De beste wapens uit de Assassin's Creed Valhalla The Siege of Paris DLC

Article
vrijdag, 20 augustus 2021 om 13:00
assassins creed valhalla the siege of paris speerf1628762020
Net zoals de Wrath of the Druids DLC, biedt The Siege of Paris meer dan alleen een nieuw verhaal voor de spelers in Assassin’s Creed Valhalla. Zo is er ook een nieuw wapenarsenaal te vinden, waarbij dit de beste wapens zijn!

Durendal

Sinds het Sigrblot Festival is er een nieuw wapentype in Assassin’s Creed Valhalla. Als je namelijk genoeg tokens weet te bemachtigen tijdens het festival, dan kan je bij de speciale vendor een éénhandig zwaard kopen. Die wapens waren opvallend genoeg afwezig uit de main game, maar daar heeft Ubisoft na feedback van de spelers verandering in gebracht.
Zoals verwacht is het niet bij het ene zwaard gebleven, want The Siege of Paris DLC heeft meerdere éénhandige zwaarden aan Assassin’s Creed Valhalla toegevoegd. Eén daarvan is vrij eenvoudig te vinden In het dorpje Aquila kan je het zwaard Durendal vinden.
Dit is meteen een wapen dat je goed kan gebruiken tijdens je avontuur in Frankrijk. Durendal heeft namelijk een unieke perk, waarmee je critical chance omhoog gaat zo lang je 85 procent om meer levenspunten hebt. Dat gaat goed samen met de nieuwe skills die in de laatste update zijn toegevoegd, want het is nu makkelijker dan ooit om je health goed aangevuld te houden.

Scythe of Tribulation

Om een éénhandig zwaar in de rondte te kunnen zwaaien, is een paar minigames spelen tijdens het Sigrblot Festival voldoende. Wil je alleen met een ander nieuw wapentype aan de slag, dan zal je echt The Siege of Paris of de Season Pass moeten kopen. In Francia kan je namelijk grote zeisen vinden, waar je twee handen voor nodig hebt - in tegenstelling tot de handzame sickle uit Wrath of the Druids.
Eén van de nieuwe zeisen is de Scythe of Tribulation. Deze kan je in de arme buitenwijken van Parijs vinden, mits je niet bang bent om je voeten nat te maken en voorbij een aantal hongerige ratten te komen. Als je dat lukt, dan word je gelukkig wel beloond met een krachtig wapen.
De Scythe of Tribulation heeft namelijk niet alleen een grote range om meerdere vijanden te raken - net zoals de rest van de zeisen - maar ook een sterke perk. Elke keer wanneer je namelijk iemand raakt met een light of heavy finisher, dan zal de zeis spontaan in vuur en vlam vliegen. Op die manier kan je eenvoudig je tegenstanders brandend naar het hiernamaals sturen als je het parry-systeem een beetje onder de knie hebt. En de Scythe of Tribulation is bovendien goed te combineren met een armor set uit Wrath of the Druids.
rsz ack dlc2 04 ratswarmf1628589188

Egbert

We gaan op de lijst met beste nieuwe wapens weer verder met een éénhandig zwaard: Egbert. Het wapen kan je in tegenstelling tot veel ander moordgereedschap niet vinden in een kist of onderaan een put. Je zoektocht naar het wapen zal beginnen in Pruvinis Fort. Daar tref je een treasure map aan, die je zal wijzen naar de echte locatie van het wapen.
Het Ulfberht Sword, zoals het zwaard ook wel wordt genoemd, is alleen in handen van een Noorse krijger, die is doorgedraaid. Je hebt drie verschillende opties om het uit zijn handen te krijgen, maar let wel op wanneer je wil vechten om het zwaard. De krijger is namelijk opvallend sterk en kan Eivor omtoveren tot geruld gehakt als je niet voorzichtig bent.
Heb je het wapen op de één of andere manier weten te bemachtigen, dan kan je het goed gebruiken tegen de legers van King Charles the Fat. Egbert heeft namelijk een perk die ervoor zorgt dat de stun rate na elke rake klap wordt verhoogd, met een maximum van 10x. Met het zwaard is het dus eenvoudig om vijanden te stunlocken totdat ze het loodje hebben gelegd.

Bloodied Scythe

Naast de Scythe of Tribulation zijn er nog meer zeisen in The Siege of Paris DLC toegevoegd die de moeite waard zijn om te gebruiken. Zo is de Bloodied Scythe een aanrader, maar je zal er wel je handen bloederig voor moeten maken - of goed moeten kunnen sluipen. Het wapen zit namelijk achter slot en grendel in Pontem Esera, een goed bewapend fort.
Omdat de nieuwe wapens in Assassin’s Creed Valhalla goed zijn in het schade aanrichten aan groepen vijanden, speelt de unieke perk van de Bloodied Scythe daar handig op in. Je hebt namelijk kans om normale vijanden die weinig health hebben ook te executeren wanneer je een light of heavy finisher op een tegenstander uitvoert.
assassins creed valhalla the siege of paris joyeusef1629386309

Joyeuse

In bijna elke Assassin’s Creed game en uitbreiding is wel een wapen of armor set te vinden door meerdere sleutels of objecten te verzamelen en die te gebruiken op een speciale locatie. The Siege of Paris is wat dat betreft geen uitzondering, want al snel zal je stuiten op een quest om een drietal locaties van de Hidden Ones te bezoeken.
In tegenstelling tot andere soortgelijke quests is die in de uitbreiding voor Assassin’s Creed Valhalla niet enorm uitgebreid. Het is vrij eenvoudig om de verschillende sleutels te vinden, mits je de nieuwe gameplay mechanic met ratten onder de knie hebt. Als beloning voor je moeite zal je een legendary short sword krijgen: Joyeuse
Dit zwaard is echt een plezier om te gebruiken, want het ziet er niet alleen prachtig uit, maar heeft ook een handige perk. Na vijf zware aanvallen, zal het zwaard namelijk bedekt worden in een poison coating. Omdat de nieuwe zwaarden relatief snel zijn, kan je vrij eenvoudig de benodigde zware aanvallen uitvoeren, wat met name in boss fights een zeer handige perk is.
Wil je niks missen van al het nieuws omtrent Assassin’s Creed Valhalla en allerlei content lezen over de titel van Ubisoft? Check dan nu onze Assassin’s Creed Valhalla hub op XGN.nl, waarin we je op de hoogte van alles omtrent de game!

Populair Nieuws