Gaan we Sebastian Stan als Luke Skywalker zien?

  Al enkele jaren gaan er geruchten dat Sebastian Stan, The Winter Soldier, de rol van Luke Skywalker op zich gaat nemen. Hij zegt nu in ieder geval zelf dat hij een beetje huiverig is, want 'het is een rol die je niet wil verkloten.'

  Disney+

  De eerste geruchten dat Sebastian Stan misschien in de toekomst de mantel van een jonge Luke Skywalker op zich zou nemen ontstonden in 2017 toen Mark Hamill reageerde op een vraag of iemand anders ooit Luke Skywalker zou kunnen spelen. Sindsdien is er constant een beetje gerommel zonder al te veel duidelijkheid. Sebastian Stan laat zelf in ieder geval weten dat hij openstaat voor de rol, maar dat hij wel een beetje huiverig is omdat Luke Skywalker een dusdanig iconische rol is dat je het echt niet mag verkloten.

  Mark Hamill heeft zelf in ieder geval gezegd dat hij Sebastian Stan best als een jonge Luke Skywalker zou kunnen zien, maar dat hij er eigenlijk nul inspraak heeft. Laten we namelijk wel wezen, die beslissing ligt gewoon bij Disney en gezien het einde van de Skywalker saga is het niet heel waarschijnlijk dat we ooit nog een film gaan zien waar Luke Skywalker een prominente rol in heeft. Een paar cameo's hier en daar zijn zeker mogelijk, maar ga je daar echt een grote acteur als Sebastian Stan voor tekenen?

  The Walt Disney Company

  Van The Winter Soldier naar Luke Skywalker

  Toch bestaat er wel een kans dat Sebastian Stan in de toekomst aan de slag kan gaan als Luke Skywalker. De acteur speelt momenteel namelijk al The Winter Soldier bij Marvel, wat net als Star Wars gewoon bij Disney hoort. De entertainmentgigant kent zijn werk dus en weet ook hoe het is om met Sebastian Stan te werken. Een overgang van superheld naar Jedi lijkt dan toch ineens een wat kleiner stapje.

  Misschien is het ergens wel beter om het karakter Luke Skywalker gewoon lekker te laten rusten. Rian Johnson komt namelijk nog steeds met zijn eigen Star Wars trilogie en misschien kan Sebastian Stan daar wel een origineel karakter op de kaart zetten. Daar bestaat nog een kans voor met een nieuwe Star Wars serie op komst voor Disney+ met karakters uit de Mandalorian, want laten we wel wezen The Winter Soldier is eigenlijk best een goede bounty hunter.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.