Alle GTA 6 geruchten uit 2019 op een rij

  Red Dead Redemption 2 is gekomen en wordt onderhouden. Tijd om te kijken naar het volgende deel in die andere bekende serie van Rockstar Games: GTA 6. Er zijn alweer flink wat nieuwe GTA 6 geruchten opgedoken en in de video hieronder bespreken wij ze allemaal!

  Ging de video iets te snel of wil je alles nog even een keer teruglezen? Geen probleem. Hieronder zetten we alles nog een keer voor je op een rijtje!

  Codenaam: Project Americas

  Terwijl Rockstar Games nog druk bezig is met het updaten van Red Dead Online, en vele spelers nog steeds rondstruinen door de prachtige open wereld van Red Dead Redemption 2, zijn er al veel fans die met hun hoofd in de wolken zitten. Deze fans zijn op zoek naar de kleinste details over GTA 6 en er zijn dan ook al flink wat geruchten te vinden online. Zo ook vorige week, toen ineens een Reddit-post opdook met een scala aan details over GTA 6, voordat deze snel weer offline werd gehaald. Gelukkig werden de details voor die tijd wel opgeslagen en dus kunnen we de details voor jou op een rijtje zetten!

  Laten we beginnen bij het begin, namelijk de werktitel die de game zou hanteren. Binnen de studio zou de game door het leven gaan onder de naam Project Americas. Dit is duidelijk een verwijzing naar de verzamelnaam voor Noord- en Zuid-Amerika die gezamenlijk in het Engels ook wel ‘The Americas’ genoemd wordt.

  Tevens zou de game al sinds 2012 in ontwikkeling zijn, maar is de productie voor de game pas echt op gang gekomen in 2015. Dit zou alles te maken hebben gehad met de productie van Red Dead Redemption 2. Het Wilde Westen epos over Arthur Morgan kreeg van moederbedrijf Take-Two Interactive voorrang boven de nieuwe GTA, waardoor het proces rondom het zesde deel gedurende de ontwikkeling van Red Dead Redemption 2 op een laag pitje stond.

  Op naar… Rio?

  Dat de game onder de naam Project Americas door het leven gaat, heeft natuurlijk een goede reden. Het zou volgens de meest recente GTA 6 geruchten te maken hebben met de locatie van de game. Zo ziet het er naar uit dat we in Grand Theft Auto 6 niet meer in de Verenigde Staten blijven, maar juist Rio de Janeiro aan gaan doen.

  De stad zal in de game natuurlijk niet dezelfde naam krijgen, maar inspiratie op doen van Rio voor het ontwerp van de stad. De locatie heeft alles te maken met de focus van het verhaal, want net als oudere GTA 6 geruchten, bevestigt ook de nieuwe insider dat deze zal gaan over de drugshandel van Zuid-Amerika naar de Verenigde Staten.

  Terug naar Vice City

  Je vraagt je misschien alleen wel af hoe de game drugshandel naar de VS in beeld gaat brengen als de open wereld in Rio de Janeiro zit. Rockstar zou dit mogelijk gaan maken door meerdere open werelden aan te bieden. Naast Rio zou Vice City namelijk ook weer een speelbare locatie worden, iets waar GTA-fans al jarenlang halsreikend op hopen.

  Het is dan ook niet moeilijk om een scenario in te beelden waarin je als speler begint in Rio en vervolgens terugkeert naar Vice City. Toch zou het daar niet bij blijven, want de geruchten claimen dat beide steden een grote rol hebben in GTA 6. Het valt dan ook nog te bezien of je steeds tussen de twee steden moet afreizen voor de verschillende missies of dat er misschien nog wel meer steden bijkomen.

  Missies in Liberty City en meer

  De insider claimt dat GTA 6 niet één, maar twee bekende locaties terugbrengt. Ook wordt Liberty City aangehaald als een locatie die je in de game gaat bezoeken. Hierbij wordt wel gesteld dat de locatie alleen tijdens bepaalde missies verschijnt en dat je niet volledige toegang hebt tot de stad. Liberty City zal dan ook geen open wereld krijgen om te ontdekken, maar toch zal de terugkeer een leuke toevoeging zijn in de ogen van de fans.

  Liberty City verscheen voor het laatst in GTA 4 , maar dat zou Rockstar volgens de geruchten niet stoppen om de vervanger van New York alweer naar de game te halen. Een andere insider plaatste op Pastebin een bericht dat ook liet weten dat Liberty City één van de locaties in de game zou zijn, voordat dit bericht weer werd verwijderd. Gelukkig wist Dextero het bericht destijds op te slaan en naar buiten te brengen.

  Het meest interessante aan die post is misschien wel dat Rockstar het bericht van Pastebin verwijderd zou hebben, wat mogelijk iets zegt over de authenticiteit van het gerucht. Dat gerucht stelde overigens wel dat Liberty City mogelijk net zo’n grote rol zou spelen als Vice City, wat verschilt met de meest recente GTA 6 geruchten.

  Slechts één speelbaar personage

  Een ander detail dat verschilt met eerdere GTA 6 geruchten is dat de nieuwste telg slechts één speelbaar personage zal bevatten. Dit personage zou wederom mannelijk worden. Eerdere geruchten stelde dat GTA 6 meerdere speelbare personages zou bevatten, waarvan in ieder geval één personage vrouwelijk zou zijn.

  Dat is volgens de insider niet het geval en mocht dit waar zijn, zal dat vast voor een grote reactie zorgen binnen de fanbase. Zo wordt er al langer gevraagd naar een vrouwelijk personage en hoopte men dat GTA V deze zou voorschotelen, aangezien er drie personages zouden zijn. Niets bleek minder waar en toen de game uitkwam, was het juist de structuur van drie personages die niet bij iedereen goed in de smaak viel.

  Dat er nu gekozen zou worden voor slechts één speelbaar personage kan voor Rockstar goed uitpakken. De focus van het verhaal wordt hierdoor al snel wat beter, maar het feit dat het wederom geen vrouw is, kan bij sommigen in het verkeerde keelgat schieten. Toch zou Rockstar daar misschien wel een goede reden voor hebben, namelijk het verhaal.

  Ricardo is de man

  Volgens de meest recente GTA 6 geruchten gaat het verhaal over Ricardo, een beginneling binnen een drugsimperium met het doel om zelf ooit een drugsbaron te worden. Om te beginnen zou Ricardo cocaïne moeten smokkelen tussen de verschillende grote steden die GTA 6 voorschotelt, waarbij hij zichzelf langzaam omhoog werkt.

  Toch doet Ricardo dit niet alleen, want een ander personage dat een grote rol zou gaan spelen heet Kacey. Welke rol dit personage precies gaat spelen, is niet duidelijk, maar volgens de geruchtenmolen gaat dit wel één van de grotere personages in de game zijn.

  Inspiratie van Narcos

  Als de plot details rondom het verhaal je ergens aan doet denken, is dat niet verwonderlijk. Het verhaal zou namelijk inspiratie opdoen van de populaire Netflix-serie Narcos. De befaamde Netflix-serie spant drie seizoenen en gaat over de opkomst van het drugsimperium van Pablo Escobar. De serie zou een prominente invloed hebben gehad op het verhaal van GTA 6 op verschillende manieren.

  Zo wordt er in Narcos behoorlijk wat in het Spaans gesproken, iets wat ook het geval zou zijn in het avontuur van Ricardo. Sommige insiders claimen zelfs dat er net zoveel Spaanstalige dialogen in de game kunnen zitten als in Max Payne 3. De andere manier waarop inspiratie is opgedaan heeft te maken met de tijdsperiode van de game.

  Grand Theft Auto 6 zou zich namelijk in de jaren 70 afspelen, waarbij het verhaal minstens tot de jaren 80 doortrekt. Een tien jaar-spannend verhaal zou ook gevolgen hebben op de gameplay van de game, want auto’s die je in de jaren 70 koopt zouden meer waard worden naarmate de tijd verstrijkt. Tevens zou het landschap van de verschillende steden op de schop gaan door de langlopende tijdsperiode.

  Een grote invloed van het weer

  Niet alleen de tijdsperiode gaat invloed krijgen op het speelterrein van de game, want volgens de GTA 6 geruchten gaat de game ook een uitgebreid weersysteem krijgen. Waar Rockstar met Red Dead Redemption 2 al stappen maakte in de weerseffecten, gaat het weer in GTA 6 daadwerkelijk de gameplay beïnvloeden.

  Zo claimen de meest recente GTA 6 geruchten dat overstromingen een onderdeel van de game gaan worden. Daarnaast is het ook mogelijk dat je orkanen tegen het lijf gaat lopen in de game. Een vooruitzicht dat zeker grote gevolgen gaat hebben op de manier waarop jij door de open wereld moet wandelen.

  Alleen voor de volgende generatie

  Al die GTA 6 geruchten klinken als een flinke kluif voor de huidige generatie om te draaien. Dat zal dan ook niet het geval zijn, want insiders wijzen al een tijdje op het feit dat de games exclusief voor de volgende generatie consoles beschikbaar worden gemaakt. Dit is een bittere pil om te slikken, want dat zou betekenen dat er op de PlayStation 4- en Xbox One-generatie voor het eerst geen Grand Theft Auto is verschenen die speciaal gemaakt is voor de platformen.

  Natuurlijk kwam GTA V wel uit op deze generatie consoles, maar die titel was oorspronkelijk bedoeld voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Door op beide platformen uit te komen, werd GTA V wel één van de meest succesvolle titels aller tijden en is GTA Online nog steeds een grote geldbron voor Rockstar.

  Dat GTA 6 niet op deze generatie uitkomt, geeft gelukkig wel een indicatie aan wanneer we de game kunnen verwachten. Of, beter gezegd, wanneer we de game op z’n vroegst kunnen verwachten. Project Scarlett staat namelijk op de planning voor eind 2020, dus het is aannemelijk dat GTA op z’n vroegst gelijktijdig met de volgende generatie uitkomt. Toch lijkt dit niet de realiteit te worden.

  De releasedatum

  Het laatste gerucht rondom GTA 6 dat blijft opduiken is dat de releasedatum pas op zijn vroegst in 2021 gaat komen en zelfs dat staat niet vast. Zo zegt de ene insider dat 2021 het jaar van de release gaat worden, terwijl andere bronnen claimen dat de game pas in 2023 zal gaan verschijnen. Dat laatste zou betekenen dat er tien jaar tussen de release van GTA V en GTA 6 zit. Het vijfde deel kwam immers op 17 september 2013 uit.

  Afgaande op de manier waarop Rockstar haar games onthuld, zou het best kunnen dat er een jaar of twee tussen de aankondiging en release zit. Beide insiders zouden wat dat betreft gelijk kunnen hebben. De aankondiging van de game zou in 2021 kunnen komen, gevolgd door de release zelf die pas in 2023 plaatsvindt.

  De nieuwe GTA 6 geruchten op een rij

  Het enige wat zeker is, is dat dit de nieuwste geruchten rondom GTA 6 zijn en dat niets officieel is bevestigd. Neem deze geruchten dan ook met een goede korrel zout. In de tussentijd duiken wij weer terug in Red Dead Redemption 2 vanwege de nieuwe update die rollen met zich meebrengt. Laat ons in de reacties weten wat jij van GTA 6 wil zien!

  Wil je nog meer weten over GTA 6? Lees dan ons artikel waarbij we alles over de nieuwe game van Rockstar op een rijtje hebben gezet!

  Dit artikel is op 25 mei 2020 bijgewerkt.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.