Dit is waar we Winter Soldier acteur Sebastian Stan van kennen

  The Falcon and the Winter Soldier is op dit moment in volle gang op streamingdienst Disney+. Het is zelfs de best bekeken serie op dit moment. Mede dankzij de populariteit van The Mandalorian en WandaVision scoort deze serie fenomenaal. Anthony Mackie speelt de rol van Falcon, Sebastian Stan die van de Winter Soldier. Maar waar kennen we Winter Soldier acteur Sebastian Stan eigenlijk allemaal van?

  Disney+

  Start carrière van Winter Soldier acteur Sebastian Stan

  Sebastian Stan was geboren in Roemenië. Na een korte verhuizing naar Oostenrijk toen hij acht jaar oud was, verhuisde hij en zijn moeder vier jaar later naar New York. Stan attendeerde de Rutgers University’s Mason Gross School of Arts, die hem de kans gaf om een jaar acteren te studeren op het Shakespeare’s Globe Theatre in Londen.

  Zijn acteercarrière begon met een rol in Law & Order in 2003. Daarna speelde hij verschillende rollen in onder andere The Covenant, Tony n’ Tina’s Wedding, Red Doors en The Architect. Na deze ietwat kleine rollen, verdiende hij een terugkerende rol in Gossip Girl als Carter Blaizen. Hij verscheen in deze serie in 2007. Hier speelden ook mensen in zoals Blake Lively en Penn Badgley. Hiernaast had Stan een grote rol te pakken in I, Tonya als Jeff, die uitkwam in 2017.

  We kennen Sebastian Stan natuurlijk het meest van zijn rol als The Winter Soldier. Zijn opmaking als dit karakter begon in Captain America: The First Avenger, die in 2011 uitkwam en hierdoor zijn naamsbekendheid daadwerkelijk groeide. Hier werden we geïntroduceerd aan Steve Rogers, gespeeld door Chris Evans. Maar in deze film werden we ook geïntroduceerd aan Captain America’s vriend Bucky Barnes, die gespeeld wordt door Sebastian Stan en die we later ook wel kennen als de Winter Soldier.

  Marvel Studios

  In het tweede deel van Captain America genaamd The Winter Soldier kunnen we Sebastian Stan daadwerkelijk terugzien als de ‘slechterik’. In deze film kunnen we zien dat Steve’s oude vriend Bucky getransformeerd is tot de Winter Soldier en niet meer de vriend is zoals hij hem kende.

  Naast deze twee films, verscheen Sebastian Stan in een aantal andere Marvel films, zoals Captain America: Civil War, In de post-credit scène van Black Panther, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Hij heeft hiermee veel beroemdheid gegenereerd en zich omgetoverd tot een ware, beroemde Hollywood acteur.

  Zijn nieuwste projecten

  Na zijn veel kleine maar ook grote rollen is Sebastian Stan één van de populairste acteurs van dit moment. Dit komt voornamelijk omdat hij elke week te zien is in de nieuwste Disney+ serie The Falcon and the Winter Soldier, waar Anthony Mackie de rol speelt van de Falcon. Deze serie breekt records na records en is nu ook de populairste serie van dit moment, voornamelijk door het succes van de Disney+ series WandaVision en The Mandalorian.

  Naast The Falcon and the Winter Soldier, had Sebastian een grote rol te pakken in de grote Netflix film The Devil All the Time als Lee Bodecker, waar acteurs zoals Tom Holland en Robert Pattinson in acteren. Ook speelt hij de hoofdrol in de net uitgekomen film Monday als Mickey.

  Sebastian Stan heeft een mooie acteercarrière opgebouwd en is hoogstwaarschijnlijk nog lang niet klaar met acteren. Hij heeft zichzelf tot een prominente acteur gemaakt.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.