De top tien beste actiefilms van 2018 - Knokken, schieten en nog meer geweld

Article
donderdag, 27 december 2018 om 12:56
de top tien beste actiefilms van 2018 143970
Dit jaar zat vol met actie! Letterlijk alles kwam voorbij: knokken, schieten, hakken en beuken totdat je erbij neerviel. Welke actiefilms waren er in 2018 nou eigenlijk de beste? We kunnen natuurlijk niet voor iedereen spreken, maar dit vonden wij de beste actiefilms van 2018.
We konden niet alle actiefilms van 2018 meenemen in onze top tien. Dus om ze toch niet te vergeten zijn deze films de honorable mentions van dit jaar: Venom, Ant-Man and the Wasp, The Meg, Jurassic World: Fallen Kingdom en The Equalizer 2. En dan nu verder met de Top 10!

10. Bumblebee

Onze favoriete Transfomer kreeg dit jaar zijn eigen actiefilm: Bumblebee. De film vindt plaats voor de gebeurtenissen van Transformers en gaat over het eerste contact tussen de mens en Bumblebee. Charlie Watson (Hailee Steinfeld) ontmoet Bumblebee als zij hem als roestbak moet repareren. De autobot en Charlie bouwen een diepgaande, emotionele relatie op en doen er alles aan om elkaar te beschermen tegen de Decepticons.
Bumblebee lijkt wel een mens in deze actiefilm, de band tussen mens en robot is sterker dan ooit tevoren gezien in Transformer films. In de film zit ook en vleugje goede humor, wat prettig is tussen al die actie door. Wij gaven de film een 8 in onze Bumblebee review, lees in de recensie meer over het verhaal en de opzet van de film.
143971

9. Deadpool 2

De tweede Deadpool film van de serie hoort ook in onze top tien thuis. De superheld is grappig, sterk en heeft goede vechtskills. De actie spat van het scherm af en Deadpool (Ryan Reynolds) heeft tijdens die gevechten ook nog de tijd om grapjes te maken. Het eerste deel beviel erg goed, het was dan ook nog maar de vraag of Deadpool 2 aan de verwachtingen kon voldoen. In onze Deadpool 2 review staat:
143972

8. Aquaman

Deze DC-superheld kreeg in 2018 zijn eigen film na eerder te zijn verschenen in Justice League. Aquaman (Jason Momoa) moet in de film vechten voor de toekomst van de wereld. Hij neemt het in de film op tegen familieleden uit Atlantis en dat gaat er heftig aan toe. Veel actie, gevechten op grote schaal en mooie speciale effecten; dat is Aquaman. In onze Aquaman review wordt er gezegd:
143973

7. Outlaw King

Deze film is perfect voor degenen die van middeleeuwse films en verhalen houden. Outlaw King gaat over hoe de Schotse ‘Outlaw King’ Robert the Bruce het met een klein leger opneemt tegen het veel grotere en sterkere leger van Engeland.
De twee uur durende film doet denken aan klassieker Braveheart, die overigens nog langer duurde. Robert the Bruce, gespeeld door Chris Pine, is moedig en ontzettend heldhaftig in het leiden van zijn kleine, trotse leger. De Netflix original stond vanaf 9 november 2018 op de streamingservice. De trailer is indrukwekkend, dus bekijk die vooral!
143974

6. Black Panther

Black Panther is de eerste superheldenfilm met een bijna volledig Afrikaanse (-Amerikaanse) cast en crew en was daardoor baanbrekend in het genre. De film was een enorm succes en wist zelfs de op één na meest opbrengende film in 2018 te zijn. Er zit genoeg actie in de film, 1-op-1-gevechten, stammen die met elkaar aan de haal gaan en voertuigen die elkaar verrot knallen. Black Panther hoort ook echt thuis in de lijst met de top tien actiefilms van 2018. In onze Black Panther review staat:
143975

5. Ready Player One

Dé actiefilm voor gamers dit jaar was Ready Player One, geregisseerd door Steven Spielberg. Een film waarin de scheidingslijn tussen realiteit en game nauwelijks te zien is, dat maakt de film uniek. Op een gegeven moment weet je niet meer wat echt is, en wat niet. Als je van virtual reality houdt is Ready Player One iets voor jou. Bovendien zit de film vol toffe verwijzingen zoals te lezen was in onze Ready Player One recensie:
143976

4. The Incredibles 2

Het langverwachte vervolg op het eerste deel van The Incredibles kwam in 2018 en brak vele records. Zo werd The Incredibles 2 de animatiefilm met de hoogste opbrengst van 2018. De film gaat over een gezin met speciale krachten, elk familielid heeft een unieke kracht. De film zit vol met actie en gaat over het bestrijden van het kwaad. In onze The Incredibles 2 review staat:
143977

3. Spider-Man: Into the Spider-Verse

De meest populaire superheld van Marvel kreeg in 2018 zijn eigen animatiefilm: Spider-Man Into the Spider-Verse. De film gaat over de tiener Miles Morales in de wijk Brooklyn in New York. Alleen is Miles Morales niet de enige die over de unieke krachten beschikt. Peter Parker, Spider-Gwen en Spider-Ham beschikken over dezelfde krachten en komen allemaal langs in deze film.
De animatiefilm brak het openingsrecord van december doordat de film op premièredag alleen al meer dan 56,4 miljoen dollar opleverde. De film kreeg op Metacritic de ‘Metacritic must-see’ stempel. Spider-Man: Into the Spider-Verse kwam op 20 december uit in Nederland. Een goede actiefilm en interessante uitbreiding voor het Marvel universum.
143978

2. Mission: Impossible – Fallout

Tom Cruise is dé stuntman als het gaat om actiefilms. Hij doet alle stunts namelijk zelf, zo ook in Mission: Impossible – Fallout. Cruise hield er slechts een gebroken voet aan over. Paramount blijft maar Mission: Impossible films uit de mouw schudden en dat is wat ons betreft prima. De film duurt twee en een half uur en zit boordevol actie. Je hoeft je echt geen moment te vervelen.
Het zou geen Mission: Impossible zijn als er geen humor inzat. Dat zit er dan ook genoeg in, daar zorgt Simon Pegg wel voor. Naast agent Tom Cruise speelt Henry Cavill de slechterik in Mission: Impossible – Fallout. De film leverde wereldwijd 791 miljoen dollar op voor Paramount Pictures en kan daarom niet ontbreken in onze lijst met de top tien beste actiefilms van 2018. Lees onze Mission: Impossible - Fallout review en kom meer te weten over deze bloedstollende film.
143979

1. Avengers: Infinity War

De onbetwiste nummer 1 in deze lijst is Avengers: Infinity War. Dat komt misschien niet als een verassing, want de film is simpelweg de grootste film van 2018 gekeken naar onder andere opbrengst. In de film zitten bijna alle superhelden uit de voorgaande Marvel films en is daarmee de grootste crossover van dit jaar. Je hoeft je echt geen minuut te vervelen tijdens deze actiefilm, want actie zit er namelijk meer dan genoeg in. Dit staat er in onze Avengers: Infinity War review:

De top tien beste actiefilms van 2018 – Dit waren ze!

Dit waren volgens ons de beste actiefilms van 2018. Ben je het eens met onze keuzes? Laat in de comments weten van welke film jij het meest genoten hebt.
Wil je juist wat langer genieten? Dan kun je ook voldoende goede series kijken. Deze series met nieuwe seizoenen waren de beste van afgelopen jaar.