Dit kunnen we nog verwachten van Red Dead Online in 2022

Article
zondag, 10 juli 2022 om 15:00
image002 5f1626263233
Rockstar gaat steeds meer personeel inzetten op de ontwikkeling van GTA 6. Dat betekent dat Red Dead Online geen enorme uitbreidingen meer gaat krijgen, maar de ontwikkelaar heeft nog wel wat content gepland voor de game in 2022. DIt kunnen we allemaal verwachten.

Nieuwe Telegram Missions

Hoewel er geen grote updates meer gepland staan voor Red Dead Online, laat Rockstar de online wereld niet zomaar achter zonder content. In een nieuwe blogpost legt de ontwikkelaar namelijk uit dat het een 'gezonde Red Dead Online-omgeving wil behouden en verbeteren'.
Rockstar heeft dan ook meteen aangekondigd dat er nieuwe Telegram Missions aan de game worden toegevoegd in 2022. Wanneer de missies precies eraan zitten te komen is nog niet duidelijk, maar dat moet dus voor het einde van het jaar gebeuren.
De eerste Telegram Missions zijn door Rockstar geïntroduceerd in februari 2021. Spelers worden voor deze missies op pad gestuurd door de mysterieuze 'J', door middel van het sturen van een telegram. Het unieke aan deze missies is dat ze exclusief solo te spelen zijn, in tegenstelling tot alle andere content in Red Dead Online.
De Telegram Missions zijn door het solo aspect al een flinke uitdaging voor veel spelers, maar je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om het nog iets moeilijker te maken. De missies kennen namelijk drie verschillende moeilijkheidsgraden. Later heeft Rockstar ook nog Hardcore Telegram Missions toegevoegd, waarbij je geen gebruik kan maken van aim assistance en vijanden niet te zien zijn op de mini-map.
red dead online moonshinerf1590585052

Focus op specialistische rollen

Het is alweer een tijdje geleden dat spelers aan de slag konden met een nieuwe specialistische rol in Red Dead Online. Sinds de verschijning van de eerste rollen met de grote Fontier Pursuits update zijn er initieel vrij snel veel 'banen' verschenen, maar na de komst van de Naturalist in juli 2022 heeft Rockstar geen nieuwe rol meer toegevoegd.
De ontwikkelaar heeft in de blogpost niet duidelijk gezegd dat er nieuwe rollen aan zitten te komen, maar Rockstar wil wel dit unieke aspect van Red Dead Online 'showcasen'. Dat zal deels zijn door de updates om rollen in het zonnetje te zetten, maar mogelijk komt de studio ook nog met een nieuwe rol. Het zou in ieder geval een mooie afsluiter zijn voor de actieve ontwikkeling van Red Dead Online.
red dead online nightf1603883869

Feestelijke evenementen

Met het zonnetje dat nu in de lucht hangt en hoge temperaturen in het verschiet, is het misschien een beetje apart om na te denken over evenementen in koude maanden. Maar ook voor later in het jaar heeft Rockstar nog dingen in petto.
De ontwikkelaar heeft namelijk aangegeven dat spelers nog blijvende ondersteuning kunnen verwachten voor speciale evenementen en feestdagen. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk dat elk jaar in Red Dead Online rond de feestdagen er sneeuw begint te vallen in het wilde westen en dat de lokale bevolking feestelijke verlichting ophangt.
Met Halloween is Rockstar de afgelopen twee jaar ook gekomen met een speciale Outlaw Pass voor de griezelige feestdag. Spelers konden tijdens die periode unieke kledingstukken, wapens en andere spullen vrijspelen. Mogelijk gaan we dus ook dit jaar weer kunnen genieten van een nieuwe Halloween Pass in Red Dead Online.
Rockstar zal daarnaast ook elke maand blijven komen met updates om spelers te voorzien van voordelen en bonussen in de digitale wereld. Hier kan je de huidige bonussen vinden waar je momenteel van kan profiteren.