Alles wat we weten over nieuwe Xbox consoles

Article
donderdag, 29 februari 2024 om 16:30
xbox series x xbox series sf1628074558
Nog niet al te lang geleden waren veel Xbox-fans bang dat Microsoft zou stoppen met consoles. Maar dat is niet het geval: er zijn naar verluidt zelfs best veel Xbox consoles op komst. Wij zetten de feiten en geruchten op een rij.

All digital Xbox Series X

Zowel PlayStation als Xbox kwamen deze generatie met een console zonder disc drive. Er is alleen wel een belangrijk verschil: de PS5 Digital Edition is afgezien van de disc drive hetzelfde als de console met disc drive, terwijl de all digital Xbox Series S een goedkoper instapmodel is. Maar naar verluidt komt Microsoft ook met een all digital Series X.
Deze versie van de krachtigere Xbox komt volgens een recent gerucht zelfs deze zomer nog uit. Afgezien van dat de disc drive eruit is gesloopt, verandert deze console niet zoveel. Er zouden wat verandering onder kap zijn, maar spelers zullen daar waarschijnlijk niet zoveel van merken en het gaat zeker niet om een krachtigere versie van de Series X.
xbox series s 2f1605170131

Xbox handheld

Via Game Pass kun je veel games ook via de cloud spelen. Er is dus al een manier om je Xbox-games overal mee naartoe te nemen. Maar als Nintendo en Valve de afgelopen jaren iets duidelijk hebben gemaakt, is het dat gamers fan zijn van een handheld waar grote games native op kunnen draaien.
Dat Xbox eventueel interesse heeft in het maken van een handheld is dan ook geen gekke gedachte. Volgens insider Jez Corden is het iets dat Xbox serieus overweegt. Dat wil niet zeggen dat er iets op papier staat, maar er is dus een goede kans dat Xbox op zeker moment, wellicht in de volgende generatie, met een handheld komt.
xbox series xf1637772091

Een onthulling eind 2024

Naast geruchten over nieuwe hardware, zijn er ook dingen bevestigd. Kort nadat er veel paniek was onder fans over de mogelijkheid dat Microsoft zou stoppen met consoles, kwam Xbox-topvrouw Sarah Bond met geruststellende woorden: er komt nog hardware en die wordt zelfs dit jaar nog aangekondigd.
Bond had het specifiek over het einde van 2024 als tijdsbestek waarin de nieuwe hardware wordt onthuld. De vraag is nu wat voor hardware dat is. Bonds woorden deden vermoeden dat het iets anders is dan een next-gen console. Een krachtigere versie van de Series X lijkt een optie, maar er zijn geruchten dat een dergelijke mid-generation upgrade er deze generatie niet komt voor de Xbox.
xbox series x 3

Next-gen Xbox

Wat we ook zeker weten, is dat Xbox gewoon nog als console bestaat in de volgende generatie. Sterker nog: er wordt een grotere technische sprong beloofd dan je ooit eerder hebt gezien. Xbox probeert vaak de krachtigste hardware te hebben en dat lijkt dus ook nu het doel.
Gelekte documenten van Xbox suggereerden vorig jaar dat de volgende Xbox, die toen nog in 2028 verwacht werd, de cloud nauw zou betrekken bij de console. Of dat nog steeds het plan is, is onduidelijk. De gelekte documenten zijn niet per se up to date. Bovendien wordt er beweerd dat het begin van de volgende Xbox-generatie eerder is dan toen werd geschat. Mogelijk ligt er in 2026 al een nieuwe Xbox in de winkel.

Populair Nieuws