Black Panther-acteur Chadwick Boseman overleden

  De Black Panther hoofdrolspeler, Chadwick Boseman, is afgelopen vrijdag op 43-jarige leeftijd overleden. Hij bleek darmkanker te hebben.

  Disney/Marvel Studios

  De familie van Boseman maakte het treurige nieuws in een verklaring op zijn Twitter-account bekend. Daarin meldt de familie het onderstaande:

  "Als een echte vechter hield Chadwick te midden van alles vol en was hij onderdeel van veel geliefde films".

  Daarbij meldt de familie dat het het hoogtepunt van Boseman's carrière om koning T'Challa tot leven te brengen in Black Panther.

  Boseman had al sinds 2016 darmkanker, maar deelde dit niet grootschalig met de wereld. Hij speelde na zijn diagnose nog in meerdere films zoals de Marvel blockbuster Black Panther, de serie Law and Order en de film 42. De acteur overleed uiteindelijk afgelopen vrijdag in zijn huis in Los Angeles aan de gevolgen van de ziekte. Dit gebeurde in het bijzijn van zijn vrouw en familie.

  Hollywoord reageert geschokt op overlijden Black Panther-acteur

  Marvel Entertainment en Hollywood reageerden geschokt op het overlijden van de acteur. Op Twitter komen verschillende posts voorbij waarin collega's hun medeleven betuigen en aangeven geschrokken te zijn van het nieuws.

  Zo post acteur Don Cheadle (War Machine) dat hij de acteur zal gaan missen en meldt Chris Evans (Captain America) dat dit nieuws voorbij hartverscheurend is. Daarbij meldt hij dat Chadwick een betrokken en nieuwsgierig artiest was.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.