10 iPhone X features die je wellicht nog niet kent

  De nieuwe iPhone X is inmiddels al weer een tijdje uit. Apple heeft veel nieuwe trucjes en snufjes toegevoegd aan het toestel en veel van deze zijn ook ontdekt. Wij benoemen 10 iPhone X features die je misschien nog niet kent.

  Donkere modus

  Al jaren heeft Apple een standaard witte layout voor die apparaten die worden verkocht. In de instellingen van bijvoorbeeld een iPhone is hier wel mee te sjoemelen. Door de optie Smart Invert kunnen gebruikers nu een zwart thema hebben voor alles wat wit is.

  Met de Invert optie zullen kleuren omkeren, hierdoor wordt groen de kleur paars en wit zal zwart worden. Door gebruik te maken van de ‘slimme’ versie zullen enkele kleuren dit niet doen. Voor meer duidelijkheid is het handig om zowel de klassieke als slimme versie te vergelijken. Met deze functie zal de batterijduur van de iPhone X ook langer meegaan.

  Raise to Wake

  Met de Raise to Wake functie zal een telefoon aangaan wanneer deze opgepakt wordt. Door middel van Face ID die vervolgens meteen de telefoon ontgrendelt, kan alles veel sneller werken. Deze functie kan ingeschakeld worden door naar instellingen te gaan, vervolgens beeldscherm en helderheid aan te klikken en hier de ‘til op om te activeren’ functie te activeren.

  Thuisknop inschakelen

  Met de iPhone X hebben gebruikers geen thuisknop meer, maar een volledig glazen scherm. De thuisknop is veranderd in een dunne balk onderaan het scherm en heeft niet dezelfde functies als een knop. Wel is er een soort van vervangende knop die in het scherm is verwerkt wanneer de functie in geactiveerd.

  De optie is te vinden door naar instellingen te gaan en vervolgens te navigeren naar toegankelijkheid dat zich binnen de algemene tak bevat. Hierin is de optie AssistiveTouch te vinden en toont een knop wanneer de functie is geactiveerd. Gebruikers kunnen de knop indrukken en hiermee naar het thuisscherm gaan. Naast deze feature bevat de knop nog een hoop andere functies.

  Bedieningspaneel makkelijker openen

  Op oudere iPhone’s kunnen gebruikers hun vinger over het scherm naar boven slepen om het bedieningspaneel te tonen. Met die nieuwe iPhone X is dit helaas niet mogelijk. Gebruikers moeten dit nu doen door hun vinger rechtsboven het scherm naar beneden te slepen. Wanneer de telefoon in één hand ligt, kan dit soms nogal moeizaam gaan.

  Het is namelijk vrijwel onmogelijk om de rechter bovenste hoek te bereiken met je duim, tenzij je misschien de Hulk bent. Om dit op te lossen is er een trucje waardoor het scherm vanaf een lager punt te verslepen is.

  Om deze functie te activeren moeten gebruikers naar toegankelijkheid binnen de instellingen navigeren. Vervolgens kan de interactie ‘bereikbaarheid’ worden geactiveerd. Als gebruikers hun vinger naar beneden vegen over het kleine grijze balkje onderaan het scherm van hun telefoon zal het scherm een stukje naar beneden schuiven, vervolgens moet je net rechtsboven de apps (voor beginscherm) of scherm van een app (voor in een app) naar beneden slepen om het bedieningspaneel tevoorschijn te halen.

  Wij hebben wel ervaren dat deze functie soms met moeite gaat, maar door af en toe te oefenen krijgen gebruikers het waarschijnlijk sneller onder de knie.

  Batterijpercentage weergeven

  De nieuwe iPhone X biedt geen mogelijkheid om het batterij percentage standaard te weergeven. Bij andere iPhone’s is dit in de instellingen aan te passen, bij de X helaas niet. Met een klein trucje is dit toch makkelijker te bekijken. Gebruikers kunnen het Control Center (menu) naar beneden slepen vanuit de hoek rechtsboven en hier zal vervolgens het percentage te zien zijn.

  Swipen tussen apps

  Via de thuisknop dat nu een dun balkje is, kunnen gebruikers van een iPhone X sneller navigeren. Door over de onderkant van het scherm naar links of rechts te vegen kan er gewisseld worden tussen verschillende apps die openstaan. Dit scheelt een hoop tijd als je even snel iets wil bekijken dat in de vorige app stond die gebruikt was.

  Bedieningspaneel aanpassen

  Het bedieningspaneel valt aan te passen naar de dingen die gebruikers belangrijk vinden. Via instellingen kunnen gebruikers naar de bedieningspaneel functie navigeren en vervolgens de regelaars aanpassen. Hier zijn verschillende functies te zien die aan het paneel toegevoegd kunnen worden. Er kunnen zoveel functies toegevoegd worden als de gebruiker maar wilt.

  (Deze feature is niet exclusief voor de iPhone X, maar is alsnog handig om te weten.)

  Alarm automatisch zachter

  Bijna iedereen kent het gevoel, een alarm dat in je oor toetert en door blijft gaat tot het moment dat de wekker uit staat. Met de iPhone X hoeft niemand zich hier zorgen om te maken. Wanneer een gebruiker naar zijn telefoon kijkt als een wekker afgaat, dan zal het geluid van het toestel zachter worden.

  Mocht het donker zijn in een kamer, dan is dit ook geen probleem. De iPhone X kan namelijk zelfs nog een gezicht zien in het donker.

  Filmen in 4K

  Filmen in goede kwaliteit is altijd een voordeel en laat de iPhone X dit nou net bieden. Met de camera van het toestel kan iedereen in 4K resolutie filmen. Dit is te combineren met 60 frames per seconde voor een vloeiend beeld.

  Deze functie is via instellingen onder de ‘camera’ optie te vinden. Hier kan vervolgens de kwaliteit van de video en slowmotion video’s lager of hoger gezet worden. Let wel op dat de grootte van de video’s hoger zal zijn en hierdoor meer ruimte op een toestel in beslag nemen.

  Face ID uitzetten

  Een van de grootste features van de iPhone X is het feit dat Face ID gebruikt kan worden. Mocht je om een of andere reden helemaal gek worden van de functie, dan kan die altijd uitgeschakeld worden. Om dit te doen gaan gebruikers naar instellingen en openen ‘Face ID en toegangscode’. Via dit menu is Face ID voor iPhone ontgrendeling uit te schakelen.

  iPhone X features

  Dit waren 10 iPhone X features die je wellicht nog niet kent. Mocht je meer advies willen voor het gebruik van je toestel, lees dan over de tips en trucs voor een iPhone X. Als je twijfelt over de aanschaffing van een iPhone 8 of een iPhone X kan je over alle verschillen van de twee telefoons lezen. Een iPhone X is vanaf 1160,45 euro te koop in de Apple Store.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.