Alle GTA 6 release details op een rij!

  Het zal je niet ontgaan zijn dat GTA V dit jaar alweer zeven jaar oud wordt. De game is al oud genoeg om naar groep 5 van de basisschool te gaan en dus vraagt men zich af waar het zesde deel blijft. Wij zetten alle GTA 6 release details die tot nu toe bekend zijn op een rijtje.

  Hoewel er officieel nog niets is aangekondigd over GTA 6, kunnen we toch al flink wat details over het volgende deel in de bekroonde misdaadreeks op een rij zetten. Dit op basis van de veel geruchten en lekken die door insiders de wereld in zijn geholpen. Als je de onderstaande GTA 6 release details met een korrel zout wil nemen snappen we dat dan ook heel goed.

  Next-gen release

  Laten we maar beginnen met de release van GTA 6. Deze zou volgens de meest recente geruchten namelijk al in 2021 plaatsvinden. Het najaar van 2021 om precies te zijn. Wat nog interessanter is, is dat de game op de volgende generatie consoles zou verschijnen.

  Dit gerucht komt overeen met eerdere insiders die tevens claimden dat de release in 2021 zou plaatsvinden. Toch zijn er ook bronnen die claimen dat de game pas in 2023 verschijnt. Zo is er een marketingsbudget verschenen, dat duidt op een grote release in 2023 voor uitgever Take-Two. De kans is groot dat het daarbij gaato m GTA 6. Dat zou betekenen dat de game precies tien jaar na GTA V op de markt verschijnt.

  Alleen op next-gen?

  Laten we van het gerucht rondom de releasedatum direct maar inhaken op dat andere belangrijke element: next-gen. Een releasedatum in 2021 of 2023 lijkt aanstaande te zijn, waarbij de game verschijnt op de PlayStation 5 en de Xbox Series X. De vraag is alleen of de game nog wel op de huidige generatie consoles verschijnt.

  Het antwoord op die vraag lijkt een snoeiharde nee te zijn, helemaal wanneer de releasedatum in 2023 is. Een insider plaatste in september 2019 op Pastebin een groot document met daarin vermeende GTA 6 release details. Daarin was ook te lezen dat de game niet meer uit zou komen op de huidige generatie consoles. Dat is enigszins verrassend gezien GTA 5 van extreme populariteit genoot doordat de game zowel op de PS3- als PS4-generatie verscheen.

  Rockstar Games

  Eerste trailer aanstaande?

  De grootste indicatie voor de GTA 6 release zou natuurlijk een trailer zijn en ook daarover lijkt nu meer duidelijk te worden. Een recente vacature van Rockstar Games lijkt een glimps te geven. Het betreft een vacature voor een Video Editor die game trailers moet gaan editen voor het bedrijf. Tevens is er een vacature ontdekt voor een screenshot capture artist die beelden moet schieten van games voor marketingdoeleinden.

  Beide vacatures lijken de voorbode te zijn voor een nieuwe marketingcampagne, namelijk die van de eerstvolgende titel. Als het gerucht van het marketingsbudget alleen klopt, dan zal het nog wel even duren voordat we een trailer van GTA 6 zien. Take-Two zal immers geen marketingcampagne gaan beginnen twee jaar voor release.

  Laat ons in de reacties weten wat jij denkt van dit bovenstaande gerucht en de andere GTA 6 release details hierboven. Vertel ons tevens wat jij hoopt van de volgende game in de bekroonde Rockstar-reeks.

  Wil jij je voorbereiden op de nieuwe GTA, maar heb je de vorige nog niet gespeeld?

  Haal dan nu de premium editition met alles erop en eraan voor nog geen twintig euro nu in huis via Amazon.

  Dit artikel is op 29 juli 2020 bijgewerkt.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.