De beste iPhone functies op een rijtje!

Article
maandag, 05 april 2021 om 11:00
iphone 642999 1920f1616682191
Zodra je nieuwe iOS updates hebt geïnstalleerd, komen er vaak nieuwe functies bij kijken. Over het algemeen laat Apple zelf zien wat de nieuwste features zijn, maar soms kan je er een paar over het hoofd zien. In dit artikel staan de zes beste iPhone functies die je waarschijnlijk al opgemerkt hebt, of misschien over het hoofd hebt gezien.

1. Widgets

Met de iOS 14 update die je een aantal maanden geleden kon installeren, heb je de optie om Widgets in je iPhone te zetten. Dat zijn vierkante of rechthoekige balken waarin je bijvoorbeeld leuke foto’s kan plaatsen (met behulp van speciale apps), de klok als widget gebruiken of je Spotify account neer kan zetten zodat je binnen 1 klik naar een afspeellijst kan gaan.
Zodra je in het beginscherm zit van je Iphone, houd je je scherm ingedrukt en zie je links bovenaan een + staan. Als je hierop klikt zie je verschillende opties staan waarvan je een widget kunt maken. Dit kan van de weerfunctie zijn, maar ook van foto’s, notities, schermtijd etcetera.
Er zijn ook al vooraf ingestelde widgets die je zo kunt gebruiken. Doordat je nu deze nieuwe functie hebt, kun je je iPhone scherm opkrikken naar een schitterend niveau, met een mooie achtergrond naar keuze en verschillende soorten widgets die bij de achtergrond passen. Een aantal maanden geleden, toen deze widgets net nieuw waren op de iPhone, was het een rage om je beginscherm zo mooi mogelijk te maken met behulp van widgets.

2. Picture-in-Picture functie

Deze nieuwe functie kwam ook met de iOS 14 update. Stel je bent een leuke Netflix-serie aan het kijken, maar iemand stuurt je opeens een bericht. Logischerwijs wil je de serie natuurlijk niet wegklikken. Met de nieuwe Picture-in-Picture modus hoeft dat ook niet.
Zo kan je de serie omhoog swipen zodat er in je scherm een klein vierkantje blijft staan, ergens in een willekeurige hoek van de iPhone. Hierdoor kan je de serie blijven kijken terwijl je iemand een bericht stuurt of social media checkt. Je kan de grootte van het vierkantje ook zelf wijzigen. Hierdoor kan je twee dingen tegelijk doen en hoef je niet het één of het ander eerst weg te klikken!

3. Face ID

Met de komst van de iPhone X werd Face ID geïntroduceerd. Eerder moest je een iPhone ontgrendelen met behulp van Touch ID, maar bij de iPhone 10 ging dat anders. Met Face ID kan je met behulp van je eigen gezicht de iPhone ontgrendelen. Dit was een klein historisch momentje, aangezien alle iPhones tot de X allemaal Touch ID hadden. De iPhone 10 veranderde dit allemaal.
Sindsdien is Face ID niet meer verdwenen en staat het nog steeds op de nieuwste iPhones. Nu zijn er wel geruchten dat de bekende Touch ID functie terugkomt op de iPhone 13. Dit keer gaat Touch ID wel onder het glas geïntegreerd worden in plaats van in de algemeen bekende Home Button.

4. Emoji zoeken

En we zijn weer terug bij een functie die bij de iOS 14 update werd uitgebracht. Het is ook best logisch, aangezien iOS 14 een aantal grote nieuwe en hele fijne functies met zich meebracht.
Emoji zijn onmisbaar als het gaat om appjes en berichten. Een emoji kan een zin maken of breken. Je moet goed uitkijken of een emoji niet te lief is of dat geen emoji een bericht te boos doet lijken. Gelukkig komt Apple regelmatig met grote updates met een aantal nieuwe emoji. Met iOS 14 kwam er iets extra’s.
Zo kan je nu, als je een emoji wilt uitzoeken, in de balk boven de poppetjes zoeken naar een bepaald onderwerp, wat leidt naar de emoji die je wilt gebruiken. Hierdoor hoef je niet eindeloos lang te zoeken naar één emoji die perfect in een appje past, maar kan je het gewoon nu makkelijk opzoeken.
iphone 410311 1280f1616683231

5. Eigen browser kiezen

Safari is de standaard browser die opent als je bijvoorbeeld op een link klikt die je doorgestuurd krijgt, of ergens op social media ziet. Maar als je een andere browser installeert zoals Chrome, kan je deze instellen als standaard browser in plaats van Safari. Hoe doe je dat?
Als eerste moet je naar instellingen gaan. Vervolgens scroll je naar beneden totdat je Google Chrome ziet. Als je daarop klikt staat er dat de standaard browser Safari is. Klik hierop en dan kun je dit veranderen naar een andere browser, bijvoorbeeld Chrome. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een andere browser wil gebruiken dan Safari. Als je iPhone helemaal up-to-date is, kun je deze functie gebruiken!

6. Notities vergrendelen

De Notities feature op de iPhone is extreem handig als je snel iets wil opschrijven. Dit kunnen notities zijn voor school, of iets geheims dat je in de Notities app moet zetten. Alles kan je er in kwijt. Deze functie brengt nog een leuke handigheid met zich mee. Zo kan je de geheime notities vergrendelen, zodat niemand behalve jezelf de notitie kan bekijken. Je vergrendelt een notitie als volgende.
Als eerst moet je naar de Notities app gaan. Vervolgens klik je op een notitie naar keuze en houd je die ingedrukt, totdat je de optie krijgt om een notitie vast te maken en/of een notitie te vergrendelen. Vervolgens klik je op de tweede optie en vul je een wachtwoord in, maak je een aanwijzing zodat je het wachtwoord kunt houden en schakel je Face ID in (Iphone X of hoger). Daarna kun je op het slotje rechtsboven de notitie klikken en staat jouw notitie volledig op slot!
applef1623141517

Andere geweldige iPhone functies

Andere iPhone functies die ook extreem handig zijn: licht-donker modus, de app bibliotheek (waar alle apps keurig in de juiste categorieën staan) en FaceTime-belletjes die voortaan niet meer in het gehele scherm komen te staan (enkel aan de bovenkant van het scherm).
Welke iPhone functie vind jij het beste die er tot nu toe uitgebracht is? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws

Laatste Reacties