‘Apple's browser Safari krijgt ingebouwde vertaler’

News
donderdag, 04 juni 2020 om 8:00
iphone se 2020f1587030411
WWDC 2020 komt eraan en details over wat Apple hier zal onthullen beginnen te lekken. Zo meldt 9to5Mac, een website die vaker aankomende features lekt enkele features voor de webbrowser Safari en iPadOS 14 te hebben ontdekt. Eén daarvan zou een ingebouwde vertaler zijn.
Computervertalingen zijn Apple niet vreemd. Zo is het op dit moment al één van de functies van Siri. Deze functie zou nu worden uitgebreid naar het hele systeem, te beginnen met de browser Safari. Deze moet in de toekomst talen van webpagina’s detecteren en automatisch vertalingen weergeven. Gebruikers kunnen wisselen tussen de originele tekst en de vertaling zonder de pagina opnieuw te laden.
Maar het houdt niet op bij Safari: Apple zou de vertaalfunctie ook aan het testen zijn voor de App Store en meerdere andere apps. De vertaler zou in dit geval bijvoorbeeld app-beschrijvingen en gebruikersreviews onder handen nemen. De vertalingen zouden bovendien lokaal gemaakt worden, zodat de feature gebruikt kan worden zonder internetverbinding.

Meer OS features

Vertalen is niet de enige feature die mogelijk naar het web wordt uitgebreid. Volgens 9to5Mac is het ook mogelijk dat het Apple Pencil in iPadOS 14 zal werken met websites. Gebruikers kunnen dan niet alleen met het Pencil navigeren, maar ook aantekeningen maken op de pagina. Safari zou niet de enige browser zijn waarmee dit werkt.
iOS 14, iPadOS 14 en alle andere nieuwe versies van Apple operating systems worden naar verwachting uitgelicht op WWDC 2020. Dit jaarlijkse evenement van Apple begint dit jaar op 22 juni, uiteraard in een digitale variant.