, maar wanneer het schip landt kijkt Grogu plotseling op. Via de bewakingscamera’s is te zien dat de piloot een gewaad draagt en een lightsaber heeft. Moeiteloos en zonder aarzelen maait hij de Dark Troopers neer.
Voor het eerst lijkt Gideon bang: hij pakt de verborgen blaster op en vuurt eerst op B-Katan en dan op Grogu, die door Din wordt gered, waarna Gideon de blaster op zichzelf richt. Voordat hij de trekker over kan halen slaat Cara hem bewusteloos. Intussen kijkt Grogu aandachtig naar de bewakingsbeelden en zien we steeds meer van de Jedi: zijn lightsaber is groen en om zijn rechterhand draagt hij een handschoen.
Het is Luke Skywalker en hij is gekomen om Grogu mee te nemen voor training. Eerst aarzelt Grogu, hij wil de toestemming van Din om met de vreemde Jedi mee te gaan. Din neemt afscheid van zijn kleine vriend en belooft dat ze elkaar weer zullen zien. Grogu legt zijn hand op Dins helm en Din zet die direct af om Grogu goed in de ogen te kunnen kijken.
Tijdens het afscheid komt R2-D2 binnen en Grogu en R2 begroeten elkaar. Luke belooft Grogu te zullen beschermen, maar waarschuwt dat Grogu niet veilig is tot hij zijn krachten beheerst. Luke wenst Din ‘may the Force be with you’ en vertrekt.
mandalorian chapter 15 din djarin boba fettf1607902405

The Mandalorian Chapter 16 recap - The Book of Boba Fett

Na de credits zien we Jabba’s paleis op Tatooine. Daar heeft Bib Fortuna de positie (en het postuur) van Jabba overgenomen. Fennec Shand komt binnen, schakelt de nodige lijfwachten uit en bevrijdt een slaaf. Wanneer Boba Fett ten tonele verschijnt wordt hij verwelkomd door Fortuna, maar Boba schiet hem neer en neemt zelf plaats op de troon: de aflevering eindigt met de aankondiging van The Book of Boba Fett.
Grogu is afgeleverd bij een Jedi en seizoen 2 van The Mandalorian is afgelopen, maar de serie krijgt in ieder geval een derde seizoen. Ook kunnen we de komende jaren nog heel veel Star Wars series kijken op Disney+. Je kunt nu natuurlijk het heel seizoen 2 van The Mandalorian bingen, maar je kunt het ook nalezen met onze andere recaps:

Populair Nieuws

Laatste Reacties