De top tien beste actiefilms van 2018 - Knokken, schieten en nog meer geweld

  Dit jaar zat vol met actie! Letterlijk alles kwam voorbij: knokken, schieten, hakken en beuken totdat je erbij neerviel. Welke actiefilms waren er in 2018 nou eigenlijk de beste? We kunnen natuurlijk niet voor iedereen spreken, maar dit vonden wij de beste actiefilms van 2018.

  Paramount Pictures

  We konden niet alle actiefilms van 2018 meenemen in onze top tien. Dus om ze toch niet te vergeten zijn deze films de honorable mentions van dit jaar: Venom, Ant-Man and the Wasp, The Meg, Jurassic World: Fallen Kingdom en The Equalizer 2. En dan nu verder met de Top 10!

  10. Bumblebee

  Onze favoriete Transfomer kreeg dit jaar zijn eigen actiefilm: Bumblebee. De film vindt plaats voor de gebeurtenissen van Transformers en gaat over het eerste contact tussen de mens en Bumblebee. Charlie Watson (Hailee Steinfeld) ontmoet Bumblebee als zij hem als roestbak moet repareren. De autobot en Charlie bouwen een diepgaande, emotionele relatie op en doen er alles aan om elkaar te beschermen tegen de Decepticons.

  Bumblebee lijkt wel een mens in deze actiefilm, de band tussen mens en robot is sterker dan ooit tevoren gezien in Transformer films. In de film zit ook en vleugje goede humor, wat prettig is tussen al die actie door. Wij gaven de film een 8 in onze Bumblebee review, lees in de recensie meer over het verhaal en de opzet van de film.

  Marvel Entertainment

  9. Deadpool 2

  De tweede Deadpool film van de serie hoort ook in onze top tien thuis. De superheld is grappig, sterk en heeft goede vechtskills. De actie spat van het scherm af en Deadpool (Ryan Reynolds) heeft tijdens die gevechten ook nog de tijd om grapjes te maken. Het eerste deel beviel erg goed, het was dan ook nog maar de vraag of Deadpool 2 aan de verwachtingen kon voldoen. In onze Deadpool 2 review staat:

  “Deadpool 2 weet op een slimme wijze opnieuw de superhelden clichés in haar voordeel te gebruiken. Dit gebeurt veelvoudig door flink commentaar te geven op het cliché, zoals de superhelden landing. Wanneer je dan afgeleid bent door de grappen die gemaakt worden, zet Deadpool in door het cliché zelf succesvol te gebruiken. Hierdoor ontstaan verschillende leuke scènes die alleen maar versterkt worden door het commentaar van Deadpool.”

  Warner Bros. Pictures

  8. Aquaman

  Deze DC-superheld kreeg in 2018 zijn eigen film na eerder te zijn verschenen in Justice League. Aquaman (Jason Momoa) moet in de film vechten voor de toekomst van de wereld. Hij neemt het in de film op tegen familieleden uit Atlantis en dat gaat er heftig aan toe. Veel actie, gevechten op grote schaal en mooie speciale effecten; dat is Aquaman. In onze Aquaman review wordt er gezegd:

  “Arthur Curry (ofwel Aquaman) is geen normaal mens. Hij is de zoon van zowel een mens als een Atlantiër en is daardoor een mix tussen beide rassen. Arthur groeit op bij zijn vader in de buurt van het water, terwijl zijn moeder de koningin van Atlantis is en daardoor al snel terug naar de zee moest keren. Arthur komt er al op jonge leeftijd achter dat hij anders is dan de rest, want hij heeft een speciale band met de zee en de wezens die in de wateren leven.”

  Netflix

  7. Outlaw King

  Deze film is perfect voor degenen die van middeleeuwse films en verhalen houden. Outlaw King gaat over hoe de Schotse ‘Outlaw King’ Robert the Bruce het met een klein leger opneemt tegen het veel grotere en sterkere leger van Engeland.

  De twee uur durende film doet denken aan klassieker Braveheart, die overigens nog langer duurde. Robert the Bruce, gespeeld door Chris Pine, is moedig en ontzettend heldhaftig in het leiden van zijn kleine, trotse leger. De Netflix original stond vanaf 9 november 2018 op de streamingservice. De trailer is indrukwekkend, dus bekijk die vooral!

  The Walt Disney Company

  6. Black Panther

  Black Panther is de eerste superheldenfilm met een bijna volledig Afrikaanse (-Amerikaanse) cast en crew en was daardoor baanbrekend in het genre. De film was een enorm succes en wist zelfs de op één na meest opbrengende film in 2018 te zijn. Er zit genoeg actie in de film, 1-op-1-gevechten, stammen die met elkaar aan de haal gaan en voertuigen die elkaar verrot knallen. Black Panther hoort ook echt thuis in de lijst met de top tien actiefilms van 2018. In onze Black Panther review staat:

  “Binnendringen in Wakanda gaat absoluut niet gebeuren zonder geweld te gebruiken. Hier komen de grote actiescènes aan bod. Ondanks dat sommige actiescènes je hart sneller laten kloppen, bevat het grote eindgevecht van de film te veel verschillende gebeurtenissen die zich allemaal tegelijk afspelen. Uiteraard verklappen wij niks, maar het eind van de film bevat meerdere gevechten en deze zorgen ervoor dat er minder tijd wordt besteed aan de confrontatie tussen onze held en vijand.”

  Warner Bros Ent.

  5. Ready Player One

  Dé actiefilm voor gamers dit jaar was Ready Player One, geregisseerd door Steven Spielberg. Een film waarin de scheidingslijn tussen realiteit en game nauwelijks te zien is, dat maakt de film uniek. Op een gegeven moment weet je niet meer wat echt is, en wat niet. Als je van virtual reality houdt is Ready Player One iets voor jou. Bovendien zit de film vol toffe verwijzingen zoals te lezen was in onze Ready Player One recensie:

  “Ready Player One is eigenlijk gewoon een lange achtbaanrit waarin kijkers met de ene popcultuur uiting na de andere om de oren gesmeten wordt. Het zorgt ervoor dat met name de wat oudere kijker een diepere laag zal terugvinden in Ready Player One. Twintigers zullen misschien niet elke grap snappen. Al zijn sommige verwijzingen naar bijvoorbeeld King Kong, Back to the Future, Michael Jackson én Jurassic Park zo duidelijk, dat ook zij regelmatig met een dikke grijns zullen kijken."

  The Walt Disney Company Benelux

  4. The Incredibles 2

  Het langverwachte vervolg op het eerste deel van The Incredibles kwam in 2018 en brak vele records. Zo werd The Incredibles 2 de animatiefilm met de hoogste opbrengst van 2018. De film gaat over een gezin met speciale krachten, elk familielid heeft een unieke kracht. De film zit vol met actie en gaat over het bestrijden van het kwaad. In onze The Incredibles 2 review staat:

  “Waar in de eerste film Bob de held uithing als Mr. Incredible, wordt nu Helen in de spotlights gezet. De drie supers gaan de samenwerking aan, en Elastigirl wordt uitgekozen om als eerst op missie te gaan. Bob is zwaar beledigd en stikjaloers: Mr. Incredible is toch veel sterker, slimmer, en beter dan Elastigirl? En bovendien weet Bob niets van huishoudelijke klusjes af, laat staan dat hij weet hoe hij voor de kinderen moet zorgen. In deze film gaat de vrouw aan het werk en blijft de man thuis bij de kinderen.”

  3. Spider-Man: Into the Spider-Verse

  De meest populaire superheld van Marvel kreeg in 2018 zijn eigen animatiefilm: Spider-Man Into the Spider-Verse. De film gaat over de tiener Miles Morales in de wijk Brooklyn in New York. Alleen is Miles Morales niet de enige die over de unieke krachten beschikt. Peter Parker, Spider-Gwen en Spider-Ham beschikken over dezelfde krachten en komen allemaal langs in deze film.

  De animatiefilm brak het openingsrecord van december doordat de film op premièredag alleen al meer dan 56,4 miljoen dollar opleverde. De film kreeg op Metacritic de ‘Metacritic must-see’ stempel. Spider-Man: Into the Spider-Verse kwam op 20 december uit in Nederland. Een goede actiefilm en interessante uitbreiding voor het Marvel universum.

  Paramount Pictures

  2. Mission: Impossible – Fallout

  Tom Cruise is dé stuntman als het gaat om actiefilms. Hij doet alle stunts namelijk zelf, zo ook in Mission: Impossible – Fallout. Cruise hield er slechts een gebroken voet aan over. Paramount blijft maar Mission: Impossible films uit de mouw schudden en dat is wat ons betreft prima. De film duurt twee en een half uur en zit boordevol actie. Je hoeft je echt geen moment te vervelen.

  Het zou geen Mission: Impossible zijn als er geen humor inzat. Dat zit er dan ook genoeg in, daar zorgt Simon Pegg wel voor. Naast agent Tom Cruise speelt Henry Cavill de slechterik in Mission: Impossible – Fallout. De film leverde wereldwijd 791 miljoen dollar op voor Paramount Pictures en kan daarom niet ontbreken in onze lijst met de top tien beste actiefilms van 2018. Lees onze Mission: Impossible - Fallout review en kom meer te weten over deze bloedstollende film.

  Marvel Studios

  1. Avengers: Infinity War

  De onbetwiste nummer 1 in deze lijst is Avengers: Infinity War. Dat komt misschien niet als een verassing, want de film is simpelweg de grootste film van 2018 gekeken naar onder andere opbrengst. In de film zitten bijna alle superhelden uit de voorgaande Marvel films en is daarmee de grootste crossover van dit jaar. Je hoeft je echt geen minuut te vervelen tijdens deze actiefilm, want actie zit er namelijk meer dan genoeg in. Dit staat er in onze Avengers: Infinity War review:

  “Neem van ons aan dat als je een beetje actiefilmliefhebber bent, dat je kwijlend achter je tv-scherm vandaan komt zodra je Avengers Infinity War hebt gezien. Elke niet Marvel-fan denkt er dan over na om een inhaalslag te maken aan tien jaar fantastische films. Dat is nogal een statement, maar één die zonder enige twijfel op de hoofdhuid gemaakt kan worden. De regisseurs Russo toveren er in een 2,5 uur durende adrenalinerit de ene sensationele scene na de andere uit. En het mooie is: alles wordt van tevoren uitgelegd.”

  De top tien beste actiefilms van 2018 – Dit waren ze!

  Dit waren volgens ons de beste actiefilms van 2018. Ben je het eens met onze keuzes? Laat in de comments weten van welke film jij het meest genoten hebt.

  Wil je juist wat langer genieten? Dan kun je ook voldoende goede series kijken. Deze series met nieuwe seizoenen waren de beste van afgelopen jaar.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.