Facebook en Ray-Ban komen binnenkort met smart-glasses

News
donderdag, 29 juli 2021 om 17:30
ray ban zonnebrilf1627566199
Tegenwoordig is je smartphone niet meer het enige slimme apparaat in je huis of aanwezig op je lichaam. Zo verschijnen er ook steeds meer smart-glasses, waarvan Facebook en Ray-Ban er binnenkort samen eentje lanceren.
De laatste jaren is Facebook steeds groter geworden en veel meer dan alleen een social media-platform. Zo heeft het bedrijf van Mark Zuckerberg onder andere flink geïnvesteerd en Oculus overgenomen, waardoor de techgigant nu een heel scala aan VR-brillen verkoopt. Daarnaast is het bedrijf ook steeds meer bezig met augmented reality.
Binnenkort zal Facebook de volgende stap zetten als het gaat om smart-glasses. De volgende hardware launch zal namelijk een slimme bril zijn in samenwerking met Ray-Ban, de fabrikant van stijlvolle ‘ouderwetse’ brillen. Dat heeft Zuckerberg gezegd tijdens een aandeelhoudersvergadering over de cijfers van het afgelopen kwartaal.

Wat bieden de smart-glasses van Facebook?

Hoewel de CEO van Facebook enthousiast is over de dingen die de smart-glasses van Ray-Ban kunnen doen, geeft hij er verder geen details over. Welke features de bril dus precies zal krijgen is nog niet bekend. Wel heeft Facebook eerder al laten weten dat de smart-glasses geen augmented reality gaan krijgen en ook geen integrated display hebben.
Het lijkt er dus op dat de slimme bril soortgelijke features gaat krijgen als andere smart-glasses die al op de markt zijn, zoals die van Razer en Amazon. Met die brillen is het mogelijk om handsfree te kunnen bellen en muziek af te spelen, via een setje speakers en microfoon in het frame. Ook is het mogelijk om de glazen dienst te laten doen als blauw licht-filter of gepolariseerde zonnebril.