Ubisoft onhult Rainbow Six Extraction release op E3 2021!

News
zaterdag, 12 juni 2021 om 21:26
rainbow six extractionf1623522620
Het heeft even geduurd, maar op de Ubisoft Forward heeft de Franse uitgever eindelijk meer informatie gedeeld over Rainbow Six Extraction. Tijdens de E3 2021 show kwamen de eerste beelden voorbij en is de release voor de shooter uit de doeken gedaan.

Rainbow Six Extraction gameplay getoond tijdens Ubisoft Forward

De presentatie begint met een cinematische opening waarin bekende Operators uit Rainbow Six Siege hun gezichten laten zien. Niet lang daarna deelt Ubisoft meer details over de game. De parasiet die eerder als eens als event in Siege voorbij is gekomen, neemt hier de voorgrond. De buitenaardse dreiging is verder door de Verenigde Staten
Hierna toonde de uitgever een korte gameplaydemonstratie. De gelijkenissen met Rainbow Six Siege kunnen snel gemaakt worden. De gunplay oogt namelijk meteen heel vergelijkbaar met die van de tactische PvP-shooter. Er komen diverse soorten aliens voorbij, waaronder simpele Grunts, Sprawls die agenten kunnen vertragen en Rooters, die spelers voor zich zonder pardon omver werpen.
Tijdens missies kom je airlocks tegen waar je even op adem kunt komen en je voorraden kunt aanvullen. Deze plekken zijn een soort checkpoints voor de game. Denk aan bijvoorbeeld de safe houses die je in Left 4 Dead terugvindt. En dat is maar goed ook, want als Rainbow Six agent kun je rekenen op een flink aantal handige gadgets. Zo zien we in de beelden hologrammen en arc mines.

Rainbow Six Extraction release duurt niet lang meer

Naast de spannende gameplay had Ubisoft ook goed nieuws over de releasedatum van de game. De Rainbow Six Extraction release is namelijk al op 16 september. Het is dus nog maar drie maanden wachten voordat je flink wat lood kunt schieten op alle aliens die de game je voorschotelt. Dat kan alleen, maar ook met vrienden. Op hetzelfde én andere platformen. Rainbow Six Extraction biedt namelijk volledige cross-platform ondersteuning vanaf dag één.
Fans van Rainbow Six kijken al lang uit naar de komst van Extraction. Ubisoft heeft de game namelijk voor het eerst getoond op de E3 van 2019. Destijds stond de game nog bekend als Rainbow Six Quarantine. Eerder deze week heeft de uitgever officieel de naamswijziging van de game bekendgemaakt, waarschijnlijk omdat de titel niet helemaal gepast is middenin de coronapandemie. Tijdens de aankondiging werd al verklapt dat we op de E3 meer informatie konden verwachten over Rainbow Six Extraction.

E3 2021 belooft nog veel meer mooie dingen

Naast de Ubisoft Forward show heeft E3 2021 nog veel meer te bieden. Zo staat op zondag de show van Microsoft en Bethesda gepland, evenals de PC Gaming Show. Daarnaast komt Nintendo nog op dinsdag langs en hebben ook kleinere uitgevers een presentatie gepland. Check ons overzicht voor de volledige planning van de E3 en blijft natuurlijk XGN.nl in de gaten houden voor al het laatste nieuws van de beurs of volg de shows live met ons op Twitch!