Disney kondigt scala van Star Wars films en series aan

News
vrijdag, 11 december 2020 om 00:45
star wars disneyf1607643089
Tijdens de Disney Investors Day heeft The House of Mouse een scala aan nieuwe Star Wars series en films uit de doeken gedaan. Onder meer werden spinoff series van The Mandalorian onthuld, waarbij één van de series om Ahsoka Tano draait. Ook over de Obi-Wan Kenobi serie is meer bekendgemaakt, want Hayden Christensen keert terug voor de serie als Darth Vader.
Tijdens de Disney Investors Day zijn een scala aan nieuwe series en films aangekondigd. Op Twitter wordt het scala aan series en films het beste samengevat door @Nibellion. Hieronder de aangekondigde Star Wars projecten:
  • Acolyte (serie)
  • Ahsoka (serie)
  • Andor (serie)
  • Lando (serie)
  • Rangers of the new Republic (serie)
  • Star Wars: Rogue Squadron (film)
  • Star Wars: The Bad Batch (animatieserie)
  • Star Wars Visions (anime)
Van de verschillende series is Ahsoka de meest opvallende aankondiging. Het geliefde personage was recentelijk nog te zien in The Mandalorian, waarna fans direct naar meer vroegen van het personage. De spinoff serie wordt geproduceerd door de makers van The Mandalorian, Jon Favreau en Dave Filoni.
Ook een andere favoriet keert terug, want Lando Calrissian krijgt zijn eigen limited serie. Onduidelijk is nog of Donald Glover terugkeert voor de rol. Wel is duidelijk dat de acteur die Anakin Skywalker speelde, Hayden Christensen, terugkeert voor de rol van Darth Vader. Hij zal stralen als de iconische schurk in de Obi-Wan Kenobi serie. De serie wordt door Deborah Chow geregisseerd en speelt zich tien jaar na Episode III af.
De spinoff serie van Cassian Andor werd tijdens de meeting ook bevestigd. De serie staat voor 2022 op de planning. De eerste beelden kun je hieronder bekijken.

Star Wars: Rogue Squadron film in de maak

Disney sloot het Star Wars-deel van de meeting af met de aankondiging dat Petty Jenkins (regisseur van Wonder Woman) de film regisseert. Jenkins is de eerste vrouwelijke regisseur voor een Star Wars-film. De film staat op de planning voor Kerst 2023.