De 10 beste Marvel films - De toppers van Marvel Studios

  Om de release van Black Panther te vieren nemen wij een kijkje naar de tien beste Marvel films (Black Panther niet inbegrepen). Let op: in deze lijst bevinden zich alleen de films van Marvel Studios. In andere woorden, alleen de films die onderdeel zijn van het Marvel Cinematic Universe (MCU). De oudere Spider-Man en/of X-Men films zijn niet aanwezig!

  Marvel Studios.

  10. Ant-Man (2015)

  We beginnen onze lijst van beste Marvel films met een kleine superheld, genaamd Ant-Man. De naam zegt al genoeg, deze held heeft de krachten om te krimpen tot het formaat van een mier en kan ook met insecten communiceren. Klinkt absurd, maar de film speelt hierop in!

  Ant-Man is namelijk enorm luchtig en bevat een hoop komedie. Hoofdpersonage Scott Lang (Paul Rudd) neemt de naam van Ant-Man in de maling en de krachten worden op komische wijzen naar het scherm getoverd. Charmant, grappig en met een leuk avontuur weet Ant-Man een kleine film te zijn die een grote impact achterlaat.

  Marvel Studios.

  9. Guardians of the Galaxy Vol 2 (2017)

  Het tweede avontuur van onze favoriete (gedeeltelijke) buitenaardse groep kon niet ontbreken in de lijst van beste Marvel films.

  In Guardians of the Galaxy Vol 2 zien we onze favoriete personages weer terugkeren. Groot is nog schattiger als Baby Groot en ook de komische opmerkingen van Star-Lord en Rocket Raccoon blijven een genot om naar te kijken. Denk je aan Guardians, dan denk je aan een heerlijke soundtrack. Met nummers als Mr Blue Sky en Come a Little Bit Closer weet ook de muziek een lach op je gezicht te toveren.

  Guardians of the Galaxy Vol 2 is een leuk avontuur met muziek, actie en grappen. Stap in het ruimteschip 'de Milano' en ga met de Guardians mee op reis door het heelal.

  Marvel Studios.

  8. Doctor Strange (2016)

  Deze dokter wist met zijn magische krachten een plek op onze lijst van beste Marvel films te bemachtigen. Benedict Cumberbatch stapt in de rol van Stephen Strange, beter bekend als Doctor Strange.

  Het Marvel universum werd dankzij Doctor Strange een stuk uitgebreider. Andere dimensies, de tijd terugdraaien en letterlijke magie kwam in de film aan bod. Stephen Strange verliest na een ongeluk (bijna) het gebruik van zijn handen en reist naar Kathmandu in een poging zichzelf te genezen. Hier ontmoet hij The Ancient One (Tilda Swinton) en zal hij leren om heer en meester te worden van magie.

  Doctor Strange bevat spectaculaire visuele effecten die je verstelt doen staan. Hiernaast wordt de film versterkt dankzij de sterke cast en unieke actiescenes. Deze trip naar het onbekende wil je absoluut niet missen!

  CTMG Inc.

  7. Spider-Man: Homecoming (2017)

  In onze lijst van beste Marvel films maakt Spider-Man zijn langverwachte opkomst. Het personage is in handen van Sony en is nooit onderdeel geweest van het Marvel filmuniversum. Dankzij een deal tussen Disney en Sony is Spider-Man nu onderdeel van dit filmuniversum vol verschillende helden.

  Tom Holland speelt een jonge Spider-Man die enorm opkijkt naar Tony Stark/Iron Man. De jonge held moet zijn leven zien te balanceren. Boeven vangen, naar school toe, huiswerk maken en optijd thuis komen voor tante May zijn allemaal prioriteiten in het drukke leven van deze tiener. Dit maakt de jonge versie van Spider-Man zo fascinerend om naar te kijken.

  Spider-Man: Homecoming is een geweldige terugkeer voor de spinnenman. De film wordt enorm versterkt door de aanwezigheid van slechterik Vulture (Michael Keaton). Spring, kruip en slinger met Spider-Man mee door New York City.

  Marvel Studios.

  6. Thor: Ragnarok (2017)

  Zowel Thor als Thor: The Dark World wisten geen plek te bemachtigen in onze lijst van beste Marvel films. De Thor franchise was altijd van gemiddeld niveau, maar Thor: Ragnarok bracht hier verandering in.

  Wat doe je als een concept niet werk? Alles volledig omgooien! Thor: Ragnarok laat de dramatische elementen uit voorgaande delen vallen en wordt een complete komedie. Thor, Hulk en Loki zijn niet alleen super gaaf, maar ook hilarisch om naar te kijken.

  Thor: Ragnarok bevat een fantastische retro-soundtrack, de meest gave actiescenes die je in een Thor film hebt gezien en hilarische grappen. Schiet je bliksem en sla een Hulk Smash, want dit gekke buitenaardse avontuur is om van te smullen.

  Marvel Studios.

  5. Captain America: The Winter Soldier (2014)

  "I'm with you till the end of the line", zei Captain America tegen zijn verloren vriend. Emotie, spanning en sensatie zijn allemaal te vinden in deze gave Marvel film. Captain America: The Winter Soldier verdient absoluut een plek in onze lijst van beste Marvel films.

  Een mysterieuze vijand genaamd The Winter Soldier maakt zijn opwachting en is ingehuurd om bepaalde mensen uit de weg te ruimen. Captain America zal hier uiteraard een stokje voor steken en zo gaat deze thriller van start. Ondertussen probeert Captain America ook uit te zoeken wie hij wel en niet kan vertrouwen in deze harde wereld.

  Captain America: The Winter Soldier bevat minimale komedie en focust zich meer op een intrigerend verhaal. Een superhelden film met elementen van espionage. Houd je schild gereed, want Captain America: The Winter Soldier is een film met genoeg kracht om er een deuk in te slaan!

  Marvel Studios.

  4. Iron Man (2008)

  In onze lijst van beste Marvel films keren we helemaal terug naar het begin. De eerste film die Marvel Studios onafhankelijk wist te produceren: Iron Man.

  Tegenwoordig is Iron Man een van de bekendste superhelden ter wereld, maar dit is niet altijd het geval geweest. De eerste Iron Man film was absoluut een gok, aangezien het personage vrij onbekend was voor de niet stripboek lezer. Met Robert Downey Jr in de hoofdrol en een interessant verhaal wist Iron Man een hit te worden bij het publiek.

  Het ongekende succes van Marvel Studios is deels te danken aan deze eerste film. Nu is Robert Downey Jr niet meer weg te denken als de iconische superheld. De acteur is namelijk al acht keer verschenen als Tony Stark. We zullen hem wederom zien rondvliegen in zijn metalen pak in Avengers: Infinity War.

  Marvel Studios.

  3. Captain America: Civil War (2016)

  We zijn beland in onze top drie beste Marvel films en trappen deze af met Captain America: Civil War. De derde film uit de Captain America franchise bevat bijna alle helden die tot nu toe in het Marvel universum waren geïntroduceerd.

  Vanwege alle vernietiging die de Avengers hebben veroorzaakt in voorgaande films komt er een regeling die ervoor moet zorgen dat het team van superhelden verantwoording moet afleggen aan de overheid. Iron Man stemt voor op deze regeling en vindt dat de superhelden onder controle gehouden moeten worden. Captain America stemt tegen deze regeling, aangezien hij vindt dat de helden zelf mogen bepalen waar en wanneer ze worden ingezet.

  Dit dilemma zorgt voor een gigantische confrontatie tussen de twee teams. Team Captain America en team Iron Man, met elk ongeveer vijf helden. Captain America: Civil War zit vol spektakel en emotie, juichmomenten en schrikmomenten. Dit is de definitie van een blockbuster!

  Marvel Studios.

  2. Guardians of the Galaxy (2014)

  "Hooked on a Feeling." Dat zijn we absoluut! Dit nummer was prominent aanwezig in de marketing van Guardians of the Galaxy en zal meteen in je hoofd zitten nadat je de film hebt bekeken.

  Peter Quill, Gamora, Drax, Groot en Rocket Raccoon zijn compleet verschillende persoonlijkheden die samen komen als team om het heelal te redden. De wereld die wordt vormgegeven is niks minder dan spectaculair en de komische momenten tussen de personages laten je lachen en gieren van genot.

  Interessante personages, een dijk van een soundtrack en hilarische momenten maken dit een onvergetelijke ervaring. Guardians of the Galaxy is simpelweg: genieten.

  Marvel Studios.

  1. Marvel's The Avengers (2012)

  Op de eerste plaats in onze lijst van beste Marvel films staat de film die het ongekende mogelijk wist te maken. Marvel's The Avengers was het samenkomen van Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow en Hawkeye.

  Marvel wist eerst voor de vier hoofdpersonages eigen films te produceren. Zo zagen wij in een span van vier jaar Iron Man, Captain America: The First Avenger, Thor en The Incredible Hulk op het witte doek verschijnen. Deze individuele helden moesten samenkomen in de gigantische blockbuster The Avengers en het resultaat mag er zijn.

  De slechterik uit de Thor film, Loki, brengt een bezoekje aan Aarde en probeert de wereld te veroveren. Alleen de eerdergenoemde helden kunnen deze vijand en zijn leger verslaan. The Avengers was het bewijs dat Marvel Studios verstand van zaken had. Uiteindelijk werd The Avengers de best verkochte Marvel film ooit gemaakt.

  Verzamel een groep vrienden en aanschouw zelf hoe The Avengers het superhelden genre nog groter heeft gemaakt. Avengers Assemble!

  Wat vinden jullie de beste Marvel films?

  Dit was onze lijst met de tien beste Marvel films. Wij zijn enorm benieuwd van welke Marvel films jullie keer op keer kunnen genieten en wat je favoriete Marvel superheld is. Laat het ons weten in de reacties!

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.