'iPhone 13 krijgt kleinere notch en 120Hz scherm voor Pro modellen'

News
woensdag, 03 maart 2021 om 9:30
iphone 12 pro 5f1603365030
Liefhebbers van Apple’s smartphones kijken met smart uit naar de iPhone 13, ondanks dat er nog niks officieel bekend over is. Wel gaan er veel geruchten rond op het apparaat, waarbij er nu weer specificaties van een zeer betrouwbare bron zijn bijgekomen. Zo zal de iPhone 13 een 120Hz scherm krijgen en een kleinere notch, maar eerstgenoemde zou alleen voor Pro modellen gelden.
Apple probeert de specificaties van haar nieuwe smartphones altijd zo geheim mogelijk te houden, om vlak voor release ineens met de grote verrassing te komen. Soms glipt er alleen informatie tussendoor, waardoor we alvast op de hoogte zijn van een aantal features.
Dat is nu met de iPhone 13 ook het geval. De analist Ming-Chi Kuo, die doorgaans te boek staat als zeer betrouwbare Apple bron, heeft namelijk weer een rapport naar buiten gebracht over de iPhone 13, die is handen is gevallen van MacRumors. De analist claimt dat de volgende smartphone line-up van Apple eindelijk een kleinere notch gaat krijgen, een grotere batterij en een 120Hz scherm. Dat laatste was ook al gemeld door andere lekkers, maar Kuo zegt nu dat juist alleen de Pro-modellen dat scherm krijgen. De normale iPhone 13 en iPhone 13 Mini zullen het dan moeten blijven doen met het 90Hz scherm van de iPhone 12 generatie.

Wel Pro camera voor alle iPhone 13 modellen?

Hoewel de ‘kleine’ broertjes van de iPhone 13 Pro volgens Kuo geen 120Hz scherm krijgen, zullen ze wel een andere gewilde feature ontvangen. De analist claimt namelijk dat de sensor-shift image stabilization naar de complete line-up van de iPhone 13 zal gaan. Voorheen had alleen de iPhone 12 Pro Max die mogelijkheid. Ter compensatie zullen de iPhone 13 Pro-modellen een verbeterde Ultra Wide cameralens krijgen.
Liefhebbers van de iPhone die vrezen voor een smartphone zonder aansluitingen, hoeven zich waarschijnlijk geen zorgen meer te maken. Hoewel Kuo namelijk eerst voorspelde dat één variant in de iPhone 13 line-up geen USB-C of Lightning port meer zou krijgen, zegt de analist nu dat alle modellen gewoon doorgaan op dezelfde voet als de iPhone 12.