Bereid je voor op Parijs met het Assassin's Creed Valhalla Sigrblot Festival!

Article
donderdag, 29 juli 2021 om 17:00
rsz ack 152 season03 ambiancef1627313015
Vanaf nu kan je met Eivor het Sigrblot Festival vieren in Ravensthorpe om je alvast voor te bereiden op de raid van Parijs in de aankomende uitbreiding. Deze feestelijke activiteiten en voordelen brengt het festival allemaal met zich mee.

Een nieuwe raid, een nieuw festival

Je kan veel over vikings zeggen, maar niet dat ze geen goed feestje kunnen bouwen. Voor de Noormannen is het namelijk traditie om een groot festival te organiseren vlak voordat het raiding season weer van start gaat. Op die manier worden de goden om een gunst gevraagd, maar kunnen de vikings zich ook goed voorbereiden op de brute veldslagen die eraan zitten te komen.
Omdat het bijna tijd is voor Eivor en zijn collega’s om de overtocht te maken naar Frankrijk - The Siege of Paris DLC komt er namelijk aan in augustus - kunnen spelers nu een feestje vieren tijdens het Sigrblot Festival in Assassin’s Creed Valhalla. Dit grote evenement loopt van 29 juli tot en met 19 augustus en toont een paar overeenkomsten met het Ostara Festival, maar heeft ook een aantal interessante en unieke nieuwe toevoegingen.
rsz ack 153 season03 tournamentf1627551405

Trainen met gloednieuwe wapens

Zoals gezegd is het Sigrblot Festival voor veel krijgers de perfecte manier om zich voor te bereiden. Naast de gebruikelijke tentjes en activiteiten die je zou verwachten bij een festival, staat er in Ravensthorpe nu namelijk ook een arena die gebruikt wordt voor de nieuwe activiteit Test Your Metal.
Tijdens deze gevechten kan je niet gebruikmaken van je gebruikelijke voorraad aan ijzerwaren, maar moet je kiezen tussen drie verschillende loadouts: twee daggers, twee schilden of een one-handed sword! Inderdaad, op het Sigrblot Festival kan je voor het eerst aan de slag met een eenhandig zwaard in Assassin’s Creed Valhalla.
Als je genoeg festival tokens hebt verzameld, door bijvoorbeeld meerdere keren als overwinnaar uit de arena te komen, dan kan je een one-handed sword in je arsenaal ook permanent maken. Je kan de tokens namelijk inwisselen bij de winkel van Norvid voor een persoonlijk zwaard. De verwachting is dat je nog veel meer het wapentype kan vinden in de aankomende uitbreiding.
rsz ack 151 season03 keyshotf1627551448

Minder bloederige activiteiten

Aangezien het er nog bloederig aan toe kan gaan in de arena en je natuurlijk niet al je manschappen zwaargewond in Francia wil laten aanmeren, kan je ook met andere activiteiten aan de slag tijdens het Sigrblot Festival om tokens te verzamelen.
Zo kan je je vaardigheden in het beledigen van andere mensen weer gebruiken in Fight or Flyte. Deze keer moet je je creatieve tong gebruiken tegen Ake en kan je je hoeveelheid festival tokens flink verhogen door je weddenschap te verdubbelen - of je kan alles heel snel kwijtraken natuurlijk.
Liefhebbers van het dobbelspel Orlog kunnen daarnaast ook weer hun tactische inzicht tonen tijdens het Sigrblot Festival. Alwin zit namelijk al klaar met het traditionele Orlog-bord. Zorg er alleen wel voor dat je je beste goden hebt meegenomen, want het zal geen makkelijk potje worden.
rsz ack 154 season03 bonfiresacrificef1627551488

Tijdelijke quests voor het Sigrblot Festival

Naast de herhaalbare activiteiten, komen er tijdens het Sigrblot Festival ook nieuwe reizigers naar Ravensthorpe toe. Een groot festival en een aankomende raid is namelijk altijd een interessant evenement voor de omgeving, aangezien er veel resources nodig zijn.
Nieuwe gezichten in het dorp betekenen natuurlijk ook nieuwe quests en word je weer op verschillende opdrachten gestuurd. Zo moet je er onder andere voor zorgen dat alles gereed is voor het grote offer tijdens het Sigrblot Festival. Hoe meer mensen je helpt, des te beter je strijdkrachten uitgerust zullen zijn voor The Siege of Paris. En je krijgt er natuurlijk ook gewilde tokens voor.
assassins creed valhalla one handed swordf1627551736

Mooie beloningen voor je moeite

Voor alle activiteiten en quests kan je dus een hele verzameling aan tokens bij elkaar sparen. Die kan je niet inwisselen voor een verwaterde beker mede, maar juist voor een aantal mooie goodies. De ster van de show is natuurlijk het speciale eenhandige zwaard, dat voor maar een gelimiteerde tijd te halen is, maar daarnaast zijn er nog veel meer beloningen die je kan scoren.
In de winkel van Norvid kan je namelijk ook een exclusieve mount, uitrustingen, andere nieuwe wapens, tatoeages en cosmetische upgrades voor Ravensthorpe vinden. Het is het dus zeker waard om de nodige vikings te verslaan in de arena en de nieuwe quests te voltooien. Zorg er alleen voor dat je voor 19 augustus je tokens hebt ingeleverd, want na die tijd zullen ze waardeloos zijn.
Naast het Sigrblot Festival en de aankomende The Siege of Paris DLC heeft Ubisoft nog veel meer in het verschiet voor Assassin’s Creed Valhalla. Later deze zomer zullen er namelijk nieuwe River Raids verschijnen voor de game en dan komt de ontwikkelaar ook nog eens met een mysterieuze derde DLC en ‘nog meer verrassingen’ in het tweede post-launch jaar.
Wil je niks missen van al het nieuws omtrent Assassin’s Creed Valhalla en allerlei content lezen over de titel van Ubisoft? Check dan nu onze Assassin’s Creed Valhalla hub op XGN.nl, waarin we je op de hoogte van alles omtrent de game!