Deadpool 2 Review - Genieten van de tweede ronde

  Je zou denken dat de eerste Deadpool film alle grappen over het mannelijke geslacht al gebruikt had. Deadpool 2 bewijst dat je verkeerd dacht. Uit onze Deadpool 2 review wordt duidelijk of het vervolg net zo goed is als het origineel.

  20th Century Fox

  Het vervolg op Deadpool heeft veel om waar te maken, want het eerste deel is erg geliefd. Deadpool 2 wil deze verwachtingen waarmaken met een scala aan nieuwe gezichten en een flinke dosis actie. Natuurlijk heeft de humor ook weer grote een rol, net als de vele, vele seksuele grappen.

  Deadpool 2 Review - 20th Century Fox

  Een film voor de familie

  Vanaf het eerste moment wordt duidelijk gemaakt dat Deadpool 2 een familiefilm is. Dit klopt in dezelfde mate als dat de eerste Deadpool een romantische komedie was. In de kern probeert Deadpool (Ryan Reynolds) een kind uit de (robot)handen te houden van Cable (gespeeld door Josh Brolin).

  Dit hartverwarmende familieverhaal wordt alleen wel vergezeld van een flinke dosis bloed, scheldwoorden en grappen. Het bloed ontstaat natuurlijk door de verschillende actiescènes die in elke instantie goed naar voren komen. Het creatieve gebruik van Deadpools lichaam draagt daar in vele mate aan bij, want het is hilarisch om te zien hoe een verbrijzelde arm gebruikt wordt om iemand mee te wurgen.

  De film schiet echt in een hogere versnelling na de introductie van Zizi Bietz’ Domino. Niet alleen werkt haar karakter perfect in de film, maar ze zorgt ook voor de grappigste momenten. Van alle nieuwe karakters die geïntroduceerd worden in Deadpool 2 (en het zijn er een hoop) werken Domino en Cable verreweg het beste doordat ze de ruimte krijgen om te stralen.

  Het is wel jammer dat Cable samen met een paar andere nieuwe karakters een duister randje naar de film brengen. Waar dit in de eerste film onopgemerkt ging, is het erg duidelijk dat je niet constant kunt lachen terwijl je kijkt. Het is namelijk moeilijk om te lachen wanneer karakters het hebben over kindermoord. Toch is het wel een essentieel onderwerp aangezien dit een rol speelt in de film.

  Deadpool 2 Review - 20th Century Fox

  Clichés in overvloed

  Deadpool 2 weet op een slimme wijze opnieuw de superhelden clichés in haar voordeel te gebruiken. Dit gebeurt veelvoudig door flink commentaar te geven op het cliché, zoals de superhelden landing. Wanneer je dan afgeleid bent door de grappen die gemaakt worden, zet Deadpool in door het cliché zelf succesvol te gebruiken.

  Hierdoor ontstaan verschillende leuke scènes die alleen maar versterkt worden door het commentaar van Deadpool. Hij breekt namelijk nog net zo graag de spreekwoordelijke vierde muur als in het eerste deel. Het is daardoor dan ook echt zijn film, want tot in de puntjes heeft hij alles in handen. Zelfs als het op de muziek en slowmotion aankomt, geeft Deadpool zijn commentaar.

  Nu moet er ook gezegd worden dat Deadpool een goede muzieksmaak heeft, want de soundtrack van de film is fantastisch. Deze wordt tot in de puntjes benut om komedie uit te tappen, maar werkt ook op zichzelf om bijvoorbeeld een actiescène te versterken.

  Deadpool 2 Review - 20th Century Fox

  Het is meer Deadpool

  Deadpool 2 had vanaf het moment van de aankondiging al een probleem. Dat komt doordat de standaard voor de tweede film een stuk hoger ligt. Het eerste deel was verrassend, verfrissend en niemand wist wat er te verwachten viel.

  Het is dan ook jammer dat het tweede deel maar bij vlagen echt onverwacht uit de hoek komt. De verrassingen die er zijn, komen dan ook voornamelijk door easter eggs en dat is niet voor iedereen even fijn. Als je niet weet waar de grap over gaat, kun je immers moeilijk erom lachen. Toch is er één verassing waarvan iedereen op de grond zal vallen van het lachen, maar dat blijft nog even geheim.

  Het is niet erg dat Deadpool 2 meer Deadpool is, want Ryan Reynolds is nog altijd fantastisch in de rol. Zijn charme brengt het karakter tot leven, zelfs wanneer hij geen moppen loopt te tappen. Tijdens de intieme, karakter gedreven momenten weet hij namelijk ook een goede indruk achter te laten.

  Deadpool 2 Review - 20th Century Fox

  Deadpool 2 Review - Humor met een duister randje

  Deadpool 2 mag dan niet dezelfde hoogtes halen als het eerste deel, maar dat heeft voornamelijk te maken met dat de film niet zo verrassend of verfrissend als het origineel kon zijn. Toch is Deadpool 2 een liefdesbrief aan de fans die de vele easter eggs zullen herkennen. De film is hilarisch dankzij Ryan Reynolds die Deadpool nog steeds perfect weet te vertolken en heeft in tegenstelling tot het eerste deel wel een pakkend verhaal.

  8

  De plus- en minpunten

  • Reynolds perfect als Deadpool
  • Hilarisch
  • Pakkend verhaal
  • Easter eggs in overvloed
  • Niet verrassend
  • Duistere toon past niet altijd

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.