Handige tips voor de Assassin's Creed Valhalla The Siege of Paris DLC

Article
donderdag, 12 augustus 2021 om 17:00
rsz ack dlc2 04 ratswarmf1628589188
The Siege of Paris DLC voor Assassin’s Creed Valhalla is nu te spelen. In de uitbreiding krijg je niet alleen te maken met een nieuwe regio, maar ook nieuwe gameplay-elementen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet om je avontuur goed op gang te helpen.

Afrekenen met ratten

Het zal niet lang duren tijdens je avontuur in The Siege of Paris voordat te maken krijgt met hordes aan ratten. In Francia woedt oorlog en zoals wel vaker het geval is, brengt dat een hoop nare ziektes met zich mee. In dit geval de plaag die verspreid wordt door nare knaagbeesten. In de vele ondergrondse tunnels die Parijs en omstreken rijk is, zal je dan ook vaak oog in oog komen te staan met de plague-ridden beasts.
De ratten zijn een interessant nieuw gameplay-element in Assassin’s Creed Valhalla. In tegenstelling tot slangen kan je de ratten namelijk niet simpelweg doden met een slag van je zwaard of een fakkel in de groep smijten. In real life kan dat wellicht of in andere games, maar niet in Assassin's Creed. Het enige wat je kan doen met de ratten is ze tijdelijk wegjagen in een rooster of holletje en in sommige gevallen die plek afdekken met een stapel kratten. Dat laatste is alleen niet altijd mogelijk.
In The Siege of Paris zullen ratten vaak worden gebruikt als een soort puzzel. Zo zal je bijvoorbeeld een explosieve vaas naar de andere kant van de kamer moeten brengen, maar als de knaagdieren aan je tenen gaan peuzelen, dan blaas je jezelf meteen op. Hoewel de game aanraadt om de ratten aan te vallen met je zwaard of bijl om ze tijdelijk weg te jagen, hebben wij gemerkt dat de pijl en boog veelal een handigere en veiligere optie is.
Willen de harige beestjes echt niet teruggaan in hun holletje, dan is het in sommige situaties ook nog altijd mogelijk om de high ground te kiezen en via parkour aan de andere kant van de gang of kamer te komen. Staar je niet blind op de methode die de in-game tutorial voorschotelt.
assassins creed valhalla the siege of paris speerf1628762020

Terugsturen naar de afzender

Naast de vele ratten voegt de uitbreiding ook andere nieuwe vijanden aan Assassin’s Creed Valhalla toe. De vijanden die het meeste zullen opvallen zijn de heavy cavalry: sterke krijgers met speren die je zullen aanvallen vanaf hun paard. Daarnaast is The Siege of Paris ook gevuld met Fire-Keepers. Deze vijanden zaten al in Assassin’s Creed Valhalla, maar zijn in DLC wel heel erg aanwezig met hun vuurbommen.
Tijdens het avontuur zullen deze twee typen vijanden je waarschijnlijk het meeste overlast bezorgen, maar gelukkig kan je hun grootste wapens tegen hun gebruiken dankzij een bepaalde skill genaamd Missile Reversal in de Raven Tree. De cavalerie van de Franken zullen niet alleen hun snelheid gebruiken om je te doorboren met hun speer, ze bouwen er voornamelijk een afstand mee op om vervolgens hun speer richting jouw borst te sturen. Met een goed getimede parry kan je dankzij Missile Reversal de speer terugkaatsen. Ze zullen daar ook eventjes door staggeren, wat Eivor weer de tijd geeft om het gat te dichten en definitief een einde te maken aan de paardrijder.
Dezelfde tactiek geldt voor de Fire-Keepers. De pyromanen houden ervan om je te bestoken met vuurbommen en zullen er alles aan doen om buiten het bereik van Eivor’s zwaard of bijl te blijven. Als je zo’n bom in de lucht op je af ziet komen, dan kan je met Missile Reversal het pakketje gewoon terugsturen naar de afzender en ze zelf in vuur en vlam zetten. Er is niks beter dan een koekje van eigen deeg.
assassins creed valhalla the siege of paris infiltration missionf1628762293

Op zoek naar een verborgen wapen

In de Assassin’s Creed games is er eigenlijk altijd wel een geheim wapen of armor set die je kan verzamelen door verschillende sleutel verspreid over de wereld te vinden. Uiteindelijk kan je dan een beveiligde locatie ontgrendelen om je eigenaar te maken van een mythisch stukje gear van de Assassin Brotherhood.
The Siege of Paris is wat dat betreft geen uitzondering. In de omgeving van Parijs kan je namelijk drie plekken vinden waar een oud kantoor van de Hidden Ones is verstopt, met daarin een sleutel. Daarvoor zal je wel eerst een puzzel moeten oplossen, waar meestal de beruchte ratten bij komen kijken. Heb je eenmaal alle drie de sleutels gevonden, dan zal je naar een nieuwe plek worden gestuurd, waar een zeer sterk wapen op je ligt te wachten.
In tegenstelling tot vergelijkbare zoektochten in de Assassin’s Creed games kost deze quest opvallend weinig moeite. De drie locaties van de Hidden Ones zijn makkelijk te vinden en om de sleutel te bemachtigen is ook geen onmogelijke opgave. Binnen de kortste keren kan je dus voor de poort van Parijs staan met je gloednieuwe wapen.
assassins creed valhalla the siege of paris pierref1628762153

Let goed op de tijd in The Siege of Paris

In The Siege of Parijs krijgt je niet alleen te maken met de main quest voor de DLC, maar zijn er ook een hele hoop zijmissies te vinden. Het gros daarvan zal je aangereikt krijgen door Pierre, een spion die voor de vikingen van de Elgring Clan werkt. De hulp aan de Noormannen is niet de enige manier waarop Pierre het bewind van Charles the Fat probeert te dwarsbomen.
Door Francia heen heeft de mysterieuze opdrachtgever namelijk ook een netwerk van rebellen en verzetsstrijder opgebouwd. Zij kunnen alleen goed de hulp gebruiken van een doorgewinterde krijger als Eivor. In de zijmissies van Pierre zal je dan ook gestuurd worden naar verschillende locaties in Francia om het leger van de koning te verzwakken en de rebellen te helpen.
Je zal snel de neiging hebben om een side-quest aan te nemen en vervolgens uit te voeren wanneer je er een keer toevallig in de buurt komt. Dat werkt alleen niet zo makkelijk. In de uitleg voor de missies van Pierre wordt namelijk niet vermeld dat er een tijdslimiet zit op de missies. Wanneer je een opdracht aanneemt, dan moet je op tijd op de locatie aankomen, anders zullen de rebellen zelf in actie komen of een belangrijk figuur zal ontkomen. Let dus goed op de tijd als je bezig bent met zijmissies en laat je niet afleiden door de vele points of interest in de omgeving van Parijs.
Wil je niks missen van al het nieuws omtrent Assassin’s Creed Valhalla en allerlei content lezen over de titel van Ubisoft? Check dan nu onze Assassin’s Creed Valhalla hub op XGN.nl, waarin we je op de hoogte van alles omtrent de game!

Populair Nieuws