Beste film sequels van 2018 - Deze films deden het weer goed

Article
zaterdag, 29 december 2018 om 9:00
beste film sequels van 2018 143995 1
Elk jaar komen er flink wat films uit, maar dit zijn niet alleen maar losse films met een nieuw onderwerp. Er verschijnen ook vaak vervolgen, oftewel sequels. Wat zijn nou eigenlijk de beste film sequels die 2018 heeft gebracht?

10. Fantastic Beast: The Crimes of Grindelwald

We beginnen het lijstje met de beste film sequels van 2018 met Fantastic Beasts. De twee Fantastic Beasts films zijn geen vervolgen op de Harry Potter reeks, maar iets nieuws. Fantastic Beasts and Where To Find Them is de eerste film van een nieuwe reeks, dus The Crimes of Grindelwald is het tweede deel.
Het eerste deel werd goed ontvangen. Wij noemde de film in onze Fantastic Beasts review een magische dierentuin. Daarnaast vonden wij dat de film een fantastische cast had en daarom gaven wij het een 8.5.
Na het eerste deel was er veel nieuwsgierigheid naar het vervolg, want de grote vraag was of de film zijn voorganger zou overtreffen. Uiteindelijk blijkt dat dit niet het geval is en daarom gaven wij de film in onze Crimes of Grindelwald review een 6.5.
Dit betekent niet meteen dat de film slecht is, want in onze review benoemen wij ook de uitmuntende cast. Om een voorbeeld te geven: Jude Law is fantastisch als Dumbledore, want hij zet een echte held neer die voor wat dramatische gebeurtenissen zorgt.
144001

9. Mamma Mia! Here We Go Again

Mamma Mia! is een bekende muziekfilm uit 2008 en heeft tien jaar later pas een vervolg gekregen, namelijk Mamma Mia! Here We Go Again. Eigenlijk speelt de film zich af voor het eerste deel, maar dit betekent niet dat het geen vermakelijk verhaal heeft.
In het eerste deel zagen we hoe Sophie moest uitzoeken wie haar vader is, maar in het tweede deel is het verhaal ietsjes anders. We zien juist hoe de mannen jaren voor het eerste deel proberen om het hart van Donna, Sophies moeder, te veroveren. Oh Mamma Mia, Here We Go Again!
In onze Mamma Mia Here We Go Again review hadden wij het erover dat de makers op veilig hebben gespeeld, omdat het eigenlijk een herhalingstruckje is. Toch is dit een echte muziekfilm waarbij je niet teveel hoeft na te denken. De film is dus perfect voor een middag of avondje zingen. Hierom hebben wij Mamma Mia! Here We Go Again een 8 gegeven.
144004

8. Mary Poppins Returns

Disney is de magie nog niet verleerd en hier kwamen we achter voor onze Mary Poppins Returns review. Mary Poppins Returns is het officiële vervolg op de eerste film, Mary Poppins, uit 1964. Het eerste deel speelt zich af in 1910, maar het vervolg is 25 jaar na de gebeurtenissen in Mary Poppins. We zijn dus belandt in 1935, de grote depressie.
De opgegroeide Michael zit flink in de schulden en heeft een wonder nodig. Nu hij volwassen is denkt hij dat zijn ervaringen met Mary Poppins niet echt waren. Mary Poppins keert terug en laat hem wederom zien dat je met een beetje magie van alles kan.
Met het vervolg krijgen we weer een kans om onze uitspraak te verbeteren. Lukt het dit keer wel (of weer) om supercalifracelisticexpialidousious uit te spreken? Wij vergeten het bekende woord na het zien van een Mary Poppins film in ieder geval niet.
Daarnaast kunnen we de avonturen van Mary Poppins herbeleven. Ook in het vervolg voelen we weer genoeg magie. Hierdoor is Mary Poppins Returns één van de beste film sequels van 2018.
144005

7. Mission: Impossible - Fallout

De naam van de film geeft al iets weg van het verhaal. De missie gaat om het tegenhouden van een nucleaire fallout. Ethan Hunt (Tom Cruise) keert terug en neemt samen met zijn team de missie aan. De film bevat genoeg actie, iets wat we ondertussen gewend zijn van de reeks, maar we zien vrij weinig stunts die ons verbazen. Toch is er geen enkele scene die zwak overkomt.
Mission: Impossible - Fallout heeft daarom zijn plek in de reeks verdiend. In onze Mission: Impossible - Fallout review hadden wij het over de sterke actie en strakke montage. Ons viel het ook op dat de stunts niet erg sensationeel zijn. Wel is het typisch een film uit de Mission Impossible reeks en hierdoor kunnen we niet wachten op het volgende deel!
De film behoort dan ook zeker in dit lijstje, maar is niet de nummer één van de beste film sequels van 2018.
144006

6. Ant-Man and the Wasp

In de Marvel Cinematic Universe zijn een hoop superhelden. Ook als je geen fan bent ken je vast enkele namen zoals Spider-Man, Black Widow of Iron Man. Vergeet Ant-Man niet, de superheld die sinds zijn eerste film (Ant-Man uit 2015) vecht om aarde te beschermen.
Daarnaast is er een andere held met ongeveer dezelfde krachten opgestaan en de film Ant-Man and the Wasp zet haar centraal. We hebben het natuurlijk over Hope van Dyne, oftewel The Wasp. In Ant-Man and the Wasp zien we de grote avonturen van de partners Ant-Man en de Wasp.
Met de nieuwe heldin in beeld geeft dit vervolg iets nieuws aan de MCU. Je merkt al snel dat the Wasp weet hoe het zit en creatief gebruik maakt van het vergroten en verkleinen van voorwerpen tijdens gevechten. Als je fan bent van Marvel is Ant-Man and the Wasp zeker een film die je gezien moet hebben, ook vanwege de sterke en creatieve cast.
Wij gaven het dan ook een 8 in onze Ant-Man and the Wasp review. Met deze film train je eigenlijk je lachspieren en daarom mag de film zeker niet ontbreken in het lijstje met de beste film sequels van 2018.
144007

5. Bumblebee

Bumblebee is de nieuwste film in de Transformers-reeks. Alleen dit keer zit de film niet vol met explosies. De film Bumblebee gaat namelijk over Charlie Watson (Hailee Steinfeld), een tiener die veel bezig is met het repareren van haar auto. Ze komt B-127 tegen en geeft hem de bijnaam Bumblebee. Samen nemen ze het op tegen een nieuwe vijand, maar er is tussendoor wel tijd voor een grapje zodat het verhaal niet te serieus wordt.
Dit komt omdat de nieuwe regisseur, Travis Knight, flink wat humor heeft toegevoegd. Daarnaast zal Bumblebee de meest menselijke Autobot zijn die je ooit hebt gezien. Daarentegen lijken sommige relaties tussen de echte mensen gehaast. We hebben het voornamelijk over de relatie tussen Charlie en haar ouders, maar dit neemt niet weg dat het een toffe film is en daarom staat Bumblebee in het lijstje met de beste film sequels van 2018.
Als je meer wil weten over Bumblebee kun je in onze Bumblebee review lezen waarom de film een 8 verdiend.
144009

4. Deadpool 2

De eerste Deadpool was, en is nog steeds, erg geliefd. Het zou daarom raar zijn als er geen tweede deel zou verschijnen. Twee jaar na de eerste Deadpool (2016) kregen we dan ook een vervolg. Deadpool, gespeeld door Ryan Reynolds, is in die twee jaar verder gegaan als huurmoordenaar. Tot de avond dat alles misgaat en Deadpool een drastische beslissing neemt. Uiteindelijk komt Deadpool - als soort van superheld - tegenover een nieuwe schurk te staan die je vast en zeker herkent.
Er zal een stukje van Thanos uit Avengers: Infinity War te vinden zijn in de film. Niet Thanos zelf, maar wel de acteur die Thanos speelde: Josh Brolin. In Deadpool 2 speelt Josh Brolin namelijk Cable, een soldaat uit de toekomst die een kind, genaamd Collins, probeert te doden. Dit klinkt natuurlijk fout, maar Collins wordt in de toekomst een moordenaar en onder zijn slachtoffers vallen Cable zijn familieleden.
Wat doet Deadpool in zo'n situatie? Deadpool probeert Collins te helpen voordat hij een moordenaar wordt, maar dit gaat gepaard met flink wat humor. In de Deadpool 2 review spraken wij over het feit dat Ryan Reynolds de film hilarisch maakt. Deadpool 2 heeft nog eens een pakkend verhaal met easter eggs in overvloed. Alleen al hierom verdient de film een plek tussen de beste film sequels van 2018.
144011

3. Ralph Breaks the Internet

Wreck it Ralph kan er weinig aan doen, maar ook in het vervolg breekt hij weer eens iets. Dit keer breekt hij zelfs het internet en alleen maar omdat hij zijn vriend, Vanellope, wil helpen. De game waar Vanellope deel van uitmaakt, Sugar Rush, is namelijk stuk. En ja, Ralph heeft dit gedaan. Om de game te redden is er een stuurwiel nodig en deze kunnen ze alleen krijgen via e-Bay.
De film zit vol met easter eggs, zoals karretjes die rondvliegen met Gmails of een boom vol blauwe vogels. Ook komen de Disney prinsessen nog even spotten met Disney. De prinsessen klinken zoals je ze in je hoofd zou horen, behalve Merida. Zoals we in de Ralph Breaks the Internet review zeiden: wanneer Merida praat klinkt het alsof een holbewoner een Schots accent opzet.
De andere prinsessen reageren hierop met: "Let maar niet op haar. Ze is van een andere studio en wij verstaan haar ook niet". Disney drijft dus goed de spot met zichzelf. Zelfs Star Wars-fans kunnen zich vermaken omdat Yoda en Chewbacca nog een bezoekje brengen.
Vanwege de toffe easter eggs, zelfspot van Disney, toffe muziek en humor gaven wij de film een 8.5.
144012

2. The Incredibles 2

En de nummer twee van de beste film sequels van 2018 is The Incredibles 2. The Incredibles zijn terug na jaren van weg geweest. De superheldenfamilie hebben een pauze van maar liefst 14 jaar gehouden en uiteindelijk zijn ze er weer. De superhelden worden helaas niet gewaardeerd door de mensheid. Er is ook nog eens een nieuwe wet die superhelden verbiedt. Nu is het doel om te laten zien dat ze wel goed zijn en daardoor de superhelden weer legaal te maken.
Het tweede deel bevat ook nog eens een goede schurk, namelijk een vrouw die hypnoses gebruikt om haar wil te krijgen. Het is nog maar de vraag hoe The Incredibles dit allemaal gaan aanpakken.
Deel twee is in ieder geval net zo goed als zijn voorganger, zoals wij in onze The Incredibles 2 review omschrijven. De leuke personages en de sterke slechterik maken de film zeker weten af. Daarom kreeg de film van ons een 8.5 en staat de film hoog in ons lijstje met de beste film sequels van 2018.
144013

1. Avengers: Infinity War

De nummer één van de beste film sequels van 2018 is geen verrassing. Het is dé film waar al tien jaar naar toegewerkt wordt. Van heel 2018 heeft Avengers: Infinity War het beste gescoord. In onze Avengers: Infinity War review benoemen we dat de film van topkwaliteit is.
Daarnaast heeft bijna elke fan van Marvel deze film wel in de gaten gehouden, voornamelijk omdat Marvel met alle andere films heeft opgebouwd tot het gevecht om de Infinity Stones.
De spanning bereikt uiteindelijk zijn hoogtepunt in één van de belangrijkste momenten in de MCU. Alle helden komen bij elkaar om te strijden tegen de machtige Thanos. Zijn plan is om de helft van het leven in het universum te laten verdwijnen. Hierdoor krijgt, volgens Thanos, de andere helft een betere kans op een goed leven.
Het verhaal eindigt niet bij Infinity War, want de helden komen terug in Avengers: Endgame. Deze film zal in april 2019 uitkomen. Tot die tijd moeten we het doen met Avengers: Infinity War, nummer één van de beste film sequels uit 2018.

Beste film sequels van 2018 - Welke film vond jij het beste

Het jaar 2018 bracht een hoop films met zich mee. De één deed het beter dan de ander. Er zitten wel genoeg superhelden en andere actieverhalen tussen. Welke film hoort volgens jou in het lijstje met de beste film sequels van 2018?