Lord of the Rings serie wordt bizar duur

News
maandag, 19 april 2021 om 16:30
lord of the ringsf1625037410
Amazon Prime Video werkt aan verschillende projecten, zo ook een Lord of the Rings-serie. Aangezien Amazon een flinke vetpot heeft, is het dan ook geen geheim dat er een megabedrag klaar zou staan voor een Lord of the Rings-serie, maar het exacte bedrag, is wel veel groter dan verwacht.
De serie van The Lord of the Rings, zou in het eerste seizoen 20 afleveringen moeten krijgen en kost maar liefst, een flinke 465 miljoen dollar. Dat is nog meer dan de originele trilogie van Peter Jackson. Amazon houdt verdere details nog achter. We hebben geen releasedatum, trailer of hints naar wat het verhaal gaat worden.

Een flinke mep geld

Het budget is natuurlijk bedoeld voor de gehele cast en alles erop en eraan. Nou zijn de cast en crew ook niet de kleinste en bestaat dit maar liefst uit 700 leden. Bovendien zouden er enorm veel mensen meewerken aan de visuele effecten van de serie.
Als we het vergelijken met het budget van de films van Jackson, zijn die gecombineerd 281 miljoen dollar. Jackson leverde voor nog minder dan het bedrag van Amazon dus 9.3 uur aan films. Ergens is het budgetverschil ook wel te begrijpen. Technologie en effecten zijn een stuk beter dan 20 jaar geleden en als je een al verteld verhaal opnieuw wil vertellen, moet je met iets heel bijzonders aankomen, als het aan moet slaan.
In tegenstelling tot de serie die wél doorgaat en in productie is. Heeft Amazon vorige week besloten de MMO game van The Lord of The Rings, stop te zetten en dit project compleet te annuleren.