Life is Strange True Colors features die we willen terugzien

Article
maandag, 05 april 2021 om 10:00
life is strange true colorsf1616080702
We kunnen weer uitkijken naar een nieuwe Life is Strange game. Life is Strange True Colors werd eerder onthuld tijdens Square Enix Presents. In de game gaan we Alex Chen volgen, die met haar psychische krachten de dood van haar broer onderzoekt. Dit zijn onze Life is Strange True Colors features die we willen terugzien uit eerdere games van de serie.

Dagboek

In de eerste Life is Strange game volgden we Max. Gedurende haar avontuur hield Max een dagboek bij. In dit dagboek gaf Max haar commentaar over alle gebeurtenissen die er plaats vonden. Zo had ze haar eigen meningen over bepaalde personages die ze in de dialogen misschien nog voor zich hield. Ook kwamen de foto’s die je maakte gedurende de game in het dagboek terug. We konden dit dagboek lezen in het menu van de game.
Dit dagboek gaf ons een inzicht in de gedachten van Max en zorgde er daardoor voor dat je je beter kon inleven in het personage. Verder werd er achtergrond gegeven over het leven van Max voor de gebeurtenissen van Life is Strange. Ook de hoofdrolspelers van de andere Life is Strange games hielden een dagboek bij met hun gedachten daarin. We hopen daarom ook dat er in Life is Strange True Colors ook een soortgelijke feature zit. Het zou spelers helpen om goed kennis te maken met de gedachten van Alex Chen.
life is strange juegos parecidosf1598954584

Mobiele telefoon

De volgende Life is Strange True Colors feature die we zouden willen terugzien uit eerdere games is de mobiele telefoon. Elke hoofdrolspeler uit de eerdere games maakte gebruik van een mobiele telefoon tijdens het spel. In de game kon je sms-berichten zien die de hoofdrolspelers ontvingen en stuurden.
In de sms-berichten kregen achtergrondpersonages meer kans om interactie te hebben met de hoofdpersonages. Ook reageerden ze op de keuzes die je maakten. Zo kon je van bepaalde personen gemene berichten verwachten als je keuzes maakte die hen niet goed uitkwamen. In alle Life is Strange games zorgden de SMS berichten er daarom ook voor dat je het gevoel had dat je keuzes nog meer invloed hadden op de verhaallijn. We hopen daarom een soortgelijke vorm ook terug te zien in de aankomende Life is Strange game.
life is strange 2 1f1577084774

Personages met eigen moraal

In de Life is Strange games kun je meestal keuzes maken die bij jouw eigen moraal passen. Kies je er bijvoorbeeld voor om een zachtaardig persoon te zijn en help je iedereen die je tegen komt? Of is het veroorzaken van chaos meer jouw ding? In de vorige Life is Strange games had je genoeg mogelijkheden om je eigen moraal te volgen.
In Life is Strange 2 werd dit verder uitgebreid met Daniel, het kleine broertje die hoofdrolspeler Sean onder zijn hoede had. Afhankelijk van jouw opvoeding en de keuzes die jij daarin maakte, ontwikkelde Daniel zijn eigen moraal. Zo kon het zijn dat hij later in de game niet meer naar jou luisterde op cruciale momenten bijvoorbeeld. Het zou een toevoeging aan de volgende Life is Strange game zijn als meerdere personages zo hun eigen moraal uitgebreid kunnen ontwikkelen ten opzichte van het hoofdpersonage.
life is strange demo uitgekomen op steam 83632

Invloeden van keuzes uit vorige games

We hebben gedurende de verschillende Life is Strange games best een aantal moeilijke keuzes moeten maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de allerlaatste keuze in de allereerste game? Het zou daarom leuk zijn als de keuzes die je destijds hebt gemaakt met de andere personages een (kleine) invloed hebben op de aankomende game.
In Life is Strange 2 hebben we al eerder gezien dat dit mogelijk is. Zo verscheen het lot van het stadje Arcadia Bay uit de eerste Life is Strange als easter egg in episode 1 van de game. Ook in episode 5 had de desbetreffende keuze impact op één bepaald personage die je ontmoette. Voor terugkomende spelers zou de toevoeging van meer van deze situaties voelen als thuiskomen en het is daarom zeker een van de Life is Strange: True Colors features die we zouden willen terugzien.
life is strange before the storm review episode 2 brave new world 120688 5

Tegenspeler met krachten

Life is Strange draait natuurlijk grotendeels om het hebben van speciale krachten en hoe ermee om te gaan. Tot nu toe hadden we in de verschillende games zelf het personage met de speciale krachten onder de knoppen, of namen we het personage met krachten onder onze hoede, zoals met Daniel in deel 2. Wat als Life is Strange True Colors dit eens zou omdraaien?
Het is al bekend dat Alex Chen beschikt over speciale krachten waarmee ze iedereens emoties kan aanvoelen. Die krachten gaan haar ongetwijfeld helpen om zich door de moeilijkheden te slaan waar ze mee te maken gaat krijgen. Het zou een goede twist zijn als jij niet de enige bent in Life is Strange True Colors met speciale vaardigheden. In dat geval kan dat voor een leuke tweestrijd zorgen. Zeker als dat personage misschien heel andere doelen heeft dan Alex.

Populair Nieuws

Laatste Reacties