Beste multiplayer games uit 2018 - Maak iedereen helemaal in!

  Alleen gamen is tof. Maar met anderen gamen is nog vele malen gaver. Eerder gaven we al enkele suggesties met daarin de beste co op games uit 2018. Maar wat nu als je liever niet coöperatief speelt, maar eerder fan bent om de ander flink in te maken? Deze lijst toont je de beste multiplayer games uit 2018.

  10. FIFA 19

  FIFA is altijd een spel dat wel in de smaak bij een groot publiek weet te vallen. Hoewel niet iedereen de lol inziet van achter een bal aanrennen om hem vervolgens weer weg te trappen, gaat bij het gros van de voetballiefhebbers het fanatieke supportershart harder kloppen wanneer hun favoriete club op het veld staat. De games maken het mogelijk om zelf je favoriete teams te besturen en vol passie naar de overwinning te begeleiden.

  FIFA 19 is zeer geschikt voor co-op, maar al helemaal om tegen elkaar te spelen. Dit is de perfecte manier om toch te voetballen, zonder risico op een blessure. Het zal er heftig aan toegaan en er zal flink op enkels worden getrapt. Daarnaast kan er mogelijk het één en ander worden gevloekt omdat een goal wordt gemist. Maar uiteindelijk is er voor ieders wils wat en dat blijkt ook wel uit de 8.0 die dit spel kreeg in de FIFA 19 review.

  9. Monster Hunter World

  Dit jaar kon je ook op monsterjacht. De grootste beesten werden plots een prooi, terwijl jij in de rol van een jager kroop. Het prachtige avontuur van Monster Hunter World is prima in je eentje te spelen, maar het wordt zoveel leuker als je het ook samen met andere spelers doet. Dit spel werd in de Monster Hunter review niet voor niets als 'monsterlijk goed' beschreven. De game werd zelfs met een dikke 8.5 beloond.

  Toch moet er een kanttekening worden geplaatst. De multiplayer is één van de belangrijkste redenen om aan de slag te gaan met dit spel, maar voordat je dit kunt doen moet één speler eerst alle verhaalmissies hebben uitgespeeld. Dit is ook één van de redenen waarom deze game minder hoog op de lijst is geëindigd dan hij potentieel had kunnen staan. Maar als jij je hier overheen dan staat er voor jou zeker een gave multiplayer-ervaring voor de boeg.

  8. Call of Duty Black Ops IIII

  Een overzicht met de beste multiplayer games van 2018 is niet compleet zonder een belangrijke shooter op het lijstje op te nemen. Vrijwel altijd is het Call of Duty die bij veel mensen het hart sneller laat kloppen. Je kunt er met gemak op tientallen andere mensen schieten, zonder je er echter schuldig over te hoeven voelen. Ook deze keer mag je weer met flink wat wapengeweld aan de slag in Call of Duty Black Ops IIII.

  Het spel kreeg maar liefst een 8.5 in de Call of Duty Black Ops IIII review. De multiplayerkern is vernieuwd en dat werd dan ook vol lof besproken in de review. Mocht je het zielig vinden om op in-game spelers te schieten, dan komt Black Ops IIII met de perfecte oplossing. De meeste plezier haal je door samen met vrienden op tal van zombies te knallen.

  7. Far Cry 5

  Far Cry 5 biedt je dit keer met de Far Cry Arcade een optie aan om met maximaal elf spelers een zelfgemaakte arena te verkennen. Haal je ontwerpskills er maar bij want jij kan zelf ontwerpen waar je vrienden en familie zich in zullen zetten om zoveel mogelijk bloed en explosies in beeld te krijgen. Met deze nieuwe multiplayer-optie is er een oneindige hoeveelheid content om je uren met de Far Cry 5 gameplay te blijven vermaken.

  Uiteindelijk kreeg dit spel maar liefst 8.8, mede door de mogelijkheid om zelf content te maken. Je kunt dit volledige avontuur in een multiplayerstand spelen. Daarnaast kun je proberen om de wereld net zo prachtig te maken als Hope County, waar de game zich normaal afspeelt. En moeten je vrienden weg. Niet getreurd, je kunt met gemak alleen verder spelen tot het moment dat er weer iemand aanschuift om dit avontuur mee te maken.

  6. Mario Tennis Aces

  Ook Mario kan niet ontbreken op deze lijst met beste multiplayer games van 2018. Dit jaar kon je namelijk op een andere manier op pad gaan met Mario en zijn vrienden dan de klassieke platformlevels. Alle figuren uit het Mushroom Kingdom betraden de tennisbaan voor een tof en onrealistisch potje tennis. Dit levert een prachtig spel op waar je met alle liefde zult proberen om de tennisracket van je tegenspelers allemaal kapot te slaan.

  Mario Tennis Aces kreeg maar liefst een 9.0 in de Mario Tennis Aces review. De gameplay biedt voldoende afwisseling en je kunt altijd dit spel oppakken. Ook als je geen doorgewinterde tennisser bent. Perfect om iedereen aan het gamen te krijgen!

  5. SoulCalibur IV

  Deze game werd al als suggestie geopperd onder ons lijstje met beste co op games van 2018. Maar deze gave game was al gereserveerd voor deze lijst. In SoulCalibur IV neem je het namelijk tegen elkaar op in een episch gevecht. Maar één speler kan de beste zijn. Liefhebbers van het fighting genre zullen per direct jeukende handen krijgen en willen dan ook snel vuisten vormen om flinke meppen op de kaak van de tegenstander uit te delen.

  De SoulCalibur IV review gaf deze game maar liefst een 9.0 voor haar prestaties in de ring. De review beschrijft de vloeiende gameplay, hoe het spel aantrekkelijk is voor zowel veteranen als nieuwe spelers en hoe het spel je urenlang in zijn greep weet te houden. Als we even de review mogen quoten: 'SoulCalibur IV voelt en speelt als een tierelier.'

  4. Dragon Ball FighterZ

  Mocht je toevallig liever met anime karakters vechten, dan kun je ook aan de slag gaan met Dragon Ball FighterZ. Dit spel werd in de review al beschreven als het beste Dragon Ball spel ooit. Met bekende personages uit de anime probeer jij zoveel mogelijk gevechten naar je eigen hand te zetten. Daarbij zul jij moeite doen om je tegenstander alle hoeken van het veld te laten zien. Langzaamaan knok jij jezelf naar het hoogst haalbare niveau.

  De game werd in de Dragon Ball FighterZ review met een 9.0 beoordeeld. Er werd voornamelijk lof uitgesproken hoe de de game met soepele gevechten erg verslavende gameplay weet neer te zetten. Het spel is zowel uitdagend voor de liefhebbers als erg toegankelijk voor nieuwelingen binnen de serie. Verwacht een heleboel chaotische gevechten die audiovisueel ontzettend mooi op je beeldscherm zullen schitteren.

  3. Forza Horizon 4

  Race-liefhebbers zullen met deze lijst vol beste multiplayer games van 2018 ook wel aan hun trekken komen. Forza Horizon 4 is namelijk ook in deze vrij uitgebreide en gevarieerde lijst opgenomen. Alhoewel je prima in je eentje kunt racen, is het spel het leukste als je anderen kunt laten zien eigenlijk veel beter met dat stuur om te kunnen gaan. Laat je flitsende race-auto anderen vol gas voorbij scheuren. Een waar feest voor alle liefhebbers van race-games.

  Forza Horizon kreeg maar liefst een 9.5 in de review. Het spel oogt niet alleen fantastisch, maar het speelt ook nog eens heerlijk weg. Met talloze modi en races is dit een spel waarbij menig racer met alle liefde door de bochten scheurt. Met een ruim aanbod van auto's kunnen al je vrienden en familie aan de slag met de meeste gave racevoertuigen.

  2. Super Mario Party

  Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Mario en zijn vrienden komen namelijk samen voor een knotsgekke verzameling aan gekke minigames. Deze kun je zowel co-op spelen als hartstikke hard tegen elkaar. En laten we eerlijk zijn: uiteindelijk tegen elkaar spelen in een race om de meeste sterren te verzamelen is en blijft het gaafst. Nintendo begrijpt verder dat een Mario Party feest niets is zonder een toffe lading aan verslavende minigames.

  Dit gave party-spel kreeg een 9.5 in de Super Mario Party review. Het spel heeft een heleboel toffe features, waar je urenlang samen van zult kunnen genieten.

  1. Super Smash Bros Ultimate

  Maar uiteindelijk is toch wel de beste multiplayergame van dit jaar Super Smash Bros Ultimate. Dit is het meest complete deel dat ooit door Nintendo is gemaakt. Niet alleen heb je het meest uitgebreide rooster aan speelbare personages, ook is het een feest van herkenning om tal van Nintendo-figuren terug te zien keren als Spirits. Er is alles uit de kast gehaald om hier één groot feest van herkenning van te maken. Alles is terug te vinden. Van de meest bekende figuren tot zelfs obscure figuren die je allang weer was vergeten.

  Dit spel leent zich verder perfect voor multiplayer. Het tofste is nog wel om met 8 spelers in dezelfde woonkamer te zitten en elkaar dan flink af te matten. Het geeft een kick als jij met de schattige Yoshi met gemak de behaarde Donkey Kong van je vrienden of familie weet te verslaan. Dit spel kreeg niet voor niets een 9.7 in de Super Smash Bros Ultimate review.

  Beste multiplayer games uit 2018

  Heb jij een favoriet die niet in deze lijst staat? Deel deze dan gerust in de reacties hieronder. Op die manier zorgen we er samen voor dat iedereen voldoende multiplayer games voorgeschoteld krijgt en niet bang hoeft te zijn een titel over het hoofd te hebben gezien.

  SoulCalibur VI

  Verkijgbaar vanaf 19 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.