De beste momenten uit La Casa de Papel

Article
vrijdag, 20 augustus 2021 om 12:30
maxresdefault 5f1575882008
Boem, boem, ciao! La Casa de Papel is terug met een vierde seizoen op Netflix en die bevat natuurlijk weer spectaculaire momenten. De vraag is alleen of deze momenten kunnen opboksen tegen de fantastische momenten uit eerdere seizoenen. We zetten de beste momenten uit La Casa de Papel op een rij!
Let op! In dit artikel zitten spoilers voor seizoenen 1 tot en met 3 van La Casa de Papel. Heb jij seizoen 4 nog niet gezien? Geen probleem, want dat seizoen nemen we om spoilers te vermijden nog niet mee!.
Wie heeft inmiddels niet gehoord van La Casa de Papel. De internationale hit (ook bekend als Money Heist) gaat over een stel Spaanse bandieten die een grote roof uitvoeren onder het oog van de wereld. De bloedstollende serie heeft inmiddels vier seizoenen, waarvan recentelijk het vierde deel verscheen.

El Professor ontmaskerd

We trappen af met een moment dat ieder fan van de serie tot op zekere hoogte wel aan zag komen. Het moment dat Raquel ontdekt wie El Professor nou daadwerkelijk is, komt aan het einde van aflevering 12 ter sprake. Het is alleen pas in aflevering 13 dat de gevolgen hiervan duidelijk worden en wat dit moment daadwerkelijk naar het volgende niveau tilt.
Gedurende de hele roof van de Spaanse Munt is Raquel op zoek naar de man die van buitenaf helpt en wanneer blijkt dat het de man is waarop ze verliefd is geworden, breekt het hart van de kijker in miljoenen stukjes. Raquel kiest er uiteindelijk voor om trouw te blijven aan haar baan en El Professor op te sluiten in een verlaten huis, waarna een intense ondervraging volgt. Het is een fantastisch moment in de serie dat grote gevolgen heeft voor het verloop van de rest van de serie.
la casa de papel seizoen 3 komt eraan na nieuwe netflix deal 130123 1

Moscows dood

Tokio is gedurende La Casa de Papel altijd een heethoofd geweest en dat wordt pijnlijk duidelijk in het tweede seizoen. Haar actie om de munt opnieuw in te stormen, heeft grote gevolgen voor de groep bandieten. Haar collega’s moeten het vuren openen op de politie om ervoor te zorgen dat Tokio ongeschonden de Munt weer kan betreden, waarbij de hartverwarmende Moscow meerdere kogels opvangt met zijn borstkas.
Ondanks dat de rest van de groep zijn leven probeert te redden, wordt het al snel duidelijk dat Moscow zijn schotwonden niet gaat overleven. Het is een extra pijnlijk moment, omdat Moscow’s zoon Denver ook onderdeel is van de roof en met man en macht probeert om de ontsnappingsroute gereed te maken om het leven van zijn vader te redden. Een poging die helaas niet weet te slagen.
la casa de papel denverf1621240046

Berlin’s broederschap

Wat iets later in het seizoen wel slaagt, is de poging van Berlin om meer tijd te winnen voor de groep bankrovers om te ontsnappen. Met de politie op de hielen besluit hij om achter te blijven in de bank (samen met de gegijzelde Ariadna) en de politie op te houden. Waar hij geniet van de chaos die hij hierdoor weet te veroorzaken, baalt El Professor enorm omdat Berlin zich niet aan het plan houdt.
In een wanhopige poging schreeuwt hij naar zijn broer om te ontsnappen, maar Berlin weigert. Berlin, een personage dat constant egoïstisch was, offert zichzelf op voor de groep in glorieuze wijze. Terwijl de actie centraal staat in de scene is het de onthulling dat El Professor en Berlin broers zijn die pas echt een impact heeft op de kijker.

Palermo ziet het niet meer zitten

De terugkeer van de Bella Ciao-crew in het derde seizoen van La Casa de Papel kwam enigszins onverwacht. Hoewel de serie een regelrechte hit werd, was het derde seizoen alles behalve noodzakelijk. Het verhaal was immers afgelopen met een mooi, rond einde. Netflix wilde het goudhaantje alleen niet opgeven en een derde seizoen werd gemaakt dat het personage Palermo centraal zet.
Palermo is een oude vriend van Berlin en El Professor die de volgende misdaad van de groep leidt. Dit keer vindt de roof plaats in de Centrale Bank van Spanje, maar al snel blijkt dat de serie een andere richting in zou slaan. Gedurende een gijzel situatie raakt Palermo blind, wat het eerste teken was dat de plannen van El Professor een tweede keer niet van het leien dakje zouden lopen.
Later in het seizoen blijkt dit een tweede keer wanneer Nairobi door een sluipschutter wordt neergeschoten. Hoewel dit moment minstens net zoveel impact heeft, is het de verwonding bij Palermo die de toon zet voor de rest van het seizoen. Dat de wond van Nairobi tevens onderdeel is van de cliffhanger naar seizoen 4 helpt daarbij overigens ook niet.

El Professor draait door

Dat de plannen van El Professor dit keer anders zouden uitpakken, komt keihard terug in de finale van seizoen 3. Waar de hele aflevering draait om het misleiden via geluiden, loopt El Professor zelf wel in de val van inspecteur Alicia Sierra. Haar plan om de dood van Raquel in scène te zetten pakt goed uit en zorgt ervoor dat El Professor zijn verstand verliest.
Het kalme brein achter de operatie verklaart de handhaving de oorlog en beveelt zijn crew om raketwerpers te gebruiken om de politie op afstand te houden. De hele wereld kreeg te zien hoe de Bella Ciao-crew dit keer niet bang was om mensen te vermoorden. De cliffhanger liet fans een jaar lang in spanning wachten. Gelukkig is dat nu niet meer het geval. Seizoen 4 van La Casa de Papel staat nu op Netflix en is volledig te bekijken!

Populair Nieuws