Tip: zes dingen die je meteen in Assassin's Creed Valhalla moet doen

Article
woensdag, 11 november 2020 om 15:00
assassins creed valhalla 17f1604905564
Ben jij helemaal klaar om de Viking in jezelf los te laten in Assassin’s Creed Valhalla? Let wel op, want Brittania kent vele gevaren! Wij geven je tips om snel sterk te worden en de saksen in stijl een pak rammel te geven.

Leer parryen

In Assassin’s Creed Valhalla draait het allemaal om bruut geweld. Je zult meer dan eens merken dat je vijanden niet zomaar te lijf kunt gaan. Sommige vijanden hebben een schild, dat met grof geweld kapot geslagen kan worden en anderen hebben een speer waarmee ze je op afstand kunnen raken.
Weer andere vijanden zijn simpelweg ontzettend lenig en snel. Deze vijanden vallen je aan en zijn weer uit de buurt voor je het in de gaten hebt. Als een echte Mike Tyson zul je je moeten weren in deze gevechten en daarbij komt het motto ‘Fly like a butterfly, sting like a bee’ goed van pas. Je kan misschien nog zo hard slaan, maar als je niet leert parryen is het wachten op een pak slaag. Dus leer vroeg in de game parryen om zo de vijanden van hun stuk te brengen. Daarna is het tijd voor die genadeklap, waarbij vaak de ledematen in het rond vliegen!
assassins creed valhalla 10f1604865409

Zorg ervoor dat je uitrusting ‘bij de tijd’ is

Tijdens je avontuur in Brittania kom je allerlei wapens en uitrusting tegen. Het ene wapen is het andere niet, maar één ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen: als je ze niet van upgrades voorziet, zijn ze na verloop van tijd niks meer waard. Bij de wapensmid in Ravensthorpe kun je je wapens en uitrusting laten verbeteren, waardoor je niet alleen betere verdediging krijgt en een sterke aanval, maar ook extra slots voor runen.
Die runen zorgen er op hun beurt weer voor dat je nóg meer aanvalskracht krijgt, betere verdediging ontwikkelt, sterkere stealth-aanvallen uit kunt voeren of sneller ontwijkt. Deze elementen zijn later in de game van levensbelang. Waar je eerst als een soort Wickie de Viking rondloopt, verander je door de upgrades later in een Viking-versie van Rico Verhoeven!
assassins creed valhalla 2f1604865280

Investeer slim in de skilltree

Assassin’s Creed Valhalla is een heuse RPG in hart en nieren. Daarbij hoort het nodige aan skills en een enorme skilltree. In die laatste vind je niet alleen upgrades aan je aanvalskracht en verdediging, maar ook nieuwe vaardigheden. Deze laten je onder andere vijanden backstabben, pijlen begeleiden en meerdere doelwitten tegelijkertijd uitschakelen. Handig, maar er is meer!
De skilltree verbergt namelijk een aantal punten, waardoor je uitrustingssets bonussen krijgen. Zo kun je je Raven- Wolf- en Bear- gear een aantal extra aanvals- en verdedigingspunten geven. Dit kan je net even het voordeel geven dat je zoekt. Schuw daarbij niet om de skilltree te resetten als je dat nodig acht, want dat is helemaal gratis!
assassins creed valhalla 21f1604905643
Let op. Deze alinea bevat een kleine spoiler over Assassin's Creed Valhalla. We hebben ons best gedaan om niet te veel te verklappen, maar wilden je deze tip niet onthouden.

Laat de tempeliers naar jou komen!

Redelijk vroeg in het verhaal krijg je de keuze om een document op te sporen en te verbranden. Jouw naam staat namelijk op de hitlist van de Zealots (de Tempeliers) en door de lijst te verbranden verdwijnt het doelwit op je rug. Een van de doelen in de game is daarentegen om alle Zealots uit te schakelen.
En waarom zou jij nou Sherlock Holmes spelen als je ook gewoon honing op je kont kan smeren? Laat het document dus voor wat het is en wacht lekker af tot de Zealots zich aandienen. Dat scheelt je later in de game een heleboel tijd!
assassins creed valhalla 8f1604865304

Word een woordensmid

Valhalla geeft je nogal wat keuzes om te maken. De ene keuze leidt tot conflict en de andere laat je mogelijk een ruzie vredig oplossen. Dit laatste kan vaak alleen als je genoeg charisma opgebouwd hebt en dat kan alleen door er flink op los te flyten.
In verschillende steden en dorpen in de game vind je flyting-challenges. Dit zijn een soort rijmwedstrijden, waarin je de tegenstander uit moet lullen. Als jij de equivalent van Hakim Zyjech op het gebied van flyting wil worden en een tovenaar met woorden wil zijn, dan is het aan te raden om al deze uitdagingen zo snel mogelijk op te pakken.
assassins creed valhalla 12f1604865606

Sla geen raid over

Vikingen staan bekend om hun raids en plunderingen. In Valhalla is het dan ook een groot element waarbij je met je Drakar aankomt, op je hoorn blaast en vervolgens met je team een heel dorp of een abdij uitroeit en leegrooft. Dit levert de nodige resources op die je weer kunt gebruiken in je kamp.
Je kunt er je kamp mee upgraden en zo ruimte maken voor een Assassin-bureau, een bakker, een graanboerderij en meer. Elke upgrade aan je kamp is een upgrade aan jou en je team, dus investeer hier flink in. En als je daarmee wat heilige huisjes plat moet branden, dan doe je dat toch?
Assassin’s Creed Valhalla is nu uit voor Xbox One X, Xbox Series X, PC en PlayStation 4. De game komt bij de launch van de PS5 ook naar die console! Lees voor alle info over de game onze Assassin’s Creed Valhalla review!

Populair Nieuws

Laatste Reacties