De top 10 beste films van 2018 volgens Nikita Kuijpers

  Er zijn een aantal grote titels gekomen dit jaar waar we met zijn allen vol smacht op zaten te wachten. Nikita doet bijna niks anders dan films kijken aangezien ze nooit wat te doen heeft, dus ze heeft voor de XGN.nl lezers een persoonlijke lijst in elkaar gezet met haar top tien beste films uit 2018!

  20th Century Fox (via Warner Bros.)

  10. Bad Times at the El Royale

  Het is het jaar 1959. Een bankovervaller verstopt een gestolen zak met geld onder de vloer in een hotelkamer in het El Royale. Hij wacht op zijn bondgenoot, maar voordat die kon komen werd de overvaller neergeschoten. Tien jaar later checken er vier gasten in bij het hotel, allemaal met een andere reden. De één is nog raarder dan de ander. Iedereen die aanwezig is in het hotel krijgt de kans om iets goeds te doen en zichzelf te redden, voordat alles helemaal fout gaat.

  Bad Times at the El Royale was definitief de meest verrassende film die ik dit jaar heb gezien van mijn beste films van 2018 lijst. De film begon namelijk normaal tot iedereen iemand anders bleek te zijn en alles helemaal mis ging. Ondanks het feit dat het een hele vreemde film was heb ik me toch zeker wel vermaakt. De film bevat ook zeker een aantal goede acteurs waardoor de film alleen maar beter wordt. Neem bijvoorbeeld Chris Hemsworth, die in deze film een soort gestoorde hippie is. Hilarisch!

  Ondanks het feit dat Bad Times at the El Royale dus een beetje een vreemde kant heeft, verdient het zeker een plek in mijn top tien beste films van 2018.

  Netflix

  9. To All The Boys I’ve Loved Before

  Lara Jean Covey zit in een van haar eerste jaren van de middelbare school. Al jarenlang schrijft ze liefdesbrieven naar alle jongens waar ze zo verliefd op is, dat ze niet meer weet wat ze met het gevoel aan moet. Haar laatste brief is naar het vriendje van haar zus gestuurd. In totaal zijn er vijf brieven voor vijf verschillende jongens, maar Lara Jean heeft de brieven nooit daadwerkelijk gestuurd. Toch belanden ze op onverklaarbare wijze ineens bij de vijf jongens, waardoor haar leven op zijn kop staat.

  To All The Boys I’ve Loved Before is een zoetsappige chickflick die eigenlijk helemaal niet zo geweldig is, maar ik vind hem echt top. Soms kan het heel lekker zijn om je brein uit te kunnen zetten en zonder na te denken een film te kijken en daar is To All The Boys I’ve Loved Before perfect voor. Het is een simpele film met een leuke verhaallijn en een aantal goede acteurs die jong zijn, maar zeker talent hebben.

  The Walt Disney Company

  8. Black Panther

  T’Challa’s vader en heerser van Wakanda overlijd, waardoor T’Challa gekroond wordt tot koning van het verscholen koninkrijk. Het Afrikaanse land Wakanda lijkt een derdewereldland, maar is eigenlijk een van de meest rijke landen die er is met een grote voorsprong op technologie. Technologie die de niet zo hele aardige Erik Killmonger aan de wereld wilt laten zien.

  Ik had het om eerlijk te zijn niet zo verwacht, maar ik vind Black Panther beter dan ik me kon voorstellen. De trailer trok me in het begin niet zo als bij bijvoorbeeld Fantastic Beasts of bij Deadpool. Toen ik de film uiteindelijk zag, was ik betoverd. Niet alleen de actie van de film was tof om te zien, maar ook de humor en de acteurs waren goed. Om Martin Freeman als voorbeeld te nemen. Ik houd van die man. Alleen vanwege zijn acteerkunsten is het één van de beste films van 2018.

  Naast Freeman heb je ook de spannende verhaallijn en de gave actiescènes die de film verbeteren. Toch heeft Freeman er wel veel voor gezorgd dat ik van deze film houd.

  Twentieth Century Fox

  7. Deadpool 2

  In het eerste deel van Deadpool (niet een van de beste films van 2018, wel van 2016) hebben we kunnen zien hoe Wade Wilson de liefde van zijn leven ontmoette. Helaas kreeg hij vlak hierna te horen dat hij is gediagnosticeerd met kanker in een terminale fase. Om in leven te blijven doe hij mee aan een experiment. Dit experiment gaat echter niet helemaal geweldig.

  Wade is compleet verminkt, maar wel onsterfelijk. Wade is op zoek naar de persoon die hem dit aandeed om wraak te nemen. De kwaadaardige Francis deed hem dit aan en heeft hem er tegelijkertijd alles bij afgenomen. Hier is waar Wade zijn alter-ego ontstaat om ongezien op zoek te kunnen gaan naar deze schurk. Zijn alter-ego is niemand minder dan Deadpool.

  Na het eerste avontuur van Wade als Deadpool, gaat het verhaal verder. Hier kunnen we het leven van Wade en Vanessa verder volgen, tot er iets misgaat. Mijn favoriete antiheld heeft verdriet en probeert de tijd terug te draaien zodat niet alles waar hij van houdt verloren gaat. Hij is alleen niet de enige met dat plan.

  Deadpool is één van mijn favoriete personages, zeker als ik naar de comics kijk. Hij weet altijd hoe hij me moet laten lachen met zijn foute commentaar en hilarische gebeurtenissen die daaruit voort komen. Hij is zo fout dat het gewoon bijna niet meer kan, maar hij zit nog net op het randje van tolereerbaar. Dat is wat ik waardeer aan Deadpool.

  Het tweede deel van Deadpool was dan misschien niet zo goed als het eerste deel, maar zeker waard om te kijken. Ik heb tenminste erg van het tweede deel genoten en hij verdient zeker een plek in mijn beste films van 2018.

  20th Century Fox

  6. Maze Runner: The Death Cure

  Het derde en laatste deel van de filmreeks The Maze Runner. James Dashner heeft de originele boeken bedacht en in 2014 kwam dan het eerste deel uit als film. Deze science-fiction film liet de kijkers met veel vragen achter en het was dan ook wel te verwachten dat er een tweede deel zou komen, als je de boeken kent.

  Het tweede deel kwam vervolgens uit in 2015. Dat was echt een deprimerende film. Als deze film in 2018 was uitgekomen had hij nooit in mijn beste films lijst gestaan. De film klopte in verhouding met het boek aan geen kanten en was soms zelfs een beetje naar. Mijn hart brak en ik was hoopvol over het derde deel.

  De eerste film werden we voorgesteld aan het doolhof en een verward joch dat niet eens zijn eigen naam wist. Hij kwam terecht in een arena met een doolhof met een aantal andere jongens die juist alleen hun naam wisten. Aangezien Thomas een eigenwijze snotneus is, gaat hij dat gevaarlijke monster bevattende doolhof in op zoek naar een uitweg. Hier ontdekt hij ondenkbare dingen.

  In het tweede deel van the Maze Runner zijn de mensen uit het doolhof en moeten ze een reis maken door een woestijn gevuld met gekke zombies. Hier komen ze lotgenoten, besmette mensen en vrijheidsstrijders die niet helemaal goed bij hun hoofd zijn.

  Het laatste deel kwam later dit jaar. Niet alles klopte met het boek, maar ik accepteerde het. De film heeft mijn gevoelens aangetast en op mijn hart gestampt. Ik was niet meer oké. In The Death Cure gaan Thomas en de rest de strijd aan tegen W.C.K.D., een gestoorde organisatie die experimenteert op mensen. De film zit niet alleen vol met hectische gebeurtenissen, maar het zit ook bomvol goede acteurs. Zeker een aanrader dus en voor mij een van de beste films van 2018.

  20th Century Fox (via Warner Bros.)

  5. Love, Simon

  Love, Simon is gebaseerd op de bestseller Simon vs. the Homo Sapiens Agenda van Becky Albertalli. Simon Spier is in dit boek een homoseksuele middelbare scholier die zo ver in de kast zit dat hij bijna in Narnia is. Hij probeert een gebalanceerd leven te hebben, maar met alle hectische gebeurtenissen in zijn leven lukt dat hem niet helemaal. Het helpt ook niet als je verliefd wordt op een jongen die je helemaal niet kent, of als je wordt gechanteerd.

  Love, Simon is een dramatische film die je hart warm zal maken. Dat heeft de film tenminste bij mij gedaan. Na het zien van deze film leek de wereld vol met rozengeur en maneschijn (ondanks de slechte momenten in het leven van Simon) in plaats van een wereld vol ellende.

  Al ben je klaar voor een pure vorm van liefde, vriendschap en wat homoseksualiteit dan zul je net als ik genieten van de film Love, Simon. Ik ben zelf ervan overtuigd dat dit een van de beste films van 2018 is.

  Twentieth Century Fox FIlm Corp.

  4. The Greatest Showman

  Officieel kwam deze film uit op 4 januari 2018, dus hij mag nog in mijn lijst staan. In The Greatest Showman krijgen we meer te zien van de Amerikaanse showman P.T. Barnum. In dit spectaculaire verhaal waar dromen werkelijkheid worden zien we het leven van de oprichter van Ringling Bros. & Barnum & Baily Circus.

  Wat mij het meeste trok aan deze film was het feit dat we beelden hebben van een zingende Hugh Jackman. Hij zong natuurlijk ook in Les Misérables, maar je kunt nooit te veel beelden hebben van een zingende Jackman. Ik zie namelijk alleen maar Wolverine voor me die opeens een liedje gaat zingen.

  Naast Jackman schitteren ook Zac Efron en Zendaya in de film. Deze twee zijn ook fantastisch op acteergebied, dat hebben ze in andere films ook bewezen. Denk bijvoorbeeld aan Zendaya in Spider-Man: Homecoming, waar ze een zeer overtuigende MJ speelt.

  Naast de goede film is de muziek van The Greatest Showman heerlijk om naar te luisteren. Ik luister tijdens het schrijven ook naar de sountrack, omdat het een top album is met wat catchy deuntjes die je lang kan blijven luisteren. Dus naast één van de beste films van 2018 krijg je ook nog een tof muziekalbum. Fantastisch.

  20th Century Fox (via Warner Bros.)

  3. Bohemian Rhapsody

  Een film die niet uit mijn lijst mag ontbreken. Bohemian Rhapsody. Niet alleen het nummer zelf heeft mijn hart gestolen, maar ook de film heeft een plek weten te bemachtigen. En ik ben niet de enige die dit een van de beste films uit 2018 vindt. Veel recensies op het internet vinden het ook een uitmuntende film. In Bohemian Rhapsody kunnen we zien hoe een willekeurige groep gozers van onbekend naar een van de meest geliefde en bekendste bands ooit uitgroeide.

  Freddy Mercury weet ieders hart te veroveren met zijn zangstem en manier van entertainen. De zanger heeft wel een bijzondere levensstijl waardoor niet alles helemaal soepel verloopt in zijn leven. Dit zorgt er bijna voor dat Queen ermee ophoudt.

  Bohemian Rhapsody is niet alleen top voor Queen fans, maar ook voor mensen die er eigenlijk helemaal niks mee hebben. Persoonlijk kan ik een vleugje Queen wel waarderen waardoor mijn interesse in het kijken van de film een stuk groter was. Na het zien van de film was mijn ziel compleet en het leven goed. Ondanks sommige dingen die niet helemaal kloppen in de film heb ik erg genoten.

  Daarnaast verdient Rami Malek ook zeker een applaus voor zijn transformatie in Mercury, aangezien hij het zeer overtuigend en geloofwaardig over heeft weten te brengen. Bohemian Rhapsody verdient zeker een plaats in mijn lijst van beste films 2018.

  Warner Bros. Pictures International Holland

  2. Fantastic Beasts: the Crimes of Grindelwald

  Twee woorden die altijd in mijn hoofd rondspoken: Harry Potter. Waarom? Omdat ik gek ben op Harry Potter. Helaas heb ik de boeken al gelezen en de films al gezien. Gelukkig kwam J.K. met een nieuwe filmreeks: Fantastic Beasts. De eerste film in 2016 stal vanaf de eerste scène mijn hart. De dieren, de acteurs, het verhaal; mij hadden ze.

  Dit jaar, na twee lange jaren wachten, kwam er dan eindelijk een nieuw deel in de serie. In dit deel ontsnapt boosaardige tovenaar Gellert Grindelwald tijdens zijn overplaatsing. Hij zoekt zijn volgers op om zijn doel van de wereld overheersen te behalen. Dumbledore wil Grindelwald tegenhouden, maar kan dit niet zelf. Hij besluit niemand minder dan Newt Scamander om zijn hulp te vragen.

  Het was heel duidelijk dat Fantastic Beasts 2 een tussendeel was, maar nog steeds vond ik de film fantastisch. Niet alleen de acteurs stalen mijn hart, maar ook het verhaal en de magische brachten mijn hoofd op hol. Misschien was dit niet de beste film uit de serie en wordt hij hard overtroffen, maar ik zal hoe dan ook houden van dit deel en het de plek tussen beste films van 2018 gunnen.

  The Walt Disney Company

  1. Avengers: Infinity War

  De helden uit Guardians of the Galaxy bundelen hun krachten met de Avengers om titaan Thanos te verslaan. Thanos probeert alle zes de Infinity Stones in handen te krijgen zodat hij de ultieme macht heeft over het gehele universum. Het lot van de aarde ligt in de handen van onze helden. Zal het ze lukken om iedereen in leven te houden en alles en iedereen te redden van Thanos?

  Deze lijst had niet kunnen bestaan zonder dat Infinity War erin zou staan. Deze film heeft mij mentaal zo door midden gescheurd en kapot gemaakt dit jaar. Het begin was heftig, het midden was heftig en het einde was al helemaal heftig. Spider-man is de liefde van mijn leven, zo kan Marvel niet zijn.

  Naast het feit dat Infinity War op mijn hart heeft gestampt als een woeste oger is de film ook nog eens fantastisch gemaakt. De scènes zijn mooi gefilmd, dit komt door de omgevingen en het uitmuntende camerawerk. Verder zijn de acteurs geweldig gekozen, van Josh Brolin tot Chris Evans tot Robert Downey Jr. De rollen zijn goed en geloofwaardig neergezet en ik heb eigenlijk over geen enkele acteur een slecht woord over.

  Avengers: Infinity War verdient het zeker om een van de beste films uit 2018 genoemd te worden. Tenminste dat geldt voor mij. Ik zal vol geduld wachten op het vervolg en niet proberen af te sterven van de pijn in mijn hart tot die tijd.

  De beste films 2018 volgens Nikita

  Ik heb jullie nu laten weten waar ik dit jaar van genoten heb, maar wat vonden jullie de beste films van 2018? Laat het in een reactie hieronder weten!

  Zou je graag willen weten welke films er nog meer uitkomen in december? Dan is het misschien wel de moeite waard om onze special over de beste films van december even te bekijken! Ben je eigenlijk veel enthousiaster voor 2019 en wil je graag weten welke horrorfilms er dan uitkomen? Dan kun je onze special over de beste horrofilms 2019 even lezen, mocht je dat willen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.