Avengers Infinity War Review - Adembenemend

  Tien jaar nadat Iron Man (2008) in de bioscopen verscheen, zien we hoe het hele Marvel filmuniversum samenkomt in deze Avengers film. Lukt het de Avengers en de Guardians of the Galaxy om titaan Thanos te stoppen? Je leest het in onze Avengers Infinity War review!

  Marvel Studios

  Thanos is op zoek naar zes Infinity Stones waarmee hij het universum kan vernietigen. Veel van deze stenen, en Thanos zelf, zijn zorgvuldig opgebouwd in de afgelopen achttien films binnen het Marvel Cinematic Universe (MCU). De Avengers, Spider-Man, Doctor Strange en Black Panther zijn allemaal aanwezig in Infinity War om de Aarde tegen deze titaan te beschermen. Ditmaal krijgt het team van superhelden ook hulp van buitenaf, namelijk de Guardians of the Galaxy!

  Avengers Infinity War review

  Welcome to the Guardians of the Galaxy

  De Guardians of the Galaxy hebben twee succesvolle films op hun naam staan en zijn nu voor het eerst op het scherm te bewonderen met andere leden van het Avengers team. Star Lord en Iron Man die aan het kibbelen zijn of Thor en Rocket die praten over wapens. Dit soort scènes zorgen voor genoeg komische momenten en maken deze derde Avengers film memorabel. De interacties tussen leden van de Avengers en de Guardians of the Galaxy laten je smachten naar meer.

  Ondanks dat de film 'Avengers' in de titel heeft staan, is de wereld van de Guardians prominent aanwezig. Zo gaan Rocket en Groot op avontuur met Thor en krijgt Gamora genoeg karakterontwikkeling voorgeschoteld. Laatstgenoemde is een speciaal geval, aangezien Gamora is geadopteerd door Thanos. De film toont de ingewikkelde band tussen de titaan en Gamora, wat zorgt voor een aantal sympathieke momenten.

  Een waardige tegenstander

  Deze sympathieke momenten hebben ook betrekking op de slechterik van de film: Thanos. Avengers Infinity War focust zich enorm op de slechterik en Thanos is absoluut een hoofdpersonage uit de film. We spenderen genoeg tijd met Thanos om zijn manier van denken te achterhalen en te ontdekken wat zijn doel is in het leven. Ook enige terugblikken over het verleden van Thanos komen aan het licht. Dit alles zorgt voor een sympathieke, maar angstaanjagende vijand.

  Voornamelijk dat laatste komt goed uit de verf. Thanos is hier niet om spelletjes met onze helden te spelen. Meedogenloos en met een duidelijk doel voor ogen ruimt Thanos iedereen uit de weg die hem voor de voeten loopt. Uiteraard geven onze superhelden de strijd niet zomaar op. Het is Thanos en zijn leger tegen de Avengers en de Guardians of the Galaxy.

  Avengers Infinity War review

  Episch!

  Ontzettend veel helden die het opnemen tegen Thanos en zijn leger. Dit concept brengt genoeg mogelijkheden met zich mee voor gave momenten en spectaculaire actiescènes. Avengers Infinity War haalt alles uit de kast om de kijker met open mond achter te laten. In één woord is de film simpelweg episch, maar ook dit woord is niet genoeg om de film te omschrijven.

  De gevechten en veldslagen zijn bombastisch en spectaculair, maar het zijn de intieme momenten en onverwachte wendingen die de film daadwerkelijk naar een hoger niveau weet te tillen. Avengers Infinity War is absoluut het meest gewaagde project dat Marvel ooit heeft uitgebracht. De gebeurtenissen uit de film hebben een gigantische impact op de toekomst van het Marvel filmuniversum en het wachten op Avengers 4 (mei 2019) zal voor sommige fans ondragelijk zijn.

  Avengers Infinity War review

  Avengers Infinity War Review - Marvel's meesterwerk

  Met Avengers Infinity War toont Marvel dat de studio risico's durft te nemen. Na tien jaar aan opbouw en karakterontwikkeling komt alles nu samen in deze spectaculaire conclusie. Althans, de eerste helft van een conclusie, aangezien Avengers 4 verder zal gaan waar Infinity War ophoudt.

  Deze derde Avengers film bevat een achtbaan aan emoties. Met een lach en een traan ervaar je hoe al deze iconische superhelden samen de strijd aangaan op het witte doek. Infinity War tikt de 150 minuten aan, maar de film had kunnen profiteren van een langere speelduur om zo nog meer focus te geven aan de verschillende personages. Desondanks is Avengers Infinity War een evenement dat gezien moet worden op het grootste scherm en wellicht de beste film die Marvel ooit heeft geproduceerd.

  9

  De plus- en minpunten

  • Focus op Thanos
  • Toevoeging van de Guardians of the Galaxy
  • Interacties tussen de superhelden
  • Spectaculaire actie
  • Onverwachte wendingen
  • Had iets langer gemogen

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.