The Mandalorian recap - Chapter 14: The Tragedy

Article
maandag, 07 december 2020 om 13:00
The Mandalorian brengt Grogu naar een oude Jedi tempel op Tython. Maar niet alles wat er daar gebeurt is onderdeel van het plan. Je kunt het allemaal nog even nalezen in onze recap van Chapter 14: The Tragedy.

Op weg naar Tython

Din Djarin en Grogu naderen de planeet Tython. Din besluit Grogu nog even te laten oefenen met de Force door hem het balletje waar hij zo van houdt voor te houden en de baby uit te dagen het te pakken. Dat doet Grogu moeiteloos, maar Din raakt toch enigszins gefrustreerd, als spreekt hij niet helemaal uit waarom precies.
Het afscheid nadert, Din hoopt dat een uitstapje naar Tython ze kan leiden naar een Jedi die Grogu kan trainen. Din is ervan overtuigd dat hij dat zelf niet zou kunnen en vraagt Grogu daarom om zonder tegenstribbelen met een Jedi mee te gaan als er een komt. Grogu is niet bepaald in staat om antwoord te geven.
mandalorian chapter 14 din groguf1607268568

Meditatie en onderhandelingen

Zonder moeite weet Din de seeing stone te vinden, maar wanneer hij Grogu er op zet gebeurt er aanvankelijk niks. Dan vliegt er een schip voorbij: Boba Fett’s Slave I. Din kijk even weg om te kijken wat er aan de hand is. Hij besluit dat Grogu en hij beter kunnen vertrekken, maar Grogu is net begonnen met mediteren en er is een krachtveld rondom hem ontstaan waardoor Din niet meer bij hem kan.
Din loopt naar beneden om te kijken wie er uit het schip gekomen zijn en Grogu zo nodig voor deze gasten te beschermen. Hij ontmoet Boba Fett, die zijn eigen harnas op komt eisen. Er worden woorden gewisseld over wie er een betere claim heeft op het harnas. Din vindt zoals gebruikelijk dat het eigendom is van de Mandalorians en Boba heeft hem er nog niet van overtuigd dat hij een Mandalorian is.
Din dreigt Boba eenvoudigweg neer te schieten, maar Boba onthult dat Grogu onder schot wordt gehouden door een sniper die hij van de dood heeft gered: Fennec Shand. Dat is voor Din reden genoeg voor ongewapende onderhandelingen. Fennec vertelt dat de prijs op Grogu’s hoofd hoger is dan ooit en Boba komt met een laatste voorstel: Fennec en hij beschermen Din en Grogu in ruil voor Boba’s harnas.
mandalorian chapter 14 tython seeing stone 1f1607268812

Grogu’s beschermers

Voordat Din formeel akkoord kan gaan landt er een keizerlijk transport. Moff Gideon is Din naar Tython gevolgd en stuurt zijn stormtroopers achter hem aan. Din rent terug naar Grogu en probeert hem nog een keer op te pakken, maar het krachtveld werpt hem ver terug en Din raakt door de val bewusteloos. Intussen gaan Boba en Fennec de strijd aan met de stormtroopers.
Boba en Fennec zijn effectieve vechters en kunnen de stormtroopers redelijk aan. Het lukt ze om het hele transport troopers uit te schakelen, wat Boba tijd geeft om zijn harnas uit de Razor Crest te halen. Dat is hard nodig, want er komt al snel een tweede transport aan.
Bovenop de berg wordt Din wakker en probeert hij nog één keer op Grogu op te pakken. Maar als dat niet lukt besluit hij zich in de strijd te mengen om Grogu meer meditatietijd te geven. Precies wanneer Din zich heeft omgedraaid is de baby klaar met mediteren en zoals altijd wanneer hij de Force intensief heeft gebruikt valt hij ter plekke in slaap.
mandalorian chapter 14 tython seeing stone 2f1607268796

The Tragedy

Fennec Shand raakt langzaam overweldigd door de stormtroopers wanneer Din te hulp schiet. Maar ook samen raken ze langzaam omsingeld. Pas wanneer Boba Fett terugkomt, gehuld in zijn harnas, wordt het de troopers te veel en trekken ze zich terug. Maar Boba is niet van plan om de troopers te laten ontsnappen en haalt beide schepen neer.
Maar dan breekt er een kanonschot door de wolken dat de Razor Crest in één keer wegvaagt. Moff Gideon’s kruiser hangt nog steeds boven de planeet. Zijn stormtroopers zijn verslagen, maar Gideon heeft nog meer middelen in zijn arsenaal: Dark Troopers.
De robotische Dark Troopers vliegen rechtstreeks naar de seeing stone waar Grogu ligt te slapen. Din en Fennec proberen er eerder te zijn, maar Din heeft zijn jetpack tijdens de onderhandelingen over Boba’s harnas afgedaan en Boba is teruggegaan naar Slave I. Lopend bereiken Din en Fennec de seeing stone pas als het te laat is en de Dark Troopers Grogu mee hebben genomen. Ze neer laten halen door Slave I is voor Grogu’s veiligheid geen optie.
mandalorian chapter 14 stormtrooperf1607268888

Bondgenoten

In de krater waar de Razor Crest stond weet Din nog maar twee dingen van waarde te vinden: Grogu’s bal en de Beskar speer die Ahsoka hem gegeven had. Met die twee voorwerpen loopt hij terug naar Fennec en Boba. Boba laat Din de chaincode in zijn harnas zien en bewijst daarmee dat Jango Fett een Mandalorian vondeling was en zelfs in de Mandalorian burgeroorlog had gevochten.
Voor Din is daarmee voldoende bewezen dat Boba Fett recht heeft op het harnas dat hij draagt. Maar als hij de deal tussen hem en Boba als afgerond bestempelt is Boba het daar niet mee eens. Hij en Fennec hadden Din beloofd Grogu veilig te houden, dus is het nu hun taak om Din te helpen totdat Grogu weer bij hem is.
De eerste stap in de redding van Grogu is het opsporen van Gideon’s kruiser. Daarvoor hebben ze Mayfeld nodig, die door Dins toedoen in de gevangenis zit. Din vraag Cara Dune, die nu officieel voor de New Republic werkt, om hulp. Aanvankelijk weigert ze omdat ze zich nu aan meer regels moet houden, maar wanneer ze hoort dat Grogu in gevaar is verandert haar gelaatsuitdrukking.
mandalorian chapter 14 moff gideonf1607268968

The Mandalorian Chapter 14 recap - Grogu in gevangenschap

In zijn cel aan boord van Moff Gideons kruiser houdt Grogu twee stormtroopers of afstand met de Force, terwijl Gideon toekijkt. De Moff houdt Grogu het Darksaber voor en zegt hem dat hij nog lang niet klaar is om met lightsabers aan de gang te gaan. Grogu wordt in de boeien geslagen en Gideon geeft het bevel om dokter Pershing zo snel mogelijk te laten weten dat ze hun donor terug hebben.
Op vrijdag 11 december verschijnt Chapter 15 van The Mandalorian op Disney+. We naderen gestaag de seizoensfinale, dus zorg dat je bij bent met onze recaps:

Populair Nieuws