De 10 beste Marvel films - De toppers van Marvel Studios

Article
dinsdag, 06 juli 2021 om 14:00
marvels avengers 4 endgame infinity war en eerdere films recap 148393
Om het begin van de vierde fase van het MCU te vieren nemen wij een kijkje naar de tien beste Marvel films. Black Widow staat deze week immers op de planning om na lang wachten eindelijk te verschijnen. Het is alleen de vraag of de film een plekje in deze top 10 weet te bemachtigen.

Update - De 2019 update

Deze lijst werd oorspronkelijk op 27 februari 2018 gepubliceerd. Sindsdien zijn er alleen nog meer Marvelfilms verschenen en dus hebben we de lijst bijgewerkt met de nieuwe films en deze meegenomen in de rankings.
Let op: in deze lijst bevinden zich alleen de films van Marvel Studios. In andere woorden, alleen de films die onderdeel zijn van het Marvel Cinematic Universe (MCU). De oudere Spider-Man en/of X-Men films zijn niet aanwezig!

10. Spider-Man: Homecoming (2017)

In onze lijst van beste Marvel films maakt Spider-Man zijn langverwachte opkomst. Het personage is in handen van Sony en is nooit onderdeel geweest van het Marvel filmuniversum. Dankzij een deal tussen Disney en Sony is Spider-Man nu onderdeel van dit filmuniversum vol verschillende helden.
Tom Holland speelt een jonge Spider-Man die enorm opkijkt naar Tony Stark/Iron Man. De jonge held moet zijn leven zien te balanceren. Boeven vangen, naar school toe, huiswerk maken en optijd thuis komen voor tante May zijn allemaal prioriteiten in het drukke leven van deze tiener. Dit maakt de jonge versie van Spider-Man zo fascinerend om naar te kijken.
Spider-Man: Homecoming is een geweldige terugkeer voor de spinnenman. De film wordt enorm versterkt door de aanwezigheid van slechterik Vulture (Michael Keaton). Spring, kruip en slinger met Spider-Man mee door New York City.

9. Avengers: Ininity War (2018)

De eerste nieuwkomer in deze top tien is Avengers: Infinity War. De film was het vervolg op de eerste Avengers film en verscheen alweer in 2018. De film werd in het voorjaar van 2018 door ons al uitgebreid doorgenomen in een review. Destijds kreeg de film maar liefst een 9 op schaal van 10.
Op dat moment was onze collega Jordy vooral erg enthousiast over het feit dat Guardians of the Galaxy terugkwamen in deze film en hij vond de interactie tussen de superhelden in deze film erg leuk.
Anno 2021 vinden wij Avengers: Infinity War ook nog steeds een erg goede film een daarom gunde wij de film een plekje in deze top tien. Helaas kwam hij door de sterke concurrentie niet verder dan de negende plek, maar gelukkig is dit niet de enigste Avengers film in dit overzicht!

8. Black Panther (2018)

Van de negende plek gaan we logischerwijs naar de achtste plek en ook daar vinden we een nieuwkomer. Op de achtste plek vinden we de film Black Panther. De film kwam in 2018 net te laat uit om in het overzicht terecht te komen, maar heeft nu toch mooi zijn plekje bemachtigd in de top tien.
Ook de Black Panther namen we destijds onder de loep met een review en ook deze film kwam erg goed uit de koker. De film werd daarnaast sowieso ook erg goed ontvangen, omdat het de eerste superheldenfilm was die zich volledig in Afrika afspeelden.
De film kwam vorig jaar minder leuk in het nieuws, omdat hoofdrolspeler Chadwick Boseman op 43-jarige leeftijd overleed. Vreselijk nieuws natuurlijk, maar desondanks kunnen we in 2022 wel Black Panther 2 bekijken.

7. Captain America: The Winter Soldier (2014)

"I'm with you till the end of the line", zei Captain America tegen zijn verloren vriend. Emotie, spanning en sensatie zijn allemaal te vinden in deze gave Marvel film. Captain America: The Winter Soldier verdient absoluut een plek in onze lijst van beste Marvel films.
Een mysterieuze vijand genaamd The Winter Soldier maakt zijn opwachting en is ingehuurd om bepaalde mensen uit de weg te ruimen. Captain America zal hier uiteraard een stokje voor steken en zo gaat deze thriller van start. Ondertussen probeert Captain America ook uit te zoeken wie hij wel en niet kan vertrouwen in deze harde wereld.
Captain America: The Winter Soldier bevat minimale komedie en focust zich meer op een intrigerend verhaal. Een superhelden film met elementen van espionage. Houd je schild gereed, want Captain America: The Winter Soldier is een film met genoeg kracht om er een deuk in te slaan!

6. Iron Man (2008)

In onze lijst van beste Marvel films keren we helemaal terug naar het begin. De eerste film die Marvel Studios onafhankelijk wist te produceren: Iron Man.
Tegenwoordig is Iron Man een van de bekendste superhelden ter wereld, maar dit is niet altijd het geval geweest. De eerste Iron Man film was absoluut een gok, aangezien het personage vrij onbekend was voor de niet stripboek lezer. Met Robert Downey Jr in de hoofdrol en een interessant verhaal wist Iron Man een hit te worden bij het publiek.
Het ongekende succes van Marvel Studios is deels te danken aan deze eerste film. Nu is Robert Downey Jr. niet meer weg te denken als de iconische superheld. De acteur is namelijk al vele keren verschenen als Tony Stark.

5. Marvel's The Avengers (2012)

Op de vijfde plaats in onze lijst van beste Marvel films staat de film die het ongekende mogelijk wist te maken. Marvel's The Avengers was het samenkomen van Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow en Hawkeye.
Marvel wist eerst voor de vier hoofdpersonages eigen films te produceren. Zo zagen wij in een span van vier jaar Iron Man, Captain America: The First Avenger, Thor en The Incredible Hulk op het witte doek verschijnen. Deze individuele helden moesten samenkomen in de gigantische blockbuster The Avengers en het resultaat mag er zijn.
De slechterik uit de Thor film, Loki, brengt een bezoekje aan Aarde en probeert de wereld te veroveren. Alleen de eerdergenoemde helden kunnen deze vijand en zijn leger verslaan. The Avengers was het bewijs dat Marvel Studios verstand van zaken had. Uiteindelijk werd The Avengers de best verkochte Marvel film ooit gemaakt.
Verzamel een groep vrienden en aanschouw zelf hoe The Avengers het superhelden genre nog groter heeft gemaakt. Avengers Assemble!

4. Thor: Ragnarok (2017)

Zowel Thor als Thor: The Dark World wisten geen plek te bemachtigen in onze lijst van beste Marvel films. De Thor franchise was altijd van gemiddeld niveau, maar Thor: Ragnarok bracht hier verandering in.
Wat doe je als een concept niet werk? Alles volledig omgooien! Thor: Ragnarok laat de dramatische elementen uit voorgaande delen vallen en wordt een complete komedie. Thor, Hulk en Loki zijn niet alleen super gaaf, maar ook hilarisch om naar te kijken.
Thor: Ragnarok bevat een fantastische retro-soundtrack, de meest gave actiescenes die je in een Thor film hebt gezien en hilarische grappen. Schiet je bliksem en sla een Hulk Smash, want dit gekke buitenaardse avontuur is om van te smullen.

3. Guardians of the Galaxy (2014)

"Hooked on a Feeling." Dat zijn we absoluut! Dit nummer was prominent aanwezig in de marketing van Guardians of the Galaxy en zal meteen in je hoofd zitten nadat je de film hebt bekeken.
Peter Quill, Gamora, Drax, Groot en Rocket Raccoon zijn compleet verschillende persoonlijkheden die samen komen als team om het heelal te redden. De wereld die wordt vormgegeven is niks minder dan spectaculair en de komische momenten tussen de personages laten je lachen en gieren van genot.
Interessante personages, een dijk van een soundtrack en hilarische momenten maken dit een onvergetelijke ervaring. Guardians of the Galaxy is simpelweg: genieten.

2. Captain America: Civil War (2016)

We zijn beland in onze top twee beste Marvel films en trappen deze af met Captain America: Civil War. De derde film uit de Captain America franchise bevat bijna alle helden die tot nu toe in het Marvel universum waren geïntroduceerd.
Vanwege alle vernietiging die de Avengers hebben veroorzaakt in voorgaande films komt er een regeling die ervoor moet zorgen dat het team van superhelden verantwoording moet afleggen aan de overheid. Iron Man stemt voor op deze regeling en vindt dat de superhelden onder controle gehouden moeten worden. Captain America stemt tegen deze regeling, aangezien hij vindt dat de helden zelf mogen bepalen waar en wanneer ze worden ingezet.
Dit dilemma zorgt voor een gigantische confrontatie tussen de twee teams. Team Captain America en team Iron Man, met elk ongeveer vijf helden. Captain America: Civil War zit vol spektakel en emotie, juichmomenten en schrikmomenten. Dit is de definitie van een blockbuster!

1. Avengers: Endgame (2019)

We zijn alweer aangekomen bij de eerste plek en we hebben een nieuwe nummer één. Op de eerste plek vinden we (hoe kan het ook anders) Avengers: Endgame. De film was de ultieme ontknoping van de Avengersreeks en viel bij ons op de redactie erg goed in de smaak.
Onze collega Luuc mocht de film destijds een uitgebreide review geven en gaf de film (geheel terecht) een 9,3 op schaal van 10. Een geweldig slotstuk en wat ons betreft de beste Marvel Studios film ooit.
Overigens zeggen we hier wel dat het de laatste Avengers film is, maar dat is nog maar de vraag. Het lijkt er namelijk sterk op dat we de komende jaren nog een aantal Avengers films kunnen verwachten!

Wat vinden jullie de beste Marvel films?

Dit was onze lijst met de tien beste Marvel films. Wij zijn enorm benieuwd van welke Marvel films jullie keer op keer kunnen genieten en wat je favoriete Marvel superheld is. Laat het ons weten in de reacties!
Dit artikel is op 6 juli 2021 bijgewerkt.

Populair Nieuws