Thor Ragnarok Review - Donders hard genieten!

  Thor, de god van de donder, keert terug voor zijn derde film. Ditmaal niet alleen in het gezelschap van Loki, maar ook Hulk en tal van andere personages komen voorbij. In onze Thor Ragnarok Review zien we of Thor echt zo sterk is als hij denkt.

  Marvel Studios

  Thor: Ragnarok speelt zich vier jaar later dan de gebeurtenissen uit Thor: The Dark World af en ongeveer twee jaar na Avengers: Age of Ultron. Het is alweer een tijd geleden dat we personages uit deze films zagen op het witte doek. Daarom nemen we even kort door waar iedereen zich bevind.

  Korte terugblik

  Aan het einde van Avengers: Age of Ultron zien we Thor onze planeet verlaten om op zoek te gaan naar antwoorden wat betreft de Infinity Stones. Ook vliegt Hulk weg naar een onbekende locatie. De zoektocht naar de Infinity Stones bracht Thor geen resultaat en Hulk is uitgekomen op de Planeet Sakaar, waar we later in Thor: Ragnarok een bezoekje aan brengen.

  Aan het einde van Thor: The Dark World zien we dat Loki de verschijning van zijn vader, Odin, heeft overgenomen en op de troon is beland. In Ragnarok is Loki (vermomd als Odin) al twee jaar de heerser van Asgard met totaal geen zorgen aan zijn hoofd.

  Thor Ragnarok Review

  Komedie staat voorop

  De vorige twee Thor films bevatten ook humor, maar hier lag nooit de focus op. Ditmaal geeft regisseur Taika Waititi ons een volledige komedie met Thor in de hoofdrol. Waititi heeft eerder alleen kleinschalige films gemaakt, zoals What We Do In The Shadows en Hunt For the Wilderpeople.

  Marvel stopte hun vertrouwen in regisseur Taika Waititi en het was de gok meer dan waard. Uiteindelijk gaat het om de uitvoering die telt. En de uitvoering die regisseur Waititi presenteert met Thor: Ragnarok zal je laten glimlachen van oor tot oor.

  Chris Hemsworth is de perfecte Thor: charismatisch, soms wat arrogant en altijd vol droge humor. Toch was de grootste verrassing uit de film een nieuw personage genaamd Korg (gespeeld door de regisseur zelf). Deze grote stenen man met een accent weet je keer op keer aan het lachen te maken.

  Ook Hulk is een genot om naar te kijken. De interacties tussen Hulk en Thor laten elke fan smachten naar meer. In deze film is Hulk al twee jaar lang niet meer veranderd in Bruce Banner. Hierdoor bevat Hulk nu de mogelijkheid om te spreken in volledige zinnen, wat zorgt voor een paar hilarische scènes tussen de twee helden.

  Thor Ragnarok Review

  Asgard veroveren

  In Thor: Ragnarok komt de godin van de dood, genaamd Hela (Cate Blanchett) naar Asgard om het koninkrijk over te nemen. Verder ligt ook Surtur op de loer, een oude vuurdemon die Ragnarok wil veroorzaken, de vernietiging van Asgard.

  Hela is de godin van de dood en dat gaat ze duidelijk maken ook. We krijgen meteen een demonstratie van haar kracht wanneer het Hela lukt om Mjolnir, de machtige hamer van Thor, kapot te maken. Hela is dominant, imponerend en soms knettergek. Op deze manier weet actrice Cate Blanchett een vrouwelijke vijand neer te zetten waar je zeker meer van wil zien.

  Hela werkt niet alleen, zo heeft ze ook een handlanger, genaamd Skurge (Karl Urban). Skurge is groot, sterk en heeft een voorkeur aan twee grote machinegeweren als wapens. Wij hebben acteur Karl Urban geïnterviewd over zijn rol als Skurge in de film.

  Skurge is een leuke toevoeging aan Thor: Ragnarok, maar weet helaas geen diepe indruk achter te laten. Wat overigens niks te maken heeft met de acteur. Zowel Hela als Skurge krijgen te weinig focus om zich te ontwikkelen door de film heen. Twee rollen waar de film meer aandacht aan kon besteden, een gemiste kans.

  Thor Ragnarok Review

  Welkom op Planeet Sakaar

  Wanneer we belanden op de planeet Sakaar komt Thor: Ragnarok het best tot zijn recht. Hier worden alle remmen losgegooid en krijgen we een krankzinnige planeet voorgeschoteld met een sterke gelijkenis naar de wereld uit Guardians of the Galaxy. Deze gekke planeet staat onder leiding van The Grandmaster, komisch gespeeld door Jeff Goldblum.

  The Grandmaster regeert op de planeet en organiseert gladiatorgevechten puur voor zijn eigen entertainment. Op deze planeet maken we ook kennis met Valkyrie (Tessa Thompson). Valkyrie is een handlanger van The Grandmaster en brengt hem nieuwe deelnemers om te vechten in de toernooien.

  Op planeet Sakaar wordt Thor gevangen genomen en zijn lange blonde lokken weten deze planeet niet te overleven. Gedwongen moet Thor deelnemen in gladiatorgevechten, waar hij een oude bekende tegenkomt: The Incredible Hulk! Alle trailers van Thor: Ragnarok tonen het gevecht tussen Thor en Hulk als hoogtepunt en ook wij kunnen dit bevestigen.

  Het gevecht bevat niet alleen een paar krachtige stoten van zowel Thor als Hulk, ook de charmante humor is aanwezig. Tijdens het gevecht zien we bijvoorbeeld Loki en The Grandmaster die vanaf een afstand het gevecht aanschouwen. De reacties van deze personages op het gevecht zorgen ook voor een aantal lachwekkende momenten. Uiteindelijk is het de mix van humor en actie die er samen voor zorgen dat de Thor vs Hulk scène je nog een lange tijd zal bijblijven.

  Thor Ragnarok Review

  Thor Ragnarok Review – Een echte krachtpatser

  Ondanks de mindere focus op de slechteriken is Thor: Ragnarok één van de beste superheldenfilms van de afgelopen tijd. De actiescènes zijn om van te smullen, de komedie werkt perfect en de jaren ’80 soundtrack maakt de ervaring helemaal af. Verder bevat de film een einde dat grote gevolgen heeft voor de toekomst van het Marvel Universum, een gewaagde beslissing.

  Dit derde deel uit de Thor-franchise doet de dondergod eer aan. Je zit de hele film te genieten met een grote lach op je gezicht. Marvel is erin geslaagd om met Thor: Ragnarok een film te maken die absoluut smaakt naar meer van het universum!

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Hilarisch!
  • Interacties tussen Thor en Hulk
  • Leuke bijrollen voor Loki en The Grandmaster
  • Hela is een sterke vijand
  • Gave actiescènes
  • Jaren '80 geïnspireerde soundtrack
  • Te weinig focus op Hela & Skurge
  • Soms net een grap teveel

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.