Android-games binnenkort naar Windows en Mac?

News
vrijdag, 20 augustus 2021 om 15:00
stadiaf1635334003
Het ziet er naar uit dat Google verder wil uitbreiden met haar gamingtak. Uit documenten van de rechtbank blijkt dat Google wil dat Android-games op Windows en Mac speelbaar worden. Zo blijkt uit een document dat in oktober 2020 werd vrijgegeven (via The Verge).
Google wil mobiele titels van Android-apparaten naar PC en Mac halen. Vooral laatstegenoemde is opvallend. De Mac wordt namelijk al jaren gezien als apparaat waarop gamen niet bepaald geschikt is. Toch wijzen plannen van Google uit oktober 2020 er op dat daar wel eens verandering in kan gaan komen.
In een document genaamd "Games Futures"van Google is te lezen dat Google plannen heeft om game-ontwikkelaars een overkoepelend platform aan te bieden waarop games uitgebracht kunnen worden. Het platform zou voor mobiele apparaten, Windows en Mac beschikbaar worden gemaakt. Alles zou gekoppeld zitten aan Google's diensten en een draadloze controller die niet al te veel zou moeten kosten.
De vraag is uiteraard nog wel of Google de plannen door gaat zetten. Eerder dit jaar sloot het bedrijf immers de deuren van haar interne ontwikkelingsstudio's die games maakten voor Google Stadia. Daarmee lijkt Google iets minder te willen investeren in de gamestak van het bedrijf.
Mocht Google haar plannen wel doorzetten, kun je in dit document de plannen uit oktober 2020 teruglezen. Het document is 75 pagina's lang en bevat een scala aan details over de potentiele toekomst van het bedrijf.