Apple Facetime-gebruikers gespamd door onbekende nummers

News
dinsdag, 16 maart 2021 om 14:00
facetime 2f1615883281
Facetime is een functie van Apple op onder andere de iPhone, waarop je met mensen die je kent kan videobellen. Toch wordt de functie de laatste tijd misbruikt, waardoor Facetime gebruikers worden volgespamd met nummers die ze eerder nooit gezien hebben. Hoe kan je dit oplossen?
Facetime-gebruikers worden door een anoniem nummer gebeld en zodra de gebruiker ophangt, worden ze gelijk door een andere nummer teruggebeld die ze niet kennen. Het heeft nog geen functie dat je alleen gebeld kan worden door mensen die je kent. Als je niet meer gespamd wilt worden door anonieme nummers, moet je ze allemaal één-voor-één blokken. Iets wat veel tijd in beslag neemt.

De gespamde Facetime gebruikers

Een Apple Facetime-gebruiker heeft eerdere deze maand op de forum van Apple Support gezegd dat de spam vier dagen geleden begon en het sindsdien non-stop doorging. Nu zijn er in totaal 300 nummers geblokkeerd.
De oorzaak van de spam komt van gebruikers die andere mensen, kort nadat het gesprek begonnen is en opeens verkeerd gaat, terugbellen. Dit gebeurd ook bij veel andere gebruikers, waardoor mensen soms verkeerd met elkaar verbonden worden.
applef1623141517

Oplossingen

Apple geeft enkele oplossingen weg voor het spam probleem. Zo kan je, zoals eerder gezegd, de nummers één-voor-één blokkeren. Maar dit is geen effectieve oplossing, doordat je constant wordt gebeld door verschillende nummers.
Je kan ook Facetime uitzetten in de iOS instellingen of in de macOS app. Maar dit zorgt ervoor dat je ook niet meer gebeld kan worden door nummers die je wel kent.
De beste oplossing is een optie dat je alle nummers in een Facetime groepsgesprek in een klik kan blokken. Maar dat is in het beste geval. Voor nu, als je volgespamd wordt, moet je of alle nummers één-voor-één blokken, of Facetime compleet uitzetten totdat Apple met een betere oplossing komt.