Alle GTA 6 geruchten uit 2020 op een rij!

  Nu meerdere insiders bevestigen dat GTA 6 daadwerkelijk in de maak is, is het tijd om een kijkje te nemen in de geruchtenmolen. Rondom GTA 6 staat deze namelijk nooit stil. Daarom zetten we hier de GTA 6 geruchten uit 2020 voor je op een rijtje!

  Sinds GTA 5 in 2013 uit is gekomen, speculeert men al over een mogelijk vervolg in de bekende gangster-reeks van Rockstar Games. De eerstvolgende titel die de studio naar buiten bracht was alleen Red Dead Redemption 2 en niet GTA 6. Nu die game uit is en Rockstar zich officieel lijkt te richten op GTA 6 is het tijd om te kijken naar de geruchten die in 2020 al zijn opgedoken.

  2021 release op next-gen

  Begin dit jaar was het al raak, want op 6 januari verscheen er een groot bericht op Pastebin van een game tester die claimde dat GTA 6 in 2021 zou verschijnen op de volgende generatie consoles. Achteraf gezien lijkt een deel van het Pastebin-bericht te kloppen, want onder andere Jason Schreier liet weten dat de game nog vroeg in haar ontwikkelingsstadium zat en nog lang niet klaar zou zijn voor release.

  Dat de game op de volgende generatie consoles, PS5 en Xbox Series X, verschijnt, lijkt dan ook een zekerheid. Een release in 2021 daarentegen lijkt voorbarig te zijn. Dan zou de game al wel langer in ontwikkeling moeten zijn.

  Onderdelen van het gerucht die nog steeds wel waar lijken te zijn, gaan over hoe de laadtijden vrijwel niet zouden bestaan en dat ray-tracing een optie zou zijn in de game. Helaas worden deze geruchten afgewisseld met mogelijke locaties die niet realistisch lijken, de vermeende grootte van de titel (200 GB) en dat de game halverwege 2020 aangekondigd zou moeten worden. Of die geruchten waar blijken te zijn, merken we binnen nu en een aantal maanden.

  Focus op online

  Nog geen week na het eerste gerucht over GTA 6, kwam er alweer een gerucht over de titel. Dit keer was het GTA-YouTuber JeffTutorials die claimde informatie te hebben gekregen over GTA 6. Rockstar India zou aan hem hebben verteld dat de volgende game een kortere campaign zou krijgen en daarvoor in de plaats meer verhalen in de online modus zouden verschijnen. In hoeverre dit gerucht klopt, is nog maar de vraag.

  De valse onthulling

  Waar februari 2020 geen geruchten over GTA 6 bevatte, doken er in maart verschillende geruchten op. De eerste daarvan bleek al heel snel niet te kloppen, want dat stelde dat GTA 6 op 25 maart aangekondigd zou worden. Hier bleek geen woord van waar te zijn, want de anonieme bron die op 4Chan de informatie verspreidde bleek een trol te zijn.

  Het eerste personage: The Mexican

  Een lek waarvan de waarheid nog niet boven water is, heeft te maken met het eerste personage uit de game dat mogelijk gelekt zou zijn. Het betreft een personage genaamd 'The Mexican'. Het personage verscheen ineens op de cv van Mexicaanse acteur Jorge Consejo, waarna de cv al snel van de persoonlijke website van de acteur werd gehaald.

  Kort daarna reageerde Consejo zelf op het gerucht en stelde hij dat hij geen uitspraak mocht doen over projecten waar hij mogelijk aan meewerkte. Hiermee ontkent hij niet dat het lek waar is, maar bevestigt hij ook niets. Een klassiek 'geen commentaar' antwoord.

  Toch is er één mogelijk probleem in dit vermeende lek. De acteur zou in 2018 zijn werkzaamheden hebben uitgevoerd voor de game. Hoewel dit zeker mogelijk is, sluit dit niet aan bij de bronnen die eerder deze maand bevestigden dat de game in ontwikkeling is. De game zou zich immers in een vroeg stadium bevinden en het zou vreemd zijn als de eerste scènes al in 2018 zouden zijn opgenomen, terwijl pre-productie nog niet eens rond is in 2020.

  Website-update

  Begin april begonnen er nog meer geruchten op te duiken, waarbij nauwlettende fans ontdekten dat de broncode van de GTA 6-website is geüpdatet. Fans dachten dat dit zou duiden op de onthulling van de game. Men vermoedde dat de website is geüpdatet omdat een aankondiging aanstaande zou zijn. Tot dusver is een aankondiging uitgebleven.

  Gelekte screenshot

  Een paar dagen later dook een foto op waarvan werd geclaimd dat het de eerste screenshot van GTA 6 betreft. De echtheid hiervan staat alleen ter discussie, gezien er verschillende elementen niet helemaal lijken te kloppen. Wie de foto goed analyseert kan zelf tot de conclusie komen over de echtheid van de foto, maar als je het ons vraagt komt deze screenshot van een goede Photoshopper.

  Productie verder dan gedacht?

  Daarnaast is er nog een gerucht dat in 2020 is opgedoken. Het betreft een veel recenter gerucht, namelijk één van enkele dagen geleden. De betrouwbare insider die op Twitter bekendstaat onder de naam TezFunz2 laat namelijk als reactie op Jason Schreiers bericht weten dat niet alle informatie van Schreier zou kloppen.

  De insider claimt van meerdere betrokkenen te hebben gehoord dat de game 60 tot 70 procent af is en dus niet nog in pre-productie zit. Mits de insider gelijk heeft, zou een aantal van de bovenstaande geruchten ook ineens op hun plek kunnen vallen en correct kunnen blijken. Geruchten over The Mexican en de mogelijke 2021 releasedatum zien er dan ineens een stuk betrouwbaarder uit.

  Al met al is het een mijnenveld van waarheid en leugens als het aankomt op de geruchten rondom GTA 6. Dit blijkt ook wel uit de eerdere geruchten die over de game zijn uitgekomen. Tot de game officieel wordt aangekondigd (en laten we hopen dat het in 2020 is) kunnen we alleen wachten op meer informatie van Rockstar Games.

  GTA 6 in VR?

  Nog altijd is de GTA geruchtenmolen in volle gang. Nu zou het zelfs zo zijn dat GTA 6 ook in virtual reality gespeeld kan worden. De gerucht komt bij een vacature vandaan. Zo viel ergens te lezen dat er een talent gezocht werd voor een AAA open wereld virtual reality project'. Is één en één twee?

  Mogelijke locatie gelekt

  Een belangrijk element van elke GTA titel is natuurlijk de locatie waar de game zich afspeelt. Mogelijk gaat GTA 6 terug naar een zeer geliefde locatie: Vice City. Deze stad, die op Miami is gebaseerd, was eerder al het strijdtoneel voor de gelijknamige Grand Theft Auto game. De stad duikt op in een domeinnaam die door uitgever Take-Two Interactive is bijgewerkt. De naam is al geregistreerd in 2009, maar is nu door het bedrijf geüpdatet. Datzelfde is gedaan voor de domeinnaam gtavi.com.

  Dit artikel is bijgewerkt op 18 augustus 2020.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.