De beste Switch games om mee op vakantie te nemen

Article
zondag, 10 juli 2022 om 11:00
pokemon legends arceusf1641979932
De zomervakantie associëren we vaak met allerlei activiteiten in de buitenlucht waarbij gamen er even niet van komt. Maar toch is het handig om iets bij je te hebben om te doen, want wat nou als het regent, of je uren op de achterbank in de file zit? Dan kan het handig zijn om één van deze Switch-games in je rugzak te hebben.

Pokémon Legends: Arceus

Dit jaar begon goed voor de Switch. Het gebeurt niet vaak dat je in de eerste maand al een gloednieuwe game in een gigantische franchise kunt spelen, maar Pokémon besloot om precies dat te doen. Mocht je er in de tussentijd nog niet aan toegekomen zijn om Legends: Arceus te spelen, dan is je vakantie misschien een goed moment, want deze game is heel geschikt voor op reis.
Er is superveel te doen, dus bij een paar dagen regen hoef je je geen zorgen te maken dat je ineens door al je games heen bent. Maar tegelijkertijd leg je de game ook makkelijk neer nadat je eventjes hebt gespeeld, wat Pokémon Legends: Arceus heel geschikt maakt voor die kleine verloren uurtjes tijdens een drukke vakantie. Er is bovendien een strandgebied, dus de zomersfeer zit er goed in.
portal companion collectionf1657035758

Portal: Companion Collection

We gaan er eigenlijk van uit dat je wel gehoord hebt van Portal en Portal 2. Er zijn weinig games die zo veelgeprezen zijn en zelfs 11 jaar na de release van het laatste deel hopen veel fans nog steeds op een derde deel. Of dat er aan zit te komen is heel twijfelachtig, maar sinds kort kun je de eerste twee games wel spelen op de Switch.
Er is niet een heel bijzondere reden waarom Portal: Companion Collection geschikt is voor je vakantie. Ze zijn kort, dus je kunt ze makkelijk uitspelen in de tijd dat je weg bent, maar de zomersfeer spat er nou niet bepaald vanaf. Nee, de voornaamste reden om Portal: Companion Collection mee te nemen is dat beide games fantastisch zijn en je ze gespeeld moet hebben.
mariopartysuperstarsf1646647421

Mario Party Superstars

Het maakt eigenlijk niet uit hoe je vakantie eruit ziet, op zeker moment komt er een bepaalde avond voorbij. Namelijk een avond waarop jij en je gezelschap met weinig om handen op een hotelkamer of in een ander verblijf zitten. Er zijn weinig betere momenten om Mario Party Superstars op zak te hebben.
Met deze game heb je zonder al te veel moeite een virtueel bordspel om met z’n allen te spelen. Het is niet moeilijk, dus iedereen kan meedoen en het scheelt behoorlijk ruimte in je koffer vergeleken met een fysiek bordspel. Zorg wel dat iedereen die meedoet tegen zijn verlies kan, want een potje Mario Party kan zonder enige waarschuwing helemaal omslaan.
xenoblade chronicles 2f1582662137

Xenoblade Chronicles 2

We hadden graag Xenoblade Chronicles 3 op deze lijst gezet, maar die game is nog niet uit. Als je wat later in de zomer pas op reis gaat kun je die game natuurlijk meenemen, we twijfelen er niet aan dat het weer een JRPG van jewelste wordt. Maar wie in de komende weken al weggaat doet er niet verkeerd aan om Xenoblade Chronicles 2 mee te nemen.
Je zou het misschien niet denken op het eerste gezicht, maar de Xenoblade Chronicles-verhalen zijn wel degelijk aan elkaar verbonden. Het kan dan ook zeker de moeite lonen om je op het derde deel voor te bereiden met het tweede. Uiteraard kun je met dezelfde gedachte ook Xenoblade Chronicles: Definitive Edition in je tas stoppen, maar we hebben sterke twijfels dat je door twee van de eerdere games heen kunt komen in één vakantie.
mario strikers battle league footballf1654586222

Mario Strikers: Battle League Football

Het is een WK-jaar, wat normaal gesproken betekent dat er een voetbalzomer is. Maar het WK van dit jaar wordt in de winter gespeeld. Toch hoef je het niet zonder een goed potje voetbal te doen deze zomer, als je gewoon de nieuwe Mario Strikers meeneemt op vakantie.
Mario Strikers lijkt niet per se op echt voetbal: het kent bijna geen regels en dat maakt het ontzettend chaotisch en vooral heel leuk. In echt voetbal zie je nooit een grote vuurspuwende schildpad op het veld en dat is eigenlijk doodzonde. Met Mario Strikers kun je misschien zelfs de wat kleinere voetballiefhebber in je gezelschap verleiden tot het trappen van een balletje (maar ook in je eentje is het prima vermaak).
metroid dread emmif1632746342

Metroid Dread

Nintendo verbaasde vriend en vijand door vorig jaar na een schijnbare eeuwigheid een nieuwe 2D-Metroid uit te brengen. Die viel zeker niet tegen en volgens sommigen is Metroid Dread misschien zelfs beter dan het alom geprezen Super Metroid. Ook wij grijpen de gelegenheid graag aan om de game nog eens aan te raden.
Is het een zomer-game bij uitstek? Niet bepaald. Maar in je vakantie heb je wel tijd om een beetje goed te worden in de game, want makkelijk is hij niet. Eerder dit jaar is er wel een moeilijkheid voor beginners toegevoegd, dus je hoeft niet je vakantie te verpesten met frustratie. Omgekeerd is er een extra moeilijke modus voor bikkelharde veteranen die een excuus zoeken om de game nog een keer te spelen.
Lees hier onze Metroid Dread review!
lego star wars the skywalker sagaf1598555696

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

De LEGO-game zoals we die tegenwoordig kennen is ontstaan met Star Wars en dit voorjaar was het dream team weer bij elkaar. De gelegenheid was natuurlijk dat er een aantal nieuwe Star Wars-films was verschenen. Die waren nog niet in LEGO-stijl herverteld en eigenlijk konden die eerdere films ook wel een nieuwe game gebruiken.
Het resultaat is één van de grootste en beste LEGO-games tot nu toe en hetzelfde geldt misschien ook wel voor Star Wars-games. In ieder geval is je vakantie een mooi moment om in de game te duiken. Want net als Pokémon Legends: Arceus is deze game lang genoeg om je tijden te vermaken maar ook heel geschikt om tussen de bedrijven door even kort te spelen.
the legend of zelda breath of the wild 2 e3 2021f1623828046

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Misschien vraag je je je af of Breath of the Wild het ruim vijf jaar na release echt nog verdient om zo hoog te staan in een lijst met Switch-aanraders. Niet dat de leeftijd van deze game het een mindere aanrader maakt, maar we weten toch zo langzamerhand wel eens wat een topper Breath of the Wild is? Dat klopt, maar er is een heel goede reden om de game juist deze zomer in je koffer te stoppen.
Dit is namelijk (als het goed is) de laatste zomer voordat het nog altijd titelloze vervolg op Breath of the Wild verschijnt. Het eerste deel is dit jaar dus niet alleen één van de beste games op de Switch (want ja, dat is het nog steeds), het is ook de game die je gespeeld moet hebben voordat je aan de game begint waar veel Switch-eigenaren het meest naar uitkijken. Na deze zomervakantie heb zijn er nog maar weinig momenten waarop je de vrije tijd hebt om met volle teugen van Breath of the Wild te genieten voordat het vervolg verschijnt.
monster hunter risef1609964578

Monster Hunter Rise

Er is eigenlijk geen slecht moment om Monster Hunter Rise te spelen. Het leek eigenlijk meteen duidelijk dat Rise weer een topper van een game zou worden en dat kwam bij release dubbel en dwars uit. We durfden hem zelfs de beste Switch-game van 2021 te noemen.
Maar deze zomer is er weer extra reden om Monster Hunter erbij te pakken, want er is een nieuwe uitbreiding. Denk ook vooral niet dat het om een DLC-pakketje gaat met wat outfits en een extra missie: Monster Hunter-uitbreidingen hebben meer om het lijf. Bovendien heet de uitbreiding Sunbreak, dus is moet haast wel een teken zijn dat je hem mee moet nemen tijdens je zonvakantie.
20 03 2022 nswitch kirbyandtheforgottenland 03bf1647766751

Kirby and the Forgotten Land

De meeste oude game-franchises hebben ergens eind jaren negentig de sprong naar 3D gemaakt (of in ieder geval geprobeerd te maken). Maar Kirby mocht die felbegeerde derde dimensie lange tijd alleen grafisch hebben. Maar dit jaar was het dan zover: een succesvolle sprong naar 3D voor onze favoriete roze bal.
Kirby and the Forgotten Land is een prima game gebleken, maar belangrijker voor dit moment is dat hij ook heel geschikt is voor de vakantie. Hij is makkelijk op te pikken en neer te leggen en er hangt een gezellig sfeertje. Hij is ook niet al te moeilijk, wat toch ook wel eens fijn is: je hebt per slot van rekening vakantie!