The Mandalorian Recap - Chapter 10: The Passenger

Article
woensdag, 11 november 2020 om 13:00
De tweede aflevering van The Mandalorian zat weer vol actie, problemen voor Din Djarin en schattige (en iets minder schattige) Baby Yoda momenten. Wij zetten de grote gebeurtenissen uit de aflevering nog even voor je op een rij in deze recap. Wat gebeurde er zoal in Chapter 10: The Passenger?

Een hinderlaag en een nieuwe lead

Na zijn overwinning op de Krayt Dragon in de vorige aflevering snelt The Mandalorian terug naar Mos Eisley, met het kind en Boba Fetts harnas achterop. Maar onderweg wordt hij aangevallen, er zitten nog steeds een hoop premiejagers achter hem en Baby Yoda aan. Mando handelt de zaak snel af, maar moet verder lopen.
Zonder speeder en zonder nieuwe leads om Mandalorians te vinden komt Din aan in Mos Eisley. Peli kent gelukkig een hoop volk en via-via kan ze Din in contact brengen met iemand die wel weet waar je nog Mandalorians kan vinden. Het gaat om een kikkerachtige dame, die op dit moment slechts bekend is als ‘Frog Lady’.
mandalorian chapter 10 cantinaf1605019822

The Passenger

De man van Frog Lady is op de maan Trask en heeft daar, volgens Frog Lady, Mandalorians gezien. Frog Lady is bereid om Din de goede kant op te sturen, maar dan moet hij haar meenemen naar Trask. Ze heeft namelijk eieren bij zich die haar man moet bevruchten voor het te laat is, anders wordt ze de laatste van haar bloedlijn (niet haar soort, zoals sommigen momenteel geloven).
Het lijkt een koud kunstje, maar er is een probleem: de eieren zouden een sprong naar hyperspace niet overleven. Trask is op zich niet ver, maar vliegen op normale snelheden is niet bepaald de ideale manier om het kind veilig te houden. The Mandalorian heeft alleen weinig keus en neemt de klus dus maar aan.
Aanvankelijk gaat het allemaal best redelijk. Frog Lady is een voorbeeldige gast en het lijkt een rustige vlucht te worden. Het enige probleem is dat het kind de eieren heeft opgemerkt en ze best smakelijk blijkt te vinden. Din doet zijn best om zijn kleine groene kind uit de buurt van de eieren te houden en Frog Lady heeft er gelukkig een behoorlijk aantal gelegd. Het echte probleem van de reis moet nog komen.
mandalorian chapter 10 x wingsf1605019927

Problemen met de New Republic

Op zeker moment komen er twee X-wings in beeld, een patrouille van de New Republic. De Razor Crest voldoet niet aan alle relatief nieuwe eisen om door dit deel van de ruimte te vliegen. Aanvankelijk blijft het bij een waarschuwing, maar dan moet Din zich identificeren. De laatste keer dat hij met de Razor Crest in de buurt van een New Republic-schip was hielp hij mee een crimineel uit een gevangenisschip te redden (aflevering 6 van het vorige seizoen). Voordat de vragen al te lastig worden begint The Mandalorian aan een ontsnappingspoging.
Achterna gezeten door de X-wings probeert Din te vluchten naar een nabijgelegen ijsplaneet. Hij weet de X-wings af te schudden, maar moet een nogal ruwe landing maken met de Razor Crest. De situatie gaat van kwaad tot erger wanneer het ijs onder het schip breekt en het schip met passagiers en al een grot in tuimelt. De schade is behoorlijk, maar Din is van plan om pas de volgende ochtend aan het werk te gaan.
mandalorian chapter 10 reparatiesf1605020167

Een lange nacht in een koude grot

Het probleem met dat plan is dat Frog Lady haast heeft. De reis naar Trask is haar laatste kans op kinderen en ze wil graag dat Mando direct weer aan het werk gaat zodat hun vlucht zo snel mogelijk hervat kan worden. Dat was allemaal geen onderdeel van de deal, maar Frog Lady doet een beroep op Dins eer als Mandalorian om zijn woord te houden, dus begint hij met de reparaties.
Plotseling komt het kind om Dins aandacht vragen. Zijn gebrabbel lijkt wat meer in de richting te gaan van spreken, al zijn er nog geen woorden te onderscheiden. Hoe dan ook, Baby Yoda wil zijn vader duidelijk maken dat Frog Lady ervandoor is. Din volgt de voesporen en treft zijn passagier aan in een hete bron, dieper in de grot. Ze probeert haar eieren warm te houden, maar Mando heeft liever dat ze teruggaat naar het schip, aangezien dat de veiligste plek is die ze hebben.
mandalorian chapter 10 din djarinf1605020532

Waarom is het nooit ‘volg de vlindertjes’?

Intussen is het kind afgeleid door een serie ronde stenen die overal in de grot liggen. Het blijken eieren te zijn en uiteraard breekt hij er een open om de inhoud op te eten. Dan begint de rest uit te komen, waardoor Din, het kind en Frog Lady gedwongen zijn zich terug te trekken. Achtervolgd door een gigantische horde spinnen, waaronder een aantal werkelijk reusachtige exemplaren, rent het gezelschap terug naar de Razor Crest.
Maar de romp van het schip is beschadigd en het is moeilijk de spinnen buiten te houden, bovendien zijn de volwassen spinnen in staat het schip nog verder te beschadigen. Teruggetrokken in de cockpit zijn Din, Frog Lady en het kind hun leven niet zeker. Totdat er buiten schoten te zien en te horen zijn.
mandalorian chapter 10 baby yodaf1605020979

De New Republic helpt (een beetje)

De X-wings van de New Republic zijn terug. Ze hebben Mando nog eens nagetrokken en hebben gezien dat hij meer goed dan kwaad deed tijdens het akkefietje op het gevangenisschip. Din probeert een deal te sluiten waarbij ze ook nog even helpen de Razor Crest op te knappen, maar dat zit er niet in.
De piloten vinden dat de Mandalorian blij mag zijn dat hij gered is van de spinnen en dat hij niet is gearresteerd. Ze herinneren hem er nog even aan dat hij zijn schip moet aanpassen aan de nieuwe eisen en vertrekken.

The Mandalorian Chapter 10 recap - wordt vervolgd

Din kan alleen de cockpit goed genoeg afsluiten om de luchtdruk binnen te regelen. Opgesloten in de cockpit van een zwaar beschadigde Razor Crest vervolgen de Mandalorian, Frog Lady en Baby Yoda hun weg naar Trask. Hopelijk vinden ze daar de man van Frog Lady en minstens één Mandalorian. Chapter 11 is vanaf vrijdag 13 november te zien op Disney+.