Nintendo huurt Despicable Me producent in om te helpen met films

News
dinsdag, 06 juli 2021 om 14:30
super mario 3d world bowsers furyf1612205289
Nintendo wil haar line-up steeds verder gaan uitbreiden. Zo blijft de uitgever niet alleen games maken, maar is het ook bezig met films. Daarvoor is nu de Despicable Me producent ingehuurd.
Op de 81ste Jaarlijkse Bijeenkomst van Aandeelhouders heeft Nintendo een opmerkelijke aankondiging gedaan. Er is namelijk een nieuw lid toegevoegd aan de Board of Directors: Chris Meledandri. Hij is de CEO van de Amerikaanse animatiestudio Illumination en producent van Despicable Me-films.
Dat is niet zonder reden gedaan, want Nintendo wil haar werkzaamheden gaan uitbreiden met het maken van films. Dat is volgens Nintendo president Shuntaro Furukawa en Shigeru Miyamoto niet de enige reden waarom Meledandri is toegevoegd aan de Board of Directors.

Samenwerking voor de Super Mario film

De nieuwe topman bij Nintendo is overigens geen onbekende bij het Japanse bedrijf. Meledandri heeft namelijk al vijf jaar samengewerkt met Miyamoto voor de Super Mario film, een animatiefilm over de bekende loodgieter die in 2022 moet uitkomen.
Volgens Furukawa hoeven fans niet bang te zijn dat Nintendo af zal stappen van het maken van games. Dat blijft volgens de president de ‘core business’, maar visuele content zal een ‘belangrijke factor’ worden in het groeien van het bedrijf.