The Mandalorian Recap - Chapter 11: The Heiress

Article
maandag, 16 november 2020 om 17:00
Din Djarins zoektocht naar andere Mandalorians brengt hem naar Trask. Wat hem daar te wachten staat is niet niks. Het is dus de hoogste tijd voor een recap van The Mandalorian Chpater 11: The Heiress.

Informatie

The Mandalorian, het kind en Frog Lady arriveren op Trask na een bijzonder ruwe landing waarbij de Razor Crest zelfs in het water belandt. Het duurt niet lang voor Frog Lady haar man gevonden heeft. Hij heet Frog Man en hij wijst Din naar een herberg waar hij meer informatie over andere Mandalorians kan vinden. Intussen worden ze bekeken door een schimmige figuur.
Din betaalt een Mon Calamari om de Razor Crest zoveel mogelijk op te knappen en gaat naar de herberg, waar een eveneens Mon Calamari serveerder bevestigt dat hij andere Mandalorians heeft gezien. Din wordt in contact gebracht met een Quarren die hem naar de Mandalorians kan brengen. Het is maar een paar uur varen, maar dan moet Din wel flink dokken.
mandalorian chapter 11 razor crestf1605366291

It’s a trap!

Onderweg vraagt de Quarren of Din ooit een mamacore heeft zien eten. Het zou een spectaculair gezicht en bovendien goed vermaak voor het kind zijn. Maar vermaak is niet het werkelijke doel van de Quarren. Zodra de mamacore de lading vis op heeft duwt de Quarren Baby Yoda er met wandelwagen en al achteraan. Zonder aarzeling springt Din er ook bij in om het kind te redden.
De bemanning van het schip sluit een traliedeur boven het basin van de mamacore en probeert Din te verdrinken. Uiteraard willen ze, net als Gor Koresh twee afleveringen geleden, zijn waardevolle beskar stelen. Mando ziet geen mogelijkheid om zichzelf te bevrijden, laat staan het kind.
mandalorian chapter 11 quarren schip 201114 150227f1605366172

The Heiress

Dan landen er drie Mandalorians op de boot. Ze maken in korte tijd gehakt van de bemanning en bevrijden Din. Ook het kind wordt snel bevrijd. Zijn wandelwagen is beschadigd, maar zelf is hij ongedeerd. Din is bezig zijn zoektocht uit te leggen wanneer de drie Mandalorians hun helmen af doen.
Zoals we weten leeft Din volgens een credo dat Mandalorians verbiedt hun helmen af te doen. Wanneer de anderen dat wel doen trekt hij direct de conclusie dat ze, net als Cobb Vanth, geen echte Mandalorians zijn. Maar dat zijn ze wel: de leider is Bo-Katan Kryze, de laatste legitieme leider van Mandalore en laatste erfgename van haar familie. Haar compagnons zijn Koska Reeves (de schimmige figuur uit de haven) en Axe Woves.
Wat volgt is een korte discussie over ‘The Way’. Dat Din zijn helm niet af wil zetten wijst erop dat hij een Child of the Watch is. De Children of the Watch zijn een radicale groep Mandalorians die zich af hebben gesplitst van de rest van de Mandalorians om de oude Way of the Mandalore in ere te herstellen. Din weet niet anders dan dat de Way of the Mandalore de enige ‘Way’ is en hij vertrekt.
mandalorian chapter 11 koska reevesf1605365877

Een overval

Die avond wordt wordt Din bedreigd door enkele Quarren, waarvan er één wraak zoekt voor de dood van zijn broer. Ze dreigen Baby Yoda te vermoorden totdat Bo-Katan en haar metgezellen onderbreken en wederom vrij snel afrekenen met Dins belagers. Ze nodigen Din uit om wat met hen te komen drinken en hij aanvaardt het aanbod.
Wanneer het gezelschap om tafel zit vertelt Bo-Katan dat er op Trask veel wapens opgeslagen liggen die gekocht zijn met de buit die het Empire heeft gemaakt bij het plunderen van Mandalore. Bo-Katan wil de wapens in handen krijgen om Mandalore te heroveren. Din is sceptisch en beweert dat het Empire heeft gezorgd dat iedereen die naar Mandalore gaat sterft.
Op haar beurt beweert Bo-Katan dat dat misschien niet het geval is en dat Mandalorians samen sterker zijn. Voordat Din formeel uitgenodigd kan worden om zich bij Bo-Katan aan te sluiten vertelt hij dat het kind zijn topprioriteit is. Hij moet het naar de Jedi brengen, maar hij geeft toe dat hij niks weet over de Jedi. Bo-Katan kan hem verder helpen, maar dan moet hij eerst helpen met een overval.
mandalorian chapter 11 frog ladyf1605366381

Een schip vol wapens

In de haven staat een keizerlijk schip dat de volgende ochtend een grote hoeveelheid wapens moet vervoeren. De Mandalorians gaan die wapens stelen, maar kunnen zich niet van tevoren aan boord verbergen. Gelukkig moet het schip vrij lang laag blijven vliegen, wat de Mandalorians tijd geeft om het schip met behulp van hun jetpacks te overvallen wanneer het al vliegt.
Din brengt het kind tijdelijk onder bij Frog Lady en Frog Man (die net hun eerste ei uit zien komen) en de Mandalorians beginnen hun overval. De stormtroopers aan boord van het schip maken geen schijn van kans. De enige verdedigingslinie die enig effect heeft is om de Mandalorians op te sluiten vlak voor ze bij het laadruim zijn. Helaas voor de troopers hebben de Mandalorians toegang tot de panelen die ze nodig hebben om het laadruim open te zetten zodat de troopers naar buiten gezogen worden.
Daarmee is de overval geslaagd, maar Bo-Katan is nog niet tevreden. Zij wil het schip kapen en de kapitein ondervragen omdat er nog iets is dat ze nodig heeft. De kapitein zou moeten weten waar het is. Din protesteert: het kapen van het schip was geen onderdeel van het plan. Maar als hij informatie wil over de Jedi heeft hij geen keus.
mandalorian chapter 11 baby yodaf1605366443

Het Darksaber en de Jedi

Intussen neemt de kapitein contact op met zijn meerdere: Moff Gideon. Hij vraagt versterking, maar Gideon ziet daar geen heil meer in en geeft het cryptische bevel “you know what to do”. De kapitein stemt in en doodt zijn piloten om vervolgens een duikvlucht in te zetten.
Voordat het schip in het water kan verdwijnen bereiken de Mandalorians de brug. Terwijl ze het schip weer op laten trekken ondervraagt Bo-Katan de kapitein over het Darksaber. Ze wil weten of ‘hij’ het heeft (vermoedelijk bedoelt ze Gideon). De kapitein zegt dat als ze dat vraagt, ze het antwoord al weet. Bo-Katan belooft dat ze de kapitein zal sparen als hij haar naar Gideon brengt, maar de kapitein weet dat als hij dat doet Gideon hem alsnog zal doden, dus maakt hij er zelf een einde aan.
Bo-Katan geeft haar metgezellen het order om zo snel mogelijk naar hyperspace te ontsnappen en biedt Din een kans om met haar mee te komen, maar hij slaat af. Hij wil zijn zoektocht voortzetten. Bo-Katan vertelt hem dat hij naar de stad Calodan op de planeet Corvus moet om Ahsoka Tano te ontmoetten. Mocht hij zich later alsnog bij Bo-Katan willen aansluiten, dan is het aanbod nog steeds geldig.

The Mandalorian Chapter 11 recap - Een nieuwe bestemming

Din vliegt terug naar de stad en haalt het kind op bij het echtpaar Frog. Terug bij de Razor Crest is hij niet onder de indruk van de reparaties, maar zijn schip vliegt gelukkig wel. Eindelijk weet Din waar hij heen kan, maar aangezien dit seizoen nog niet eens op de helft is zal het ongetwijfeld allemaal niet zo soepel lopen.
Ben je kwijt wat er in voorgaande afleveringen ook alweer gebeurde? Lees dan ook de recaps van Chapter 9 en Chapter 10. Chapter 12 verschijnt 20 november op Disney+.

Populair Nieuws