Bronnen bevestigen: GTA 6 is in ontwikkeling

  De geruchten gingen al langer en iedereen keek er al naar uit, maar nu hebben diverse bronnen het daadwerkelijk bevestigd: GTA 6 is in ontwikkeling. Gamers zullen echter nog wel lang geduld moeten hebben, de game is nog verre van af.

  Zowel IGN als Kokatu hebben van anonieme bronnen dicht bij RockStar vernomen dat GTA 6 daadwerkelijk in ontwikkeling is. Volgens de bronnen zou Rockstar begonnen zijn aan de lang verwachte nieuwe GTA 6 na afronden van Red Dead Redemption 2. De start van de ontwikkeling van de nieuwe game zou gepaard gaan met een rigoureuze cultuurverandering binnen het bedrijf.

  Tijdens de promotiecampagne van Red Dead Redemption 2 vertelde Rockstar mede-oprichter nog trots dat hij en zijn team van schrijvers weken van 100 uur maakten. Dat kwam hem op een enorme berg kritiek te staan, waarna diverse medewerkers verklaarden dat werkweken van 55 tot 60 uur vrij normaal waren en dat tijdens crunch, de periode vlak voor release, extreme aantallen uren gedraaid werden. Inmiddels is volgens de geruchten het roer flink om en wordt voor GTA 6 "het bedrijf geleid alsof het een bedrijf is", aldus een van de medewerkers van het bedrijf.

  Dat GTA 6 er aan komt, daarover werd al druk gespeculeerd, niet in de laatste plaats doordat Stemacteur Jorge Consejo in zijn CV opnam een GTA 6 personage The Mexican te spelen. Of dit betekent dat Grand Theft Auto 6 zich afspeelt in het deels Spaanstalige Vice City of in Mexico is onbekend. Ook werd er een mogelijke screenshot uit GTA 6 gelekt, maar of die daadwerkelijk uit het spel komt is hoogst onzeker, vooral gezien de status van de game, als we de bronnen mogen geloven.

  Het lijkt er dus op dat GTA 6 nog wel even op zich laat wachten, maar we weten nu in ieder geval zeker dat er daadwerkelijk aan een nieuwe game uit de serie gewerkt wordt. Een release date is voorlopig nog niet bekend gemaakt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.