Alles wat je over GTA 6 moet weten

Article
maandag, 06 september 2021 om 14:00
gta 6 gameplay geruchtenf1612272539
Sinds Rockstar Games GTA V heeft uitgebracht, zijn fans op zoek naar de kleinste details over een mogelijk vervolg. In de afgelopen zeven jaar zijn er geringe GTA 6 details opgedoken, maar veel is er nog niet. De details die wel al over GTA 6 bekend zijn gemaakt, vind je hier in ons overzicht!

GTA 6 releasedatum op z'n vroegst in 2024

Laten we maar beginnen bij de grootste vraag van allemaal: wanneer komt de volgende GTA nou daadwerkelijk uit. GTA 6 heeft officieel nog geen releasedatum gekregen van ontwikkelaar Rockstar Games. Tot die tijd moet je het dus nog even doen met GTA V, maar gelukkig heeft Rockstar Games genoeg updates voor GTA Online om je jarenlang zoet te houden.
Wel zijn er een scala aan geruchten over mogelijke releasedata. De meest recente hiervan stelt dat de game op z'n vroegst in 2024 al verschijnt. Rockstar North staat bekend om de lange productiecyclus en het coronavirus heeft natuurlijk ook niet meegeholpen. Gezien Red Dead Redemption 2 in 2018 uitkwam lijkt 2024 dan ook inderdaad wel realistisch, maar wel wordt ook gesteld dat 2025 heel goed mogelijk is qua releasejaar.
Rockstar North heeft namelijk ook besloten om binnen de studio wat veranderingen te maken. Crunch moet namelijk veel minder worden, iets waar de studio tijdens de ontwikkeling van Red Dead Redemption 2 veel last van had. Werknemers maakten onwijs lange dagen, wat de gezondheid niet ten goede kwam. Voor de nieuwe GTA moet dat anders.
ps5 controllerf1592919068

Zijn er al details over GTA 6 aangekondigd?

Dat er nog geen releasedatum voor de game is, valt eigenlijk wel te verwachten. Officieel heeft Rockstar Games namelijk nog geen woord gerept over een nieuwe GTA. De game is dan ook nog niet officieel uit de doeken gedaan. Gelukkig wil dat niet zeggen dat de game niet bestaat, want in ontwikkeling is de titel zeer zeker.
Eerder in 2020 bevestigden meerdere rapporten dat er wel zeker aan GTA 6 wordt gewerkt door Rockstar Games. Hoever de ontwikkeling zou zijn, staat wel ter discussie. Zo laat Jason Schreier weten iemand gesproken te hebben die heeft aangegeven dat Rockstar nog in een vroeg ontwikkelingsstadium zit met de game. Andere vermeende insiders claimen juist dat GTA 6 al een paar jaar in ontwikkeling is bij Rockstar Games.
In 2021 werd opnieuw benadrukt dat de game daadwerkelijk in ontwikkeling is en dat de game mogelijk in 2023 al kon verschijnen. Toch heeft de pandemie er wel voor gezorgd dat deze plannen niet meer haalbaar zijn. Vandaar dat de vroegste releasedatum nu pas voor 2024 gepland staat.
De game lijkt overigens wel gewoon op de PlayStation 5 en Xbox Series X te verschijnen. In 2024 lijkt het namelijk niet meer haalbaar om de game nog op last-gen uit te brengen. Red Dead Redemption 2 kwam bijvoorbeeld ook vijf jaar na de release van de PS4/Xbox One en die kwam uiteraard niet meer op de PlayStation 3 en Xbox 360 uit.
alles wat je over de nieuwe gta 6 geruchten moet weten video 154585 1

GTA 6 setting wordt wederom Vice City

Ook over de setting staat nog niets vast, maar ook op dit vlak zijn er meer dan genoeg geruchten. In oktober 2019 plaatste een vermeende werknemer dat de game zich zou afspelen in drie grote steden. Twee hiervan zijn oude bekenden voor fans van de serie, namelijk Vice City en Liberty City. De derde stad zou Rio de Janeiro zijn.
De game zou zich tevens afspelen in de jaren ‘80, waarbij ook al de naam van een personage gelekt zou zijn. Mexicaanse acteur Jorge Consejo zou het personage The Mexican spelen, zo bleek uit zijn cv voordat hij deze snel weer offline haalde. Zelf stelde Consejo dat hij geen uitspraak mocht doen over projecten waar hij mogelijk aan meewerkte. Hiermee ontkent hij niet dat het lek waar is, maar bevestigt hij ook niets. Tevens heeft Rockstar niets over het lek gedeeld.
Inmiddels is er nog meer informatie opgedoken rondom de setting. Of er nog steeds drie steden op de planning staan, is onzeker, maar één van die steden lijkt wel zeker te kloppen. Bekende insiders Tom Henderson en Jason Schreier duiden namelijk ook op Vice City als de setting voor het nieuwe deel. Dit keer zou de stad alleen wel in een hedendaags jasje gestoken worden, waardoor het gerucht rondom de tijdsperiode van de jaren '80 in de prullenbak kan.
Het meest opvallende rondom de informatie van de insiders is dat Vice City over de jaren heen moet gaan veranderen. De stad moet als het ware leven en mee veranderen, een trend die we de laatste jaren in Fortnite en Call of Duty Warzone ook zien. Hierdoor zou de game als het ware een levende stad krijgen die spelers aanspoort om de game te blijven spelen over de jaren.
gta v triof1580488271

GTA 6 features duiden op slimmere AI

Nu we het toch over features hebben; GTA heeft ieder deel weer andere speciale manieren om zich te onderscheiden en voor het zesde deel zal dat niet anders zijn. De levende stad zou de grootste feature zijn van de game, maar daar blijft het zeker niet bij.
Het ziet er namelijk ook naar uit dat de game vernieuwede AI krijgt. De NPC's in de game zouden namelijk een stuk slimmer worden en op slimmere manier reageren op de wereld en wat daar in gebeurd. Via een geregistreerd patent werd namelijk al beslag gelegd op de techniek door moederbedrijf Take-Two.

Nieuwe GTA 6 details zijn nog grotendeels geruchten

Natuurlijk is het grootste deel van de informatie over GTA 6 tot nu toe nog een gerucht. Gelukkig voor jou hebben we een artikel waarin we jaarlijks de grootste geruchten rondom GTA 6 op een rijtje zetten. In de 2020-editie van het GTA 6 geruchten artikel staan dan ook alweer meer dan genoeg geruchten om je nog meer uit te laten kijken naar de game. Neem de geruchten alleen wel met een korreltje zout.
Wat geen gerucht is, is dat stemacteur Dave Jackson heeft laten weten een rol te hebben in GTA 6. Sterker nog, een nieuwe trailer zou aanstaande zijn. Je leest er hier alles over!
Tevens hebben we recentelijk het boekje open gedaan over de reden achter alle GTA 6 geruchten. Iedere maand lijken er wel weer nieuwe geruchten op te duiken, waaronder een nieuw lek dat duidt op de terugkeer naar Vice City. Wij leggen je hier precies uit hoe al deze geruchten steeds maar weer opduiken.
Dit artikel is op 30 augustus 2021 bijgewerkt.

Populair Nieuws