Ready Player One Review (4K Blu-ray) - Oe la la la!

  De nieuwste film van Steven Spielberg is een feit. Ready Player One is nu verkrijgbaar in de winkels en ook op 4K! Maak je klaar voor deze Ready Player One review, waarin belicht wordt hoe actie als vuurwerk van je beeldscherm spat en je meer dan twee uur met een dikke grijns op je gezicht vermaakt zal worden!

  Ready Player One is de nieuwste science fiction film van niemand minder dan Spielberg. De beste man neemt ons mee naar het jaar 2045, waarin mensen inmiddels geen problemen meer oplossen als er een grote ondergang dreigt. Dit uit zich in een teringzooitje: overal liggen wrakstukken, auto’s liggen het en der op de kop en het de sfeer is alles behalve gezellig. Daarom is het ook niet zo vreemd dat mensen vluchten, op zoek naar een beter leven.

  Ontsnappen aan werkelijkheid

  Dat vluchten geschiedt niet letterlijk zoals je misschien zou denken. Je hoeft geen trektocht te verwachten van mensen die in de wereld van punt a naar b verkassen. Nee, de mensen vluchten naar een virtuele wereld! Hallo, gamer.. aandacht graag!

  Eerlijk is eerlijk: Deze film is op het lijf geschreven voor gamers! Elk mens in de wereld van Ready Player One doet met regelmaat een soort VR-bril op zijn of haar hoofd om elkaar te ontmoeten in de zogeheten OASIS. Een virtueel universum waarin dromen oneindig zijn.

  Wil je tijd doorbrengen in een mega groot casino? Wil je skiën over piramides? Verzin de gekste combinaties en in OASIS is het mogelijk. Hoofdpersoon Wade Owen Watts (Tye Sheridan) vlucht er dan ook maar wat te graag heen, omdat zijn thuissituatie zwaar klote is.

  Zijn ouders bevinden zich niet meer onder de levenden en de situatie met zijn tante en diens loser-vriend is ook niet alles. Dus moet OASIS, een verzinsel van James Halliday (Mark Rylance) voor wat verzachting zorgen. OASIS ziet er uit als een soort game, bijna een role-playing game. Divers personages met eigen avatars lopen rond in een prachtige ogende wereld. En hoe iedereen gestalte krijgt, bepaalt iedereen zelf.

  Ready Player One Review afbeelding 1

  Immersie

  Dit houdt in dat Wade er in OASIS dus compleet anders uitziet dan in het echt, een hele andere naam heeft én vrienden heeft voor het leven die hij nog nooit in real life gezien heeft. Ja, als Spielberg iets aanpakt, doet hij het goed. In dit geval weet hij de essentie van het gelijknamige boek van Ernest Cline perfect om te toveren naar beeld. Hier is over nagedacht!

  Wat denk je nog meer bij Spielberg? Actie! Precies, en daarmee zit het wel goed in Ready Player One. Het verhaal gaat er namelijk over dat de maker van OASIS, Halliday, op een dag overlijdt en zijn erfenis (het hele bedrijf en dus de virtuele wereld) achter wil laten aan iemand die een easter egg vindt in OASIS. De game kan beginnen en iedereen moet jagen!

  Dat betekent dat er niet alleen good guys zijn, maar uiteraard ook bad guys. Je raadt het al: Wade is de good guy, uit een arm gezin die het niet makkelijk gemaakt zal worden zodra hij de schat in zicht heeft. Gelukkig krijgt hij wel hulp van de charmante Samantha (Olivia Cooke), ofwel Art3mis in OASIS, die hij ontmoet in de digitale wereld. Cooke en Sheridan hebben in ieder geval een fijne chemie en hun samen te zien in Ready Player One is geloofwaardig en dus genieten geblazen.

  Al zit het grootste genot in de vele verwijzingen die de film je voorschotelt. Ready Player One is eigenlijk gewoon een lange achtbaanrit waarin kijkers met de ene popcultuur uiting na de andere om de oren gesmeten wordt. Het zorgt ervoor dat met name de wat oudere kijker een diepere laag zal terugvinden in Ready Player One.

  Twintigers zullen misschien niet elke grap snappen. Al zijn sommige verwijzingen naar bijvoorbeeld King Kong, Back to the Future, Michael Jackson én Jurassic Park zo duidelijk, dat ook zij regelmatig met een dikke grijns zullen kijken.

  Ready Player One Review afbeelding 2

  Easter eggs

  Voor de wat oudere kijkers zijn er grappen naar de wat oudere films, zoals bijvoorbeeld There’s Something About Mary. De komedie uit 1998 bevat Cameron Diaz in de hoofdrol en als er één grap is uit de film die er met kop en schouder tussen uitsteekt is het wel een ‘sperma-grap’. In Ready Player One wordt er verwezen naar het kapsel van Diaz in There’s Stomething About Mary. Geweldig!

  Spielberg heeft duidelijk ook voor detail, iets wat ook blijkt uit de extra’s van de film. Een must om te kijken! Sowieso is de film een aanrader om in huis te halen als je een Blu-ray speler hebt. De film is een Pareltje met hoofdletter P.

  Ready Player One Review afbeelding 3

  Ready Player One Review - Vermaak van de bovenste plank

  Minpunten die genoemd kunnen worden zijn het ‘te’ makkelijke verhaal en de typische good guy meets bad guy. Ook het virtuele gedeelte is maar oppervlakkig uitgewerkt. Maar eigenlijk weet je als je een Spielberg film kijkt, wat je mag verwachten. Vermaak van de bovenste plank waarin een hoog gehalte aan actie en special effects iets belangrijker is dan een dikke mindfuck op dikke plottwists.

  Is dat erg? Nee hoor, totaal niet. Ready Player One is een topfilm die van hoog niveau is door de vele verwijzingen naar popcultuur. Alleen al om die reden is het waard om de film meer dan één keer te kijken én dus om in 4K-kwaliteit in huis te halen. U zult vermaakt worden, neem dat maar aan.

  8

  De plus- en minpunten

  • 4K is prachtig
  • Geniale verwijzingen
  • Spannend
  • Een film voor gamers
  • Niets onverwacht
  • Simpel verhaal
  • Geen dikke plottwists

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.